Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μαθήματα για παιδιά από το θέατρο Αντίμετρο

Μαθήματα για παιδιά από το θέατρο Αντίμετρο

Το Παιδικό Στέκι ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ σας υποδέχεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στο φιλόξενο περιβάλλον του! Από 26 Σεπτέμβρη 2015 και κάθε Σάββατο 11:30-13:30 οι παλιότεροι και οι νέοι μας φίλοι θα αποτελέσουν τα νέα χρώματα της φετινής μας παλέτας! Θέατρο και Μουσικοκινητική Αγωγή-Παιχνίδια ρόλων-Αυτοσχεδιασμοί-Χειροτεχνίες –Ταξίδια από την μυθολογία…ως το διάστημα…και άλλα πολλά!!!!!

 

''Καιρός να ξεχωρίσει το ψέμα απ' την αλήθεια και η χρυσή η άμαξα από την κολοκύθα!'' - Αίσωπος

 

Τα μαθήματα έχουν ως σκοπό να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτυχθούν κινητικά, να γνωρίσουν βιωματικά το χώρο στον οποίο βρίσκονται και να τον χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν διαφορετικά είδη περιβάλλοντος και διαφορετικές συνθήκες. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και από πληθώρα ασκήσεων μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους, την ομάδα και να ανακαλύπτουν τις άπειρες δυνατότητες που έχει το σώμα τους. Τα παιδιά έχοντας αναπτύξει την εκφραστική τους ικανότητα μέσα από τη δραματοποίηση παραμυθιών, μπαίνουν σε διαφορετικούς ρόλους, εκφράζονται και δηλώνουν την άποψή τους πάνω σε κοινωνικά θέματα, έννοιες και αξίες που διέπουν τη ζωή μας, ενώ παράλληλα αποκτούν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν και να σέβονται τα δικά τους συναισθήματα καθώς επίσης και τα συναισθήματα των ανθρώπων που τα περιβάλλουν.  Στο τέλος του κύκλου των συναντήσεων στις αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί  θεατρική παράσταση όπου τα παιδιά θα εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα διδάχθηκαν!  Με βασική μας συνταγή την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο του θεάτρου, την αγάπη για το παιδί και τη χαρά της ζωής σας περιμένουμε και φέτος  για να ζεστάνουμε άλλον ένα χειμώνα..

 

Ελευθερία Παναγιωτοπούλου, εκπαιδευτικός & εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού (προηγ. Πειραματική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΡΗΤΗΣ)

Μαρία Γκλαβά, ηθοποιός (απόφοιτη της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Βασίλη Διαμαντόπουλου, με πτυχίο πιστοποιημένο από το Υπουργείο Πολιτισμού)

 

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών.

Σχετικές ειδήσεις
Χριστουγεννιάτικα παιχνιδομαγειρέματα στο Θέατρο 104
29.11.2016 15:42
Η παράσταση «Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα» του θεάτρου 104 είναι γεμάτη χρώματα, μουσικές, και παραμυθένιες σκηνικές δράσεις ευαισθητοποιεί και συγκινεί παιδιά απο 3 μέχρι 93 ετών.
Μαθήματα στο δάσος - Ευφροσύνη Χαντζούλη
11.08.2016 12:17
Από τις εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφορεί το βιβλίο, Μαθήματα στο δάσος της Ευφροσύνης Χαντζούλη σε εικονογράφηση Εύας Χιόνη.
Σύρος – Πολιτισμός 2016: Συναυλίες για παιδιά στο Θέατρο Απόλλων
15.07.2016 15:22
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016» και του «12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου», θα πραγματοποιηθούν συναυλίες για παιδιά στο Θέατρο Απόλλων, από το Σάββατο 16 έως την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016.
Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά στο Θέατρο Εξ αρχής
31.05.2016 12:40
Το Θέατρο ΕΞΑΡΧΗΣ υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι τους μικρούς