Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Ακρωτήρι στη Βλυχάδα: Ημερίδα στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

Το Ακρωτήρι στη Βλυχάδα: Ημερίδα στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Εστία Πύργου», το «La Ponta» και υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, διοργανώνει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 μια ολόκληρη ημέρα προβολής των Ανασκαφών Ακρωτηρίου Θήρας, με την συνέργεια της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας. Σκοπός της ημερίδας αυτής είναι η οικονομική ενίσχυση για την συνέχιση του ανασκαφικού έργου και της λειτουργίας των εργαστηρίων συντήρησης των ευρημάτων του σημαντικού αυτού προϊστορικού οικισμού.

 

Ο προϊστορικός οικισμός του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, αποτελεί ένα από τα διασημότερα αλλά και σημαντικότερα στον κόσμο αρχαιολογικά μνημεία, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, που με την παρουσία τους τιμούν την παγκόσμιας σημασίας πολιτισμική κληρονομιά του νησιού και ταυτόχρονα ενισχύουν το τουριστικό του προϊόν. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση είχε σαν αποτέλεσμα το πάγωμα των πιστώσεων για τις ανασκαφές και την συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου αναγκάζοντας τα εργαστήρια να κλείσουν ύστερα από 47 χρόνια.

 

Το σωματείο Εταιρεία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, με πρόεδρό του τον ομότιμο καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή των ανασκαφών κ. Χρίστο Ντούμα, προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα της κρίσης να εξασφαλίσει πόρους για την λειτουργία των εργαστηρίων συντήρησης και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου. Η εκδήλωση της 18ης Οκτωβρίου έχει σαν στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής, γι’ αυτό και όλα τα έσοδα της ημέρας θα διατεθούν αποκλειστικά στο σωματείο. Η ανταπόκριση του κόσμου στην περσινή αντίστοιχη εκδήλωση ήταν πολύτιμη αφού τα εργαστήρια τέθηκαν σε λειτουργία ξανά για κάποιους μήνες. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη και φέτος.

 

Σας καλούμε, λοιπόν, την 18η Οκτωβρίου στο χώρο του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης, στην παραλία της Βλυχάδας, σε μια γιορτή πολιτισμού.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

 

• ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 16.00μμ-18.00μμ

- Παναγιώτης Αγγελίδης «Εργαστήριο Τοιχογραφίας»

- 1260⁰Ceramic Studio, «Εργαστήριο Κεραμικής»

 

• ΕΚΘΕΣΕΙΣ  16.00μμ - 22.00μμ

- Χρίστος Ντούμας «55 χρόνια στη Σαντορίνη»,

έκθεση φωτογραφίας

- Άλκης Βολιώτης «Ακρωτήρι»,

έκθεση φωτογραφίας

- Κλαίρη  Παλυβού, «Διαχρονικοί νησιωτικοί πολιτισμοί: Η περίπτωση της Θηρασίας»

 

• ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

- 20.00-20.30 Live  Music Session By  Sæn Switters

- 20.30  ΟΜΙΛΙΑ Κου Χρίστου Ντούμα

- 21.00-ΚΛΕΙΣΙΜΟ Γιάννης Πανταζής, Θανάσης Κλεώπας,   

«Οι Νότες των Αιώνων»,

 

Σας ενημερώνουμε ότι στο χώρο θα λειτουργήσει το πωλητήριο της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, θα εκτεθούν προς πώληση έργα τέχνης, θα γίνει λαχειοφόρος αγορά και φυσικά θα υπάρχει μπουφές  φαγητού και ποτού προς ενίσχυση του σκοπού.  

Σχετικές ειδήσεις
Επισκέψιμο το Ωρολόγιο του Ανδρονίκου Κυρρήστου (Αέρηδες)
18.08.2016 17:18
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου του ΕΣΠΑ «Συντήρηση και Ανάδειξη του Ωρολογίου του Ανδρονίκου Κυρρήστου, στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς Αθηνών» και έγιναν εξειδικευμένες εργασίες από το μόνιμο προσωπικό συντήρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, στο εσωτερικό του μνημείου.
Santorini Arts Factory: Πρόγραμμα Καλοκαίρι 2016
07.07.2016 16:45
Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) κλείνοντας 2 χρόνια λειτουργίας και πραγματοποιώντας με ιδιαίτερη απήχηση και επιτυχία δύο καλοκαιρινά φεστιβάλ (2014 & 2015), παρουσιάζει το πρόγραμμα του για το φετινό καλοκαίρι.
Διεθνής Συνδιάσκεψη YouthDOCs στο Ναύπλιο
15.06.2016 13:02
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σας προσκαλεί στις 18 και 19 Ιουνίου 2016 στη Διεθνή Συνδιάσκεψη YouthDOCs, στο Ναύπλιο.
Επανακατοικήσεις: Ημερίδα από τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση στη Στέγη
01.06.2016 11:20
Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο Επανακατοικήσεις από τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.
Αφετηρίες: Ημερίδα από το ΔΟΜΕΣ INDEX στο Μουσείο Μπενάκη
25.05.2016 12:43
Η νέα γενιά Ελλήνων αρχιτεκτόνων αποκαλύπτει τη δική της αφετηρία έμπνευσης και δημιουργίας. Για 4η συνεχόμενη χρονιά, το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΔΟΜΕΣ και η διαδικτυακή βιβλιοθήκη έργων ελληνικής αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ INDEX διοργανώνουν την Ημερίδα ‘Αφετηρίες’, το Σάββατο 4 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, με ελεύθερη είσοδο.