Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017


Είπα, μην ενοχλείτε!, του Francis Veber στο Θέατρο Αποθήκη


Είπα, μην ενοχλείτε!, του Francis Veber στο Θέατρο Αποθήκη

Το θέατρο Αποθήκη γίνεται... ξενοδοχείο και ανοίγει τις πόρτες του 4 Νοεμβρίου με τη μαύρη κωμωδία του Francis Veber Είπα, μην ενοχλείτε, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου και μετάφραση Αντώνη Γαλέου.  

Η υπόθεση:

Εφτά καθημερινοί άνθρωποι. Ένας λούζερ φωτογραφάκος (Νίκος Μουτσινάς) που τον παράτησε η γυναίκα του και θέλει να αυτοκτονήσει, ένας πληρωμένος δολοφόνος (Βασίλης Μυριανθόπουλος), μια απλή νοικοκυρά (Ράνια Παπαδάκου) με μια απλούστατη στολή ιππασίας και  μαστίγιο, ένας διπολικός ψυχολόγος (Χάρης Γρηγορόπουλος), ένας γκρούμ (Αχιλλέας Σκεύης) που θέλει να γίνει μοντέλο, ένας ισπανός παραλίγο επιχειρηματίας κι ένας Εξαρχειώτης ασφαλίτης (Δημήτρης Μαχαίρας)!

Όλοι αυτοί σ’ ένα δωμάτιο στον δέκατο όροφο ενός ξενοδοχείου, σε καταστάσεις ζεν, τρέλας κι αδυναμίας, προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους. Αλλά τί θα συμβεί όταν αρχίσουν να μπερδεύονται τα μαστίγια με τους κουβάδες, οι μαράκες με τα οπλοπολυβόλα και οι χειροπέδες με τα πιεσόμετρα;  

Γι’ αυτό σας Είπα, μην ενοχλείτε!

Το έργο L’ emmerdeur (πρωτότυπος τίτλος), είναι μια γαλλική μαύρη κωμωδία του Francis Veber, βασισμένη στο έργο του ιδίου Le contrat (Το συμβόλαιο)  που έγραψε το 1971. Το έργο μεταφέρθηκε δύο φορές στον κινηματογράφο: το 1973 σε σκηνοθεσία Édouard Molinaro με τους Lino Ventura και Jacques Brel στους κεντρικούς ρόλους και το 2008 σε σκηνοθεσία του Francis Veber. Στην Ελλλάδα προβλήθηκε το 2009 με τον τίτλο «Ο κακός μπελάς».

Tον Μάρτιο 2016, το έργο θα κάνει πρεμιέρα στο West End του Λονδίνου σε απόδοση και σκηνοθεσία του Sean Foley, με τους Kenneth Branagh & Rod Brydon στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και φέτος είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο θέατρο από τα Αθηναϊκά Θέατρα.

Συντελεστές παράστασης:

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος
Σκηνικά: Ντέιβιντ Νεγρίν
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτογραφίες παράστασης: Αντώνης Συμεωνάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάκης Παρασκευόπουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Μαρία Κούρτη

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Μουτσινάς , Βασίλης Μυριανθόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ράνια Παπαδάκου, Αχιλλέας Σκεύης, Δημήτρης Μαχαίρας

Διάρκεια παράστασης: 110’ (με διάλειμμα)

Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα Α.Ε.

Σχετικές ειδήσεις
Πετάει-πετάει, στο θέατρο Χυτήριο
21.11.2016 12:28
Από τις 24 Νοεμβρίου η «πτήση του γέλιου» θα προσγειώνεται στο Θέατρο Χυτήριο και οι θεατές θα αποβιβάζονται για να παρακολουθήσουν την πιο φρέσκια κωμωδία «ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ» σε μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου, διασκευή Στέλιου Παπαδόπουλου & Γιώργου Βάλαρη και σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.
Έπεσε Νέκρα, του Τιερί Ζανσέν στο Θέατρο Αποθήκη
16.11.2016 17:18
Η μαύρη κωμωδία του Τιερί Ζανσέν, Έπεσε Νέκρα, ξεκινάει από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στο θέατρο Αποθήκη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Γιούλικα Σκαφιδά, Μαρία Κωνσταντάκη και Δανάη Μπάρκα.
Δεύτερη φωνή, των Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Αποθήκη
05.10.2016 17:24
Το Θέατρο Αποθήκη παρουσιάζει το νέο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με τίτλο Δεύτερη φωνή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.
Δείπνο ηλιθίων, του Francis Veber στο Θέατρο Κάππα
05.10.2016 17:20
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει με τους συνεργάτες του φέτος το χειμώνα στο Θέατρο Κάππα, την κλασσική πλέον κωμωδία του Francis Veber, «Δείπνο Ηλιθίων».
Το «Δείπνο Ηλιθίων» του Francis Veber έρχεται τον Οκτώβριο στο Θέατρο Κάππα!
03.08.2016 17:10
Την εξαιρετική κωμωδία του Francis Veber, «Δείπνο Ηλιθίων», ένα έργο με διεθνή καριέρα και τεράστια επιτυχία όπου κι αν παίχτηκε, θα παρουσιάσει ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τους συνεργάτες του στο Θέατρο Κάππα, τη θεατρική του στέγη τα τελευταία χρόνια. Μαζί του θα βρεθούν επί σκηνής οι: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενενάκου, Ξανθή Γεωργίου και ο Τάκης Παπαματθαίου.