Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Δον Κιχώτης σε διασκευή του Δημήτρη Αδάμη στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Δον Κιχώτης σε διασκευή του Δημήτρη Αδάμη στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Το Σχήμα 7 παρουσιάζει την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου το έργο «Δον Κιχώτης» σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Αδάμη.

 

Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Αλόνσο Κιχάνο, ενός απλού αγρότη ο οποίος ζει μαζί με την ανηψιά του και την οικονόμο του σπιτιού του και έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, πιστεύει ότι είναι ιππότης και παίρνει το όνομα Δον Κιχώτης. Ξεκινάει τα ταξίδια και τις περιπέτειες του μόνος, μαζί με το κοκαλιάρικο άλογο του που το ονομάζει Ροσινάντε φορώντας μια παλιά μεταλλική πολεμική στολή που βρήκε. Το δικό του ταξίδι καταλήγει να έχει πολλές ομοιότητες με αυτό του ήρωα του βιβλίου πράγμα που τον κάνει να ανακαλύψει άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του και παρέα με τον πιστό του ακόλουθο Σάντσο Πάντσα να ανακαλύψει την σημασία της φιλίας και του αλτρουισμού.

 

Τα κοστούμια της παράστασης είναι εμπνευσμένα από πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ,του Βελάσκεθ, του Νταλί και άλλων. Η μουσική πηγάζει από την μεγάλη γκάμα των Ισπανών συνθετών αλλά και άλλων που επηρεάστηκαν από την μεγάλη παράδοση της Ιβηρικής χερσονήσου. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, από το φλαμένκο μέχρι τον Λόρκα, ειδικά διασκευασμένα για παιδιά.

 

Συντελεστές

 

Θεατρική διασκεύη: Δημήτρης Αδάμης

Σκηνοθεσία - γενική επιμέλεια: Κωσταντίνος Μεταξάκης

Βοηθός σκηνοθέτης: Σοφία Δερμιτζάκη

Ηθοποιοί: Άρτεμις Γεωργαρά, Σοφία Δερμιτζάκη, Δημήτρης Κολοτούρος, Κωσταντίνος Μεταξάκης, Ελένη Στρατάκη

Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης

Κοστούμια: Μαγικές Σβούρες

Μουσική διδασκαλία - Hχογράφηση: Άγγελος Αρβανίτης

Ζωγραφική-Κατασκεύη σκηνικού: Αγγελική Πανουτσοπούλου, Δώρα Κονιωτάκη

Ξύλινες κατασκεύες: Γιώργος Μανουσάκης

Κινησιολογία Flamenco: Ευρυδίκη Δημητριάδη

Επικοινωνία με τα σχολεία - Δημόσιες σχέσεις: Νάνσυ Γαλενιανού

Γραφιστική επεξεργασία διαφημιστικού υλικού: Γιάννης Δημητράκης

Φωτογραφία: Στέργιος Βενέρης

Σποτ παράστασης: Κωνσταντίνα Πάλη, Nickolay Dorozhkin

 

Στην παράσταση θα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε τον θεατρικό συγγραφέα του έργου, Δημήτρη Αδάμη!

Σχετικές ειδήσεις
«Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι στο Θέατρο Αριστοτέλειον
06.10.2016 11:55
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον παρουσιάζει για την θεατρική περίοδο 2016 – 2017 τον Πινόκιο, του Κάρλο Κολόντι, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.
Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι, του Άρθουρ Κόναν Ντόϋλ στο Θέατρο Τέχνης
07.09.2016 12:44
Tο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζει φέτος από τις 16 Οκτωβρίου 2016, στην ανακαινισμένη σκηνή της οδού Φρυνίχου, την αυθεντική ιστορία του Κόναν Ντόϋλ «Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι», σε νέα θεατρική διασκευή για παιδιά, γεμάτη μυστήριο και περιπέτειες.
Πινόκιο, του Κάρλο Κολόντι στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον
05.09.2016 17:14
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον παρουσιάζει για την θεατρική περίοδο 2016 – 2017 τον Πινόκιο, του Κάρλο Κολόντι, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.
«Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι στο Υπαίθριο Θέατρο Γιώργος Παππάς
01.08.2016 12:58
Οι «Μαγικές Σβούρες-Παιδική Σκηνή» παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι, την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 στις 9 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.
«Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε διασκευή για παιδιά στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου
04.07.2016 14:38
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 και ώρα 9:00 το βράδυ, στο αρτιότερο, ομορφότερο και καυστικότερο αντιπολεμικό έργο που γράφτηκε ποτέ, την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε διασκευή για παιδιά από τον Γιάννη Καλαντζόπουλο, στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.