Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Ο Ίθαν Χοκ στην Ελλάδα

Ο Ίθαν Χοκ στην Ελλάδα
Στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ο διάσημος πρωταγωνιστής Ίθαν Χοκ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σαμ Μέντες θα πρωταγωνιστήσει στο Χειμωνιάτικο Παραμύθι του Σαίξπηρ.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα The Bridge Project που δημιουργήθηκε με στόχο τη συνεργασία του Μπρόντγουεϊ και του Γουέστ Εντ. Αφορά, δηλαδή, στη σύμπραξη της Ακαδημίας Μουσικής του Μπρούκλιν, της οποίας ηγείται ο Σαμ Μέντες, και του Όλντ Βικ τού Λονδίνου, με επικεφαλής τον Κέβιν Σπέισι.

Στο πλαίσιο του Bridge Project, ο θίασος παρουσιάζει αυτό το διάστημα στο Μπρόντγουεϊ τον Βυσσινόκηπο του Τσέχοφ, ενώ στις 10 Φεβρουαρίου θα ανέβει το Χειμωνιάτικο Παραμύθι.

Μαζί με τον Ίθαν Χοκ έρχονται και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί από την παρέα του Χόλιγουντ όπως η Ρεμπέκα Χολ, η Σίνεντ Κιούζακ, ο Σάιμον Ράσελ Μπιλ, ο Ρίτσαρντ Ίστον και ο Τζος Χάμιλτον!

Σχετικές ειδήσεις
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
25.07.2016 10:55
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη πρόκειται να παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού και σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, στις 5 και 6 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντάται για πρώτη φορά με τον μεγάλο κωμικό ποιητή, σκηνοθετώντας το πιο αντιπολεμικό έργο του, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών στο πλάι του και την Λένα Κιτσοπούλου να ερμηνεύει τον ρόλο της Λυσιστράτης.
Τα Παραβάν, του Ζαν Ζενέ στην Πειραιώς 260
12.07.2016 12:30
Το έργο του Ζαν Ζενέ «Τα Παραβάν», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στις 30 και 31 Ιουλίου 2016 στην Πειραιώς 260.
Βασιλιάς Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος του Πέρσυ Σέλλεϋ στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
21.06.2016 11:42
Το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανασύρει από την αφάνεια το άπαιχτο έργο του μεγάλου Άγγλου ποιητή και φιλέλληνα Πέρσυ Σέλλεϋ Βασιλιάς Ποδάγρας, το οποίο παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 5 Ιουλίου 2016.
Πλούτος, του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
13.06.2016 17:06
Ο Γιώργος Κιμούλης,ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης, βάζουν «πλώρη» για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, αφού πρόκειται να ανοίξουν την αυλαία του Φεστιβάλ Επιδαύρου, 1 και 2 Ιουλίου 2016, με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη.
Το χειμωνιάτικο παραμύθι, του Σαίξπηρ από την ομάδα Νοσταλγία στο Rabbithole
18.03.2016 17:01
Το έργο του William Shakespeare ανεβαίνει στο RABBITHOLE με μία μόνο ηθοποιό επί σκηνής.