Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Για κανέναν πάνω δεν είναι εύκολα κάτω

Για κανέναν πάνω δεν είναι εύκολα κάτω
Μια παράσταση για την ανθρώπινη ψυχή με την υπογραφή της Ηδύλη Τσαλίκη και του Χρήστου Θάνου ανεβαίνει τον Φεβρουάριο στο θέατρο Βαφείο.

Μια δυσάρεστη συνένωση τεσσάρων ετερόκλητων στοιχείων, που θέλουν όλα να ζήσουν. Πρέπει να ζήσουν, παρατείνοντας μια διαμάχη χωρίς τέλος.

Το έργο εμβαθύνει στις τέσσερις καθοριστικές ποιότητες, στις τέσσερις πλευρές που καθένας από εμάς κουβαλάει μέσα του, μέχρι το τέλος της ζωής του: το θέλω, το δεν θέλω το πρέπει και το έχω ανάγκη να δημιουργήσω.

Η αγωνία, ο αναβρασμός, η ανεκπλήρωτη επιθυμία, η παραίτηση, η αντίφαση, ο παραλογισμός και η αθωότητα κυριαρχούν εναλλάξ, συνυπάρχοντας χωρίς αρμονία και όμως αλληλένδετα, συντριμμένα από βίαιες παρορμήσεις και παροξυσμούς, κρυμμένα πίσω από μιαν επίφαση ευγένειας.

Αυτά τα τέσσερα στοιχεία αντιστέκονται υπομονετικά το ένα στο άλλο, χωρίς καμιά ελπίδα νίκης του ενός πάνω στο άλλο.

Αφήνονται έτσι στην παγωνιά μιας μακροχρόνιας μάχης, μέχρι που κάθε προσπάθεια να φαντάζει ψέμα. Κάθε πλευρά επιζητά την εξόντωση των άλλων, καμιά όμως από τις υπόλοιπες δεν είναι έτοιμη να παραδοθεί και η μάχη θα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται…

Παίζουν:    Δημήτρης Πάσσος, Παναγιώτης Δορλής, Κωνσταντίνος Μάρκελλος, Σωτήρης, Δούβρης Χρήστος Θάνος
     

Σχετικές ειδήσεις
«DemonStraitor» του Χρήστου Καλμαντή στο Αγγέλων Βήμα
02.11.2016 12:04
Το «DemonStraitor» του Χρήστου Καλμαντή σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαγιάννη, είναι έργο σύγχρονο, κοινωνικό και με πολιτικές προεκτάσεις που θίγει το πάντα επίκαιρο θέμα της ατομικής ευθύνης και της προσωπικής μας επαναστατικότητας.
Τα 5 Στοιχεία, με την Άννα Μπουρμά στο θέατρο Αλκμήνη
07.10.2016 10:06
Η μουσικοθεαματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» μετά τα συνεχόμενα sold out την Άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι 2016, ξεκινά το νέο κύκλο εμφανίσεων της στο θέατρο «Αλκμήνη» στο Γκάζι, από 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη.
Το Baumstrasse στο 4ο Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις γραμμές»
21.09.2016 14:51
Το Baumstrasse συμμετέχει και φέτος στο 4ο Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις γραμμές» με τέσσερις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο.
Τα 5 στοιχεία, με την Άννα Μπουρμά στο θέατρο Radar
09.03.2016 11:50
Βασισμένη στη θεωρία των τεσσάρων θεμελιακών στοιχείων (φωτιά, αέρας, νερό και γη), είναι η μουσικοθεατρική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» που θα παρουσιάζει η Αννα Μπουρμά κάθε Τετάρτη, στο θέατρο Radar του Νέου Κόσμου.
Κάτω Κόσμος για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο του Άλλοτε
16.02.2016 15:27
Το Θέατρο του Άλλοτε παρουσιάζει από τις 3 Μαρτίου 2016 την παράσταση – εμπειρία Κάτω Κόσμος σε σκηνοθεσία της Βαρβάρας Δουμανίδου.