Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Project «Periapsis» στο πλαίσιο του 1st Animation Marathon

Project «Periapsis» στο πλαίσιο του 1st Animation Marathon

Το project PERIAPSIS είναι το πρώτο ελληνικό Sci-Fi Concept Art - εικαστικό project υπό την αιγίδα του 3ου Εργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 1ου Animation Marathon 2015 που διοργανώνει το ART/ European Animation Center.

Βασισμένο στο Concept - σενάριο του Κυριάκου Μπουρνά, οι καλλιτέχνες του project χτίζουν ένα κόσμο αποκαλυπτικής δυστοπίας στην τροχιά μιας αγγελικής πτώσης. Μέσα από ένα φανταστικό πρίσμα, δημιουργείται μια αλληγορική αφήγηση , ταυτισμένη με την σημερινή κατάσταση. Ένα σενάριο του οποίου την ανάγνωση ο θεατής καλείται να ανακαλύψει μέσα από μία σειρά έργων τα οποία έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της θεματολογίας και της έρευνας του «Periapsis», με επίκεντρο τη συνάντηση - σύγκρουση του ανθρώπου με τις δυνάμεις του υπερφυσικού.

Πέρα απ' την ωμή, δημιουργική δύναμη του ίδιου του project, σημαντικό ρόλο στην εικαστική του ολοκλήρωση παίζει και η μελέτη πάνω στην ίδια τη διαδικασία παραγωγής και δημιουργίας του. Μια διαδικασία η οποία, όντας μελέτη, έχει έμφυτο τον χαρακτήρα της συνεχούς εξέλιξης και αλλαγής, πράγμα το οποίο τη μετατρέπει σε μια αυτούσια μορφή τέχνης. Η διαδικασία αυτή, μαζί με το ίδιο το project αλλά και μέσα απ' αυτό, συντελεί στο να το ωθεί να μετασχηματίζεται συνεχώς μαζί της, οδηγόντας το σταδιακά σε νέα και μεγαλύτερα μονοπάτια.

"Μετὰ ταῦτα εἶδον ἄλλον ἄγγελον καταβαίνοντα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἔχοντα ἐξουσίαν μεγάλην, καὶ ἡ γῆ ἐφωτίσθη ἐκ τῆς δόξης αὐτοῦ."

Αποκ.18:1                               


Ολόκληρο το πρόγραμμα του 1st Animation Marathon μπορείτε να το δείτε εδώ: 1st Animation Marathon στο Ρομάντσο

Σχετικές ειδήσεις
Περφόρμανς με την Caroline de Corniere στο πλαίσιο του project hYgge
12.01.2017 14:40
Το metamatic:taf μας προσκαλεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 στις 20.30 σε μία συλλογική περφόρμανς με την Caroline de Corniere, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του project hYgge.
Filmink Project, από το ΙΝΚ Project.Exhibition στο metamatic:taf
12.05.2016 11:39
Το metamatic:taf εγκαινιάζει το FILMINK Project σε διοργάνωση του ΙΝΚ Project.Exhibition τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
GOMENES I από το Netting the Work στο πλαίσιο της Athens Biennale 2015 - 2017
14.04.2016 11:45

Το project Netting the Work παρουσιάζει τις GOMENES I, ένα project εικαστικής performance με επίκεντρο το Φύλο και τα Στερεότυπα, στο πλαίσιο της Αθηναϊκής Biennale 2015-2017 OMONOIA.
Crossing the Limit από την ομάδα F.I.S.T. στο ArtWall Athens Project Space
28.03.2016 10:40
Το Crossing the Limit είναι ένα project της ομάδας F.I.S.T., το οποίο παρουσιάζεται τον Απρίλιο στο ArtWall Athens Project Space.
Periapsis Project: Η πρώτη Concept art έκθεση στην Ελλαδα
17.03.2016 10:20
Το CASK_up επιστρέφει την φετινή Άνοιξη παρουσιάζοντας σε συνεργασία με την CASK και το Τμήμα Εικαστικών Και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας το Periapsis project!