Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι Dødheimsgard live στο Fuzz Live Music Club

Οι Dødheimsgard live στο Fuzz Live Music Club

Οι 3 Shades of Black παρουσιάζουν τους DØDHEIMSGARD live την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στο Fuzz Live Music Club.

“They shall come in the black weathers
From the heart of the dead embers,
Walking one and two over the hill.
And they shall be with you, never farther
Than your bedside.”

H.T.

Πρώτη στιγμή:

«Το Χάος ως έννοια είναι εμβριθώς παρεξηγημένο. Ακόμα περισσότερο, αποδίδεται στο χάος αυτόνομη ύπαρξη, αντί της παραδοχής της απλής αλήθειας του Χάους. Το Χάος βρίσκεται σε ασυμφωνία με το Χάος.»

Δεύτερη στιγμή:

«Είναι μια καταιγίδα που τρέχει σε άπνοη λεοφόρο, ένα αδιάκοπο ξόρκι από ομίχλη, φως και σκοτάδι.»

Τρίτη στιγμή:

«Το Βασίλειο είναι ο Θάνατος και το βασίλειο είναι εδώ.
Υπάρχει μόνο μία στιγμή.

DØDHEIMSGARD»

Το να κατανοείς τους DØDHEIMSGARD είναι να βρίσκεσαι στις σκέψεις ενός πολυδιαστασιακού όντος, όπως αυτό κατασπαράσσει τον εαυτό του, για να δημιουργεί έναν αέανο κόσμο. Βρίσκονται πέρα του ρεαλιστικού, στο σουρεαλιστικό και σε αυτό το μονοπάτι, η μουσική τους κυλάει έξω από σταθερές νόρμες.

Η αρχή είναι σε γήινο χρονολόγιο το 1994, μεταξύ των Vicotnik (Code, Ved Buens Ende), Fenriz (Darkthrone) and Aldrahn (Thorns, The Deathtrip), θεσπίζοντας την “πρώτη στιγμή” αυτού που μετέπειτα θα διαγραφόταν ως μία αντισυμβατική διαδρομή στο ακραίο avant-garde. Ένα βασίλειο ιδρύθηκε, από το οποίο κανείς θα έβλεπε να περνούν μερικές απ’ τις σημαντικότερες μορφές της βόρειας σκηνής όπως οι Apollyon (Aura Noir), Czral (Aura Noir, Inferno, Ulver, Ved Buens Ende, Virus), Kvohst (Code, Hexvessel, Beastmilk/ Grave Pleasures) και Zweizz (Fleurty, Umoral), μεταξύ πολλών άλλων.

Δύο κύριες εποχές θα μπορούσε κανείς να διακρίνει, αυτή των “Kronet Til Konge” και “Monumental Possession” και την δεύτερη των “666 International” και “Supervillain Outcast” με το “Satanic Art” να είναι η γέφυρα μεταξύ των δύο. Η πρώτη παρουσίασε δύο αριστουργήματα για την ιστορία του black metal με τη δεύτερη να χαρτογραφεί νέες περιοχές, να συνενώνει το black metal με τον ηλεκτρονικό και industrial ήχο και πλήρως δικαιωματικά να τους αποδίδει τον τίτλο των αυθεντιών του avant-garde metal.

Και φθάνουμε στο τώρα, όπου μας γνωστοποιεί την ύπαρξή του ένα ον που αυτοαποκαλείται “A Umbra Omega”. Χωρίς να γνωρίζουμε αν μια νέα εποχή ανατέλλει ακόμα, ξέρουμε σίγουρα το ότι μας παρουσιάζεται ένας ιστορικός δίσκος, ένα μάγμα όλων όσων οι DHG υπήρξαν μέχρι τώρα και εσχατολογικά ένας μαύρος συμπαντικός ορίζοντας τον οποίον βρισκόμαστε να ατενίζουμε, ενόσο αυτό το αριστούργημα αποκαλύπτεται εμπρός μας.

Με τον Aldrahn να επιστρέφει στα main vocals και τους L.E. Måløy και Thunberg να έχουν προστεθεί στο line-up, το “A Umbra Omega” είναι ήδη αποδέκτης παγκόσμιας αναγνώρισης και θα μείνει στην ιστορία ως ένας απ’ τους δίσκους με την σημαντικότερη επιρροή στον ακραίο ήχο.

LINKS:
www.facebook.com/DODHEIMSGARD
www.peaceville.com/bands/dodheimsgard

Μαζί τους οι THE DARKENED SHADE.

Η αρχαία φλόγα επονομαζόμενη Thy Darkened Shade άναψε ξανά από τον Semjaza το 1999. Η μουσική που συνετέθη κατά τον πρώιμο σχηματισμό των TDS ήταν old school black metal με epic επιρροές . Έως ότου να επιτευχθεί η αστρική σύνδεση μεταξύ του ανώτερου εαυτού και της μαύρης φλόγας, όπως αυτή εκπορεύεται μέσω της πνευματικής μουσικής, οποιαδήποτε μουσική σύνθεση παρέμεινε στις σκιές.

Με την πάροδο των χρόνων, τα τελετουργικά των TDS οδήγησαν στη δημιουργία του “Eternvs Mos, Nex Ritvs”. Το πρώτο γριμόριο κυκλοφόρησε από την αδελφότητα της World Terror Committee, ως αποτέλεσμα της πνευματικής αναζήτησης στο μονοπάτι προς τη γη της Ναΐδ, η οποία λειτουργεί ως αέναη κατάρα ως προς το κοσμικό σενάριο και το δημιουργό του. Η απόλυτη τελειότητα θα εκπληρωθεί μέσω της καταστροφής των καρμικών νόμων και της τελικής ανάστασης σε μη αιτιατές μορφές.

