Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Δημιουργώ, άρα Υπάρχω

Δημιουργώ, άρα Υπάρχω
Xίλιοι εξακόσιοι ήταν οι επισκέπτες της Α’ Φάσης της έκθεσης Δημιουργώ, άρα Υπάρχω που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Εικαστικού Πανοράματος ΙΙ. Η Β Φάση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου.

Μετά την ανοιχτή πρόσκληση, η επιτροπή επιμελητών κατέληξε μέσα από 600 συμμετοχές σε 75 Έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες , τα 110 έργα των οποίων -ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ, φωτογραφία, βίντεο, εγκαταστάσεις και περφόρμανς - θα παρουσιαστούν σε δυο φάσεις.

Την ημέρα των εγκαινίων θα επαναληφθεί το επιτυχημένο δρώμενο από την ομάδα Duo aChord, ενώ θα διατίθεται και ο κατάλογος της έκθεσης. Επίσης κατά τη διάρκεια και της Β΄Φάσης της έκθεσης στο Κ.Σ.Τ.Θ. θα παρουσιάζεται προβολή με επιλογή έργων από όλους ανεξαιρέτως τους καλλιτέχνες που έστειλαν φάκελο συμμετοχής, αλλά δεν συμμετέχουν στην έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και Ημερίδα- 1η Προμπιεναλική Συζήτηση με καλλιτέχνες και θεωρητικούς με θέμα Τέχνη για το κοινό ή με το κοινό/ Συλλογικά Εγχειρήματα στο δημόσιο χώρο στις 20 Φεβρουαρίου 11:00- 15:00, στο Κ.Σ.Τ.Θ., στην Αποθήκη Β1, Λιμάνι.

Σχετικές ειδήσεις
Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ
07.11.2016 17:09
Πώς μια συλλογή μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες; Πώς καλλιτέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη και αν μεσολαβούν πολλές δεκαετίες; Πώς ορίζεται η έμπνευση και πώς φιλοξενείται και μετουσιώνεται σε έργο τέχνης στη….σοφίτα ενός μουσείου; Αυτό το άκρως δημιουργικό πλαίσιο έρχεται να αναδείξει η νέα έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ», στη Μονή Λαζαριστών, από τις 9 Νοεμβρίου 2016 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2017.
Εγκαίνια της έκθεσης για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στη Μόσχα
09.09.2016 14:49
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μηχανισμός Αντικυθήρων: Ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν-2ος αιώνας π.Χ.» πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, 8 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής Α.Β. Σούσεφ στη Μόσχα. Την έναρξη της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας Ρωσίας, κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου.
A World Not Ours: Οι καλλιτέχνες της έκθεσης
22.07.2016 13:53
Το Art Space Pythagorion της Σάμου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκθεσή του για το φετινό καλοκαίρι, με τίτλο A World Not Ours, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 4 Αυγούστου 2016, ενώ την επιμέλειά της έχει αναλάβει η Κατερίνα Γρέγου.
Η Τέχνη του Σχεδιάζειν: ομαδική έκθεση στην Alma Gallery
15.06.2016 13:57
Η Γκαλερί ALMΑ στην Αθήνα (Υψηλάντου 24, Κολωνάκι), εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Ιουνίου την έκθεση «Η τέχνη του σχεδιάζειν» με σχέδια σε χαρτί έξι Ελλήνων καλλιτεχνών των: Μαρία Γιαννακάκη, Αλέκου Κυραρίνη, Τάσου Μαντζαβίνου, Καλλιρρόης Μαρούδα, Βασίλη Παπανικολάου, Μανταλίνα Ψωμά. Η ιστορικός τέχνης Λουϊζα Καραπιδάκη γράφει χαρακτηριστικά για τους καλλιτέχνες της έκθεσης:
12 νέοι καλλιτέχνες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Art Athina 2016
17.05.2016 16:52
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των 10 
χρόνων λειτουργίας του, συμμετέχει στην φετινή Art Athina με την παρουσίαση 
ομαδικής έκθεσης νέων καλλιτεχνών.