Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Πύρνα: Πρόγραμμα εκδηλώσεων Οκτώβριος 2015 – Ιανουάριος 2016

Πύρνα: Πρόγραμμα εκδηλώσεων Οκτώβριος 2015 – Ιανουάριος 2016

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται, με ομιλία του Καθηγητή Αρχαιολογίας και Διευθυντή του Προγράμματος Αρχαίας Μεσσήνης, Πέτρου Θέμελη το φθινοπωρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Πύρνας για την περίοδο Οκτωβρίου 2015 – Ιανουαρίου 2016.

Το Πρόγραμμα της Πύρνας περιλαμβάνει:

Ομιλίες και κύκλους Oμιλιών

Γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο των Τεχνών και των Γραμμάτων, ακαδημαϊκοί, ιστορικοί κ.ά αναπτύσσουν θέματα πολιτιστικού, ιστορικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος, για όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Μεταξύ των φετινών ομιλητών διακρίνονται ο καθηγητής Ιστορίας Α.Π.Θ.  Δ. Λυβάνιος σε δύο ξεχωριστούς κύκλους ομιλιών (έναρξη: 6/10 & 12/10), η ιστορικός Τέχνης Μαριλένα Κασιμάτη (15/10) η ιστορικός - ξεναγός Νότα Παντελεάκη (22/10), η ιστορικός – συγγραφέας Λένα Διβάνη (έναρξη: 12/11), η φιλόλογος Marta Silvia Dios Sanz (έναρξη: 7/1/16).

Εργαστήρια

Η Πύρνα διοργανώνει εργαστήρια, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξελίξουν τις δεξιότητές τους σε διάφορα θέματα. Από αυτά ξεχωρίζουν η «Λέσχη Ανάγνωσης» και  η «Δημιουργική Γραφή» με τη συγγραφέα Αμάντα Μιχαλοπούλου (έναρξη  12/10), το «Θεατρικό Εργαστήρι» με το σκηνοθέτη Γιώργο Παλούμπη και το «Ελεύθερο Εργαστήρι Ζωγραφικής» με τη ζωγράφο Μαριάννα Γαβριήλ. Δε λείπουν τα «Μαθήματα Μαγειρικής» (έναρξη 15/10) με συντονίστρια τη Ρενέ Βαρουτσή αλλά και η «Μύηση στον διαδραστικό κόσμο των Ipad» με τον Apple Specialist Βασίλη Οικονόμου (έναρξη 3/11).

Φιλικές Βραδιές

Στις φιλικές βραδιές της Πύρνας ο Χρήστος Χωμενίδης μας παρουσιάζει το βραβευμένο βιβλίο του «Νίκη» (8/10), η Σοφία Σταθάτου και η Ελένη Βαφιάδη μας μιλούν για το «επιχειρείν» εκ καιρώ κρίσης και για την startup «Oreanthi» που δημιούργησαν (29/10), ενώ η Αναστασία Λαμπρία κουβεντιάζει με τη Μαρία Χούκλη για το πρωτότυπο βιβλίο συνταγών της «Η Μακαρονάδα της Πέμπτης» συνοδεία, τι άλλο,…μιας νόστιμης μακαρονάδας (5/11). Ακόμα ο Φωτογράφος άγριας φύσης Χρήστος Βλάχος «ξεναγεί» στο μαγευτικό «Κόσμο των Πουλιών» (11/11), η σκηνοθέτις Αγγελική Αριστομενοπούλου προλογίζει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της «Οικογενειακή Υπόθεση» που προβάλλεται στην Πύρνα (2/12) ενώ η φιλόλογος Marta Silvia Dios Sanz μας μιλάει για την πατρίδα της, το Μπουένος Άιρες, «πλημμυρίζοντας» την Πύρνα με ποίηση, μουσική και χορό στα «βήματα» του αργεντίνικου Tango (10/12).

Ξεναγήσεις - Ταξίδια

Πολλές ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες ξεναγήσεις και ταξίδια πλαισιώνουν το φετινό πρόγραμμα.

Προγράμματα για παιδιά

Η Πύρνα όπως πάντα έχει σχεδιάσει και φέτος ειδικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά 4-7 ετών, όπως είναι τα δημιουργικά παιχνίδια και εργαστήρια. Το πρόγραμμα για τα παιδιά περιλαμβάνει, θεατρικό παιχνίδι με τη Μαρία Λαγωνίκα (κάθε Παρασκευή, έναρξη 9/10), θεατρικό παιχνίδι στην αγγλική γλώσσα με την Λίζα Κουτσουδάκη (κάθε Πέμπτη, έναρξη 8/10) καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα στον κήπο τα Σάββατα του Οκτωβρίου από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο . Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα Σάββατα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν σύντομα!   

Η ΠΥΡΝΑ είναι μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία και φέτος γιορτάζει 20 χρόνα ανελλειπούς παρουσίας στον χώρο της δια βίου μάθησης και του πολιτισμού, ιδρύθηκε το 2000, με σκοπό την βίου μάθηση, την επέκταση της γνώσης, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργική ψυχαγωγία για ενήλικες και παιδιά. Στην στέγη της, στην οδό Κοκκιναρά 43 στην Κηφισιά, έχει φιλοξενήσει πάνω από 300 ομιλητές, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να δημιουργήσουν σταθερές φιλίες.

Η ΠΥΡΝΑ από το 2012 δημιούργησε και λειτουργεί το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® (www.vivliaserodes.gr) που φέρνει μικρές κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων ανά την Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 2014 το πρόγραμμα βραβεύτηκε ως το καλύτερο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για παιδιά από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Με βασικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και χορηγούς το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη, τη Hertz Autohellas, την Upstream A.E. φέτος θα «ταξιδέψουν» 160 σάκοι με 4000 βιβλία σε 900 σχολεία από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη.

Παράλληλα, συνεργάζεται με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για παιδιά ευπαθών ομάδων της περιοχής του Σταθμού Λαρίσης.

Σχετικές ειδήσεις
Πρόγραμμα ξεναγήσεων Ιανουαρίου - Μαρτίου από τον Δήμο Αθηναίων
27.12.2016 16:33
Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, επιστρέφει για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2017 και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά.
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Θέατρο Τεχνόπολις!
12.08.2016 15:58
Γεμάτο από ιδιαίτερες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις συνεχίζεται το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Θέατρο του Τεχνόπολις στο Ηράκλειο Κρήτης και τους υπόλοιπους μήνες του καλοκαιριού για το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας.
Santorini Arts Factory: Πρόγραμμα Καλοκαίρι 2016
07.07.2016 16:45
Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) κλείνοντας 2 χρόνια λειτουργίας και πραγματοποιώντας με ιδιαίτερη απήχηση και επιτυχία δύο καλοκαιρινά φεστιβάλ (2014 & 2015), παρουσιάζει το πρόγραμμα του για το φετινό καλοκαίρι.
Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Μαρκοπούλου
04.07.2016 13:21
Ένα πλούσιο Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, διοργανώνει ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, και φέτος το καλοκαίρι.
Ελληνικό Φεστιβάλ: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα του 2017
30.06.2016 10:03
Προκειμένου να καταρτιστεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2017, το Ελληνικό Φεστιβάλ προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους υπ’ όψιν του καλλιτεχνικού διευθυντή από την 1η Ιουλίου έως και τις 15 Οκτωβρίου 2016.