Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis

Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis

Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά  και οι εκδόσεις Γκοβόστη, μετά τον κατά γενική ομολογία επιτυχημένο πρώτο κύκλο ποιητικών συναντήσεων, συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές. Απόσταγμα του πρώτου κύκλου είναι μια ανθολογία* στις σελίδες της οποίας αποτυπώνεται η ποιητική ατμόσφαιρα και το ποιητικό σφρίγος της νέας γενιάς.

 

Ο δεύτερος κύκλος θα ανοίξει τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και θα περιλαμβάνει επτά συναντήσεις –κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα– και σε καθεμία από αυτές θα προσκαλούνται τρεις ποιητές, εκπρόσωποι τριών διαφορετικών γενιών, οι οποίοι θα διαβάζουν ποιήματά τους και στη συνέχεια, με παρουσιαστή-συντονιστή έναν εκ των Κώστα Γ. Παπαγεωργίου - Τιτίκας Δημητρούλια, θα ανταλλάσσουν απόψεις μεταξύ τους και με όσους εκ των παρισταμένων-ακροατών το επιθυμούν. Οι παριστάμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν δικά τους ποιήματα κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων.

 

Συντονίζει ο Κώστα Γ. Παπαγεωργίου (Ποιητής – Κριτικός Λογοτεχνίας).

Προσκεκλημένοι ποιητές για την πρώτη συνάντηση του δεύτερου κύκλου ποιητικών διαλόγων:

Παυλίνα Παμπούδη ,Γιώργος Μπλάνας και η Άννα Γρίβα.

 

* Την ημέρα της πρώτης συνάντησης των Ποιητικών Διαλόγων θα κυκλοφορήσουν η Ανθολογία Ποιητικών Διαλόγων του πρώτου κύκλου, καθώς και το βιβλίο του Κώστα Γ. Παπαγεωργίου Ποιητικοί Μονόλογοι και Διάλογοι, με κριτικές για νέους και νεότατους ποιητές.

**Στην εκδήλωση θα προσφερθεί κρασί από το Κτήμα Σκούρα.

Σχετικές ειδήσεις
Διάλογοι αθανάτων - Στάθης Καπογιαννόπουλος
08.07.2016 11:26
Από τις εκδόσεις Δίαυλος κυκλοφορεί το βιβλίο, Διάλογοι αθανάτων. Φιλοσοφική κληρονομιά 26 αιώνων του Στάθη Καπογιαννόπουλου.
Τα Ποιητικά - Τεύχος 22
15.06.2016 12:46
Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το τεύχος 22 του περιοδικού Τα Ποιητικά, με σελίδες αφιερωμένες στον Κώστα Στεργιόπουλο.
Άπαντα τα ποιητικά - Μενέλαος Λουντέμης
14.06.2016 09:39
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο Άπαντα τα ποιητικά του Μενέλαου Λουντέμη.
Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis τον Απρίλιο
30.03.2016 09:38
Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά και οι εκδόσεις Γκοβόστη συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές, εμπλουτίζοντας τα 90 χρόνια αδιάκοπης εκπολιτιστικής εργασίας τους με τη συνεισφορά στην ποίηση, και δη την προαγωγή του σύγχρονου ποιητικού λόγου.
Παγκόσμια ημέρα ποίησης στον Ιανό
18.03.2016 12:51
Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, ο IANOS μαζί με δεκάδες ανθρώπους του πνεύματος, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους, συνθέτες, τραγουδιστές και δημοσιογράφους, διοργανώνει για 10η συνεχόμενη χρονιά το μεγάλο αφιέρωμα στην ποίηση