Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Ταξιδιώτες του ονείρου: αφιέρωμα στον Γ. Χατζηνάσιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ταξιδιώτες του ονείρου: αφιέρωμα στον Γ. Χατζηνάσιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Με την οικονομική κρίση να βρίσκεται στο ζενίθ, με τους ανθρώπους να νοιάζονται για τον επιούσιο και με τους νέους να ψάχνουν να βρουν  τις πραγματικές αξίες της ζωής , ο Πνευματικός Όμιλος Λεμεσού Κύπρου με τη συναυλία «Ταξιδιώτες του ονείρου» κάνει μια προσπάθεια να απεγκλωβίσει το κοινό από την καθημερινότητα και να το ταξιδέψει στο όνειρο μέσα από τα υπέροχα τραγούδια του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ οι στίχοι των οποίων θα προβάλλονται σε οθόνη, ώστε ο κάθε θεατής να μπορεί να τα τραγουδήσει μαζί με τους καλλιτέχνες , να τα απολαύσει και να βιώσει τα μηνύματά τους.

Η συναυλία είναι μια προσφορά για αυτό και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αυτή θεωρήθηκε και ως μία μοναδική ευκαιρία να τιμήσει ο ΠΟΛ τον Γιώργο Χατζηνάσιο για τη μεγάλη προσφορά του στον πολιτισμό!

Στη συναυλία θα ακουστούν οι μεγαλύτερες επιτυχίες του συνθέτη και τα πιο γνωστά και πολυτραγουδημένα τραγούδια του όπως το «Άνοιξε το παράθυρο», «Θα ‘θελα να ήσουν», «Ο ανθρωπάκος», «Σ’ όποιον αρέσουμε», «Μάθημα σολφέζ»  και από τηλεοπτικές παραγωγές όπως «Στα φτερά του έρωτα», «Άγγιγμα ψυχής» και άλλα.

Στίχοι των πιο κάτω μεγάλων και γνωστών Ελλήνων στιχουργών παίρνουν πνοή με τη μελοποίηση του Γιώργου Χατζηνάσιου:

Νίκος Γκάτσος, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Λίνα Νικολακοπούλου, Μιχάλης Μπουρμπούλης, Γιάννης Λογοθέτης, Κυριάκος Ντούμος, Ερρίκος Θαλασσινός, Γιώργος Κανελλόπουλος, Τάσος Οικονόμου , Τάκης Καρνάτσος, Σέβη Τηλιακού, Νίκος Βρεττός, Κώστας Τριπολίτης, και η Κυπρία Ροδούλα Παπαλαμπριανού.

Συντελεστές

Σολίστ: Πένυ Ξενάκη, Μάριος Ανδρέου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Διεύθυνση Ορχήστρας & Χορωδίας: Βιολέτα Κακομανώλη
Σκηνική παρουσία και Χορογραφίες: Φαίδρα Καραβοκύρη-Ζένιου και η ομάδα της
Υπεύθυνος Ορχήστρας: David Yenovkian
Φωνητικό Συγκρότημα  «ΜΕΛΩΔΙΑ» Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού Κύπρου
Ορχήστρα: Πιάνο: David Yenovkian , Μπουζούκι: Γεωργία Κόμπου, Κιθάρα: Δημήτρης Παπαγγελίδης , Μπάσο: Γιώργος Χατζηγεωργίου, Κρουστά: Παναγιώτης Βασιλονικολός

O Πνευματικός Όμιλος Λεμεσού είναι ένας από τους αρχαιότερους Ομίλους της Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1961 από μια ομάδα πνευματικών ανθρώπων της Λεμεσού με κύριο στόχο την προώθηση της πνευματικής ζωής της Λεμεσού και γενικότερα της Κύπρου, καθώς και τη στενή πνευματική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Σήμερα ο Πνευματικός Όμιλος διατηρεί: Μουσικό τμήμα με δυο χορωδιακά σχήματα: την Παιδική Χορωδία που ιδρύθηκε το 1977 με πρωτοβουλία της Βιολέτας Κακομανώλη, Φιλολόγου και Μουσικού ως η πρώτη Παιδική Χορωδία  Ομίλων της Κύπρου και  το 2010 αναδιοργανώθηκε με νέα μαέστρο, και το Φωνητικό Συγκρότημα «ΜΕΛΩΔΙΑ» που ιδρύθηκε το 1987 με πρωτοβουλία της Βιολέτας Κακομανώλη και μελών που πέρασαν από την Παιδική Χορωδία.

Επίσης, στον ΠΟΛ λειτουργεί Λογοτεχνικό Τμήμα το οποίο ιδρύθηκε ταυτόχρονα με την ίδρυση του Ομίλου και επαναδραστηριοποιήθηκε το 1995 με πρωτοβουλία της Βιολέτας Κακομανώλη, και Εικαστικό Τμήμα που ιδρύθηκε το 1992 και συνεχίζει μέχρι σήμερα να οργανώνει εκθέσεις ζωγραφικής τόσο στο «Καφέ της Μελωδίας» όσο και σε άλλους χώρους.

"Το Καφέ της Μελωδίας" του ΠΟΛ είναι ένας χώρος εκδηλώσεων και Εκθέσεων ο οποίος ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των Δρ. Νίκου Κατωδρύτη, Δρ. Γιώργου Χριστοφόρου-ο οποίος και είναι υπεύθυνος μέχρι σήμερα- και της σημερινής Προέδρου Μαρίας Γιατρού.

Υπό την αιγίδα του εξ. Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Με τη στήριξη

Της Κυπριακής Πρεσβείας-Σπίτι της Κύπρου
Του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και
Της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος

Σχετικές ειδήσεις
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Του έρωτα όλα τα φίλτρα: αφιέρωμα στον έρωτα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
22.03.2016 11:24
Η Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Του Έρωτα όλα τα Φίλτρα», ένα μουσικό υπερθέαμα, αφιερωμένο στον έρωτα, με την υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου, για μία και μοναδική παράσταση, την Τρίτη 19 Απριλίου, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Ο Παναγιώτης Μάργαρης με τη
19.02.2016 12:15
Ο Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη συναυλία «Με τη μαγεία της κιθάρας», στην οποία συμμετέχει με τρία τραγούδια ο Γιώργος Νταλάρας, ανταποκρινόμενος με χαρά στην πρόσκληση του Παναγιώτη.
Με μάσκα ή χωρίς: Τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού από το Θέατρο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
01.02.2016 13:51
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σε μία βραδιά με τίτλο Με μάσκα ή χωρίς: Τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού από το Θέατρο, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016.
Συναυλία - Αφιέρωμα στους Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
21.12.2015 17:17
Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης θα συναντηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τους φίλους του μπουζουκιού τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, για μια συναυλία - αφιερωμένη στους Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου.