Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Όταν το βιολί συναντά το πιάνο…

Όταν το βιολί συναντά το πιάνο…
Ο νεαρός ρώσος βιολονίστα Σάσα Ροζντεστβένσκι συναντάται επί σκηνής με τους Θανάση Αποστολόπουλο στο  πιάνο και Γιώργο Παναγιωτίδη στο  βιολί , για να ερμηνεύσουν έργα Μέντελσον και Σνίτκε.

Τους τρεις σολίστ πλαισιώνει η Καμεράτα , Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τον μόνιμο βρετανό αρχιμουσικό της Κρίστοφερ Ουώρρεν-Γκρην.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει δύο έργα από την πρώιμη συνθετική περίοδο του Φέλιξ Μέντελσον: την αριστουργηματική Συμφωνία για έγχορδα αρ.10 σε σι ελάσσονα.

Δύο σημαντικές δημιουργίες από την εργογραφία του Άλφρεντ Σντίτκε, ενός από τους κυριότερους εκπροσώπους της ρώσικης μουσικής πρωτοπορίας, έχουν επιλεγεί να στελεχώσουν το δεύτερο μέρος του προγράμματος. Αφιερωμένο στο Σάσα Ροζντεστβένσκι και στη μητέρα του, την πιανίστα Βικτόρια Ποστνίκοβα οι οποίοι και το ερμήνευσαν στην πρώτη παρουσίαση του το 1994, στη Μόσχα με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Στοκχόλμης, το Concerto grosso αρ. 6 για βιολί πιάνο και έγχορδα  γράφτηκε στο Αμβούργο το 1993.

Σχετικές ειδήσεις
Έργα για βιόλα και πιάνο από την ΚΟΑ στο Μουσείο Μπενάκη
06.02.2017 12:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν την εξαιρετική συνεργασία τους, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας, με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Ο βιρτουόζος Νίκος Σκαλκώτας: ρεσιτάλ με έργα για βιολί και πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.11.2016 16:32
Σε μια από τις σπουδαιότερες μορφές της ελληνικής μουσικής του προηγούμενου αιώνα αποδίδει φόρο τιμής ο ετήσιος κύκλος του Μεγάρου Αφιέρωμα στον Νίκο Σκαλκώτα (1904-1949). Η εναρκτήρια συναυλία του κύκλου έχει τίτλο «Ο βιρτουόζος Ν. Σκαλκώτας» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για βιολί και πιάνο του δεινού δεξιοτέχνη του βιολιού και μεγάλου συνθέτη, τα οποία θα ερμηνεύσουν ο βιολονίστας Γιώργος Δεμερτζής και ο πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος.
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Ρεσιτάλ βιολιού με τον Λεωνίδα Καβάκο στην Ύδρα
16.08.2016 16:01
Το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00 στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας και στο πλαίσιο της 7ης Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης Κλασσικής Μουσικής υπέρ του Νοσοκομείου Ύδρας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του κορυφαίου Έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκου με τον Enrico Pace στο πιάνο.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».