Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Τwisted Ρair στο κέντρο Ακροποδητί

Τwisted Ρair στο κέντρο Ακροποδητί

Το έργο "Τwisted Ρair" θα παρουσιαστεί στο κέντρο χορού Ακροποδητί στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2015.

 

Το έργο "Τwisted Ρair" γεννήθηκε από την έρευνα για την αντίληψη του χρόνου, μέσω της εξερεύνησης των δυνάμεων που τον ορίζουν.

 

Η μη-συγχρονισμένη χορογραφική πραγματικότητα αυτού του έργου, επιτρέπει τη συνύπαρξη του παρελθόντος και του παρόντος σε μια πολυεπίπεδη σύνθεση .

 

H συνεχής επιστρωμάτωση των σκηνών δημιουργεί ένα ανώμαλο έδαφος. Σηματοδοτεί έναν χώρο, τόσο ανάμεσα σε διαφορετικά σημεία στη σκηνή , όσο και στο ίδιο το σώμα των ερμηνευτών.

Καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να ορίσει ένα αποκλειστικά προσωρινό περιβάλλον και ταυτόχρονα μία συμπαγή ανακάλυψη των ίδιων των σωμάτων.

 

Όλες οι κινήσεις ανήκουν στην ιδέα πως κάθε δράση πυροδοτεί μία αλυσίδα αντιδράσεων, επιβεβαιώνοντας έτσι πως όλες έχουν ένα κοινό σημείο εκκίνησης.

Η σωματική μνήμη καθοδηγώντας την κίνηση, ενοποιεί την παραστατική με την παρούσα δράση.

 

Οι σχέσεις ανάμεσα στους χορευτές τονίζονται λόγω του περιορισμού της φυσικής απόστασης μεταξύ τους. Κάθε σώμα γλιστρά μέσα στο άλλο, είτε στοργικά είτε βίαια, αλλά σε κάθε περίπτωση εισερχόμενο μέσα στη δράση .

Ο θεατής εγκλωβίζεται και αυτός στην ίδια κατάσταση. Το βλέμμα του γίνεται σημείο αναφοράς, κι έτσι μοιάζει σαν να θέτει ο ίδιος τα χωρικά όρια της παράστασης.

 

Σύλληψη, σκηνοθεσία & ερμηνεία

Γιάννης Μανταφούνης, Olivia Ortega,

Κατερίνα Σκιαδά, Νίκος Δραγώνας

 

Φωτισμοί David Kretonic

Ήχος POL

Φωτογραφίες Dorothée Thébert

Διαχείριση παραγωγής  Mélanie Fréguin

Παραγωγή  Cie Projet 11

Συμπαραγωγή  Prairie Pour-cent culturel Migros, Théâtre de l’Usine

Υποστηρικτές  City of Geneva, Republic and Canton of Geneva, Lottery romande,

Nestlé for Art foundation, Swiss Arts Council Pro, Helvetia, SSA, Ernst Göhner foundation

Θερμές ευχαριστίες στους  Daniel Imboden, Myriam Kridi and Kaspar Kramis

Σχετικές ειδήσεις
Miss Omonia, από την ομάδα όχι παίζουμε/ UrbanDig Project στην Πλατεία Ομονοίας
10.11.2016 14:56
Το «UrbanDig Omonia» της ομάδας «όχι παίζουμε/ UrbanDig Project» εγκαινιάζει τις φετινές του δράσεις με τη χορευτική performance “Miss Omonia” στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο κέντρο της πλατείας Ομονοίας. Η παράσταση, η οποία σήκωσε τον περασμένο Ιούλιο την αυλαία του φεστιβάλ Altofest στη Νάπολη, εμπνέεται από τη συλλογή ιστοριών "κάτω από το ορατό" της πλατείας Ομονοίας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Έκθεσης “[OUT]TOPIAS” του Μουσείου Μπενάκη.
Ανάμεσα, από την ομάδα χορού Vis Motrix στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
02.08.2016 10:29
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους, θα παρουσιαστεί η παράσταση Ανάμεσα από την ομάδα χορού Vis Motrix, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
On the spot (Χορεύεις και δεν το ξέρεις) στο DanceFest Akropoditi
20.07.2016 13:39
Στα πλαίσια του DanceFest Akropoditi 2016 θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, η παράσταση On the spot.
Ίου - Το τραγούδι της νύχτας, του Χάρη Βεκρή στο Θέατρο Απόλλων
02.06.2016 15:19
Η μουσικοχορευτική παράσταση Ίου - Το τραγούδι της νύχτας του Χάρη Βεκρή, έρχεται στο Θέατρο Απόλλων στις 14 και 15 Ιουνίου 2016, από τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του Κέντρου Χορού Ακροποδητί.
Documenting emptiness: Παρουσίαση Artistic Residency του Παναγιώτη Τοφή στο Ακροποδητί
23.05.2016 14:14
Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Artistic Residency του Κέντρου Χορού Ακροποδητί, σε μορφή χορογραφικού έργου με θέμα Documenting emptiness του Παναγιώτη Τοφή.