Το 2014, οι TDS συνέθεσαν το δεύτερο γριμόριο με την ονομασία “Liber Lvcifer I: Khem Sedjet”, ξανά υπό το λάβαρο της World Terror Commitee. Η δοξολογία του πατέρα Εωσφόρου και όλων των εκφάνσεων Αυτού, όπως τελείται στο “LL I”, οδηγεί το μύστη στο πνευματικό Χάος και την απελευθέρωση της Μαύρης Φλόγας στα αρχέγονα ύδατα του Νουν. Με κατανυκτική ευλάβεια στον ενδεκακέφαλο Δράκο, διαγράφοντας την κοσμική λήθη δια παντός, στο γριμόριο εξυψώνεται ο πιο Ιερός Θάνατος.

Κατά τη διάρκεια του 2015, περαιτέρω αρχέγονες πνευματικές συνθήκες θα εμφανιστούν στο ακάθαρτο “Malkuth” και ένα σύνολο τελετουργιών, θα σηματοδοτήσουν την απαρχή επιπρόσθετων δραστηριοτήτων για τους TDS.

Μετά από αλλαγές στη σύνθεση, τα μέλη της σύναξης των ζωντανών τελετουργιών είναι:

The A – Mantra
Semjaza - Guitars, Mantras
Cain Letifer - Guitars, Mantras
King Asmoday – Bas
C. Docre – Drums

Οι πύλες είναι ανοιχτές για την επικράτηση του Χάους.

LINKS:
www.facebook.com/Thy-Darkened-Shade-391172430930927
www.wtcproductions.bandcamp.com/album/liber-lvcifer-i-khem-sedjet
www.thydarkenedshade.bandcamp.com

Και οι SHIBALBA

Αρχαία και αταβιστική, η αίρεση των Shibalba, μέσω του δικού τους κράματος που θα μπορούσαμε να το πούμε meditative trance dark ambient και με την χρήση τελετουργικών οργάνων, κυκλωτικών εντάσεων και μοναδικών visuals, οδηγούν το υποσυνείδητο του ακροατή να ονειρευτεί πέρα από το σώμα της ύλης και να ονειρευτεί σε πλήρη εκστατική εξάντληση.

Ύστερα από μια σειρά από demos και συνεργασίες , η πρώτη τους πλήρης κυκλοφορία “Samsara” έρχεται από την Malignant Records το Χειμερινό Ηλιοστάσιο του 2015. Οι Σαμάνοι της Shibalba θα μας παρουσιάσουν αυτήν όσο και παλαιότερες δουλειές τους ανοίγοντας τα μαγικά πεδία γι’ αυτή την ξεχωριστή νύχτα του Νοέμβρη.

Το μαγικό ταξίδι είναι ατέρμονο... ATI ME BETA BADKA!

LINKS:
www.shibalbahalls.bandcamp.com
www.facebook.com/Shibalbahalls

Σχετικές ειδήσεις
Οι Toundra live στο Fuzz Live Music Club
09.02.2017 11:55
Οι Ισπανοί Toundra, ένα από τα καλύτερα instrumental σχήματα της Eυρώπης, έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η τετραμελής post-rock / experimental μπάντα από τη Μαδρίτη θα βρίσκεται την Πέμπτη 27 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club για μία μοναδική συναυλία. To 2017 συμπληρώνουν 10 χρόνια πορείας και το γιορτάζουν με μια πανευρωπαϊκή περιοδεία η οποία ξεκινά από την Αθήνα, σε μια βραδιά που υπόσχονται να μετατρέψουν σε highlight της δικής τους καριέρας και δικής μας χρονιάς!
Οι KVB live στο Fuzz Live Music Club
16.12.2016 13:46
Οι KVB επιστρέφουν στην Αθήνα! Το ντουέτο του Klaus Von Barrel (Nicholas Wood) και της Kat Day που, με έδρα πλέον το Βερολίνο, κατέχει ήδη μία εκλεκτή θέση στην καρδιά των φίλων τόσο της shoegaze / dark wave σκηνής όσο και εκείνων της psych-rock, θα βρίσκεται το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο Fuzz Live Music Club για ένα οπτικοακουστικό show που θα συνδυάσει ονειρικές κιθάρες, μινιμαλιστικές synth μελωδίες, υπνωτικά drum machine beats, φωνητικά πνιγμένα στο reverb και μαγευτικά projections.
Οι Sleepin Pillow live στο Fuzz Live Music Club
24.11.2016 17:16
Οι Sleepin Pillow, το πρωτοποριακό 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη και από τις καλύτερες psych-rock μπάντες της χώρας, παρουσιάζουν τα τραγούδια από το νέο τους album, “The Past is Already Here”, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στο Fuzz Live Music Club!
Οι Crippled Black Phoenix live στο Fuzz Live Music Club
13.10.2016 10:19
Η progressive rock μπάντα από τη Βρετανία, με τους όλο και περισσότερους φίλους στη χώρα μας, θα εμφανιστεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Fuzz Live Music Club.
Οι God Is An Astronaut live στο Fuzz Live Music Club
23.09.2016 17:25
Οι God Is An Astronaut, μία από τις κορυφαίες instrumental μπάντες του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, επιστρέφουν στη χώρα μας! Οι Ιρλανδοί post-rockers θα εμφανιστούν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα!