Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

The New Wave, 2015: το έργο του Στέλιου Φαϊτάκη στη γκαλερί The Breeder

The New Wave, 2015: το έργο του Στέλιου Φαϊτάκη στη γκαλερί The Breeder

H γκαλερί Τhe Βreeder και ο Στέλιος Φαϊτάκης δημιούργησαν ένα πολλαπλό έργο , το “The New Wave, 2015, inkjet εκτύπωση σε αρχειακό ματ χαρτί, 27x20 cm,  σε 250 αντίτυπα, υπογεγραμμένα απο τον καλλιτέχνη”.

Ένα πολλαπλό έργο τέχνης προς όφελος των προσφύγων της Συρίας. Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία εξελίσεται σε μια βαρβαρότητα δίχως τέλος. Πρόσφυγες ταξιδεύουν κάτω απο άθλιες συνθήκες στις Ευρωπαϊκές Θάλασσες. Όσοι από αυτούς καταφέρουν να σωθούν και φτάσουν στις Ελληνικές ακτές, κάνουν ενα πέρασμα για μια καινούργια αρχή. Σχεδόν 2.000 πρόσφυγες φτάνουν κάθε μέρα στην Ελλάδα, σε περιοχές όπως στην Κώ, Λέσβο, Χίο. Τα νησιά δεν διαθέτουν ούτε τις στοιχειώδεις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, μεγιστοποιώντας έτσι το δράμα των προσφύγων.    

To πολλαπλό διατίθεται προς πώληση στη γκαλερί The Breeder (επικοινωνήστε με την κα Ευγενία Ποντικού, gallery@thebreedersystem.com).

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό Χίου, προς όφελος των Σύριων προσφύγων που φτάνουν στο νησί.

Το «The New Wave» επίσης θα φιλοξενείτε στο εξώφυλλο του επετειακού τεύχους 46 του Süddeutsche Zeitung Magazin της ομώνυμης γερμανικής εφημερίδας.

Σχετικές ειδήσεις
Clarity, έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στην γκαλερί The Breeder
22.02.2017 15:55
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στο χώρο της. Η έκθεση, με τίτλο Clarity, αποτελείται από νέα έργα με παστέλ και κέντημα σε καμβά, μαζί με μία εγκατάσταση ήχου και βίντεο.
Laura & Lizzie, έκθεση της Σοφίας Στέβη στη γκαλερί The Breeder
12.01.2017 17:06
Η γκαλερί The Breeder παρουσίαζει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου την πρώτη ατομική έκθεση της Σοφίας Στέβη με την γκαλερί με τίτλο Laura & Lizzie.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Solitude and Village: έκθεση της Zoë Paul στη γκαλερί The Breeder
23.05.2016 15:44
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Zoë Paul, με τίτλο Solitude and Village.
Ο William E. Jones στη γκαλερί The Breeder
13.05.2016 15:39
Η γκαλερί The Breeder φιλοξενεί τον William E. Jones, κορυφαίο ανεξάρτητο σκηνοθέτη από το Λος Άντζελες, στις 18 Μαΐου 2016, για ένα screening όπου ο Jones θα συζητήσει τις τελευταίες του εμμονές και θα παρουσιάσει μια σειρά από φιλμ του.