Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

George Kontrafouris piano trio live στο Ilion Plus

George Kontrafouris piano trio live στο Ilion Plus

Συνεχίζοντας με επιτυχία τα Jazz World Wednesdays, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, το Ilion Plus υποδέχεται τον Γιώργο Κοντραφούρη, έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της jazz της χώρας μας, σε ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για piano trio, μαζί με τον Αλέξη Δελή στο μπάσο και τον Γιάννη Παπαδούλη στα τύμπανα.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο . Σε ηλικία 16 χρονών στράφηκε προς την τζαζ που τον εμπνέει και του χαρίζει συνεχή επιτυχία. Ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος "Page One" και ενεργό μέλος του "EXIT" και του "Houston Pearson Quartet", έχει συνεργαστεί σε πολλές ηχογραφήσεις με κορυφαίους διεθνείς μουσικούς Arild Andersen, Carey Bell, Bob Brozman, Carla Cook, Keith Copeland, Wayne Dockery, Stepko Gut, Marc McDonald, Markus Stockhausen, Louisiana Red, Andy Shepard κ.α., ενώ έχει ηχογρραφήσει τρία προσωπικά CD. Εργάστηκε ως καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Athenaeum και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, ενώ έχει δώσει σεμινάρια στην Ελλάδα, στη Φινλανδία, στην Εσθονία και στην Ινδονησία.

Σχετικές ειδήσεις
Ο George Zervos live στο Bourbon Bar
27.04.2016 11:32
Ακόμα μια φορά, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, ο George Zervos στο αγαπημένο Bourbon Bar στην Γλυφάδα, σας ετοιμάζει ένα εορταστικό live με performing πολλών χιλιάδων WATT!
Ο Σταύρος Λάντσιας live στο Athenaeum
24.02.2016 13:27
O πιανίστας-συνθέτης Σταύρος Λάντσιας συνεχίζει τις "συναντήσεις" με εξαιρετικούς μουσικούς εξερευνώντας τα ηχοχρώματα του παραδοσιακού σχήματος της jazz (και όχι μόνο) “Piano Trio +”, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο ΑTHENAEUM "Κελάρι".
Giorgos Kontrafouris Piano Quartet live στο Beton 7
15.02.2016 15:57
Το νέο κουαρτέτο του Γιώργου Κοντραφούρη θα εμφανιστεί στο Beton 7 σε καινούργιες συνθέσεις του ίδιου καθώς και των άλλων μελών του κουαρτέτου.
Άκου Και Μάθε: Ο Νέγρος Του Μοριά live στο Ilion Plus
02.12.2015 13:03
Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2915 ο Νέγρος Του Μοριά επιστρέφει στη βάση, στα στενά στα οποία ανδρώθηκε, στην αγαπημένη του Κυψέλη στο Ilion Plus, για την παρουσίαση του πρώτου του επίσημου δίσκου ‘Ακούγοντας Και Μαθαίνοντας’.
Jazz - World Wednesdays στο Ilion Plus
29.10.2015 12:10
Στον νέο χώρο του Ilion Plus δημιουργείται μια ζεστή σκηνή με μουσικές του κόσμου, κάθε Τετάρτη, με έναρξη στις 11 Νοεμβρίου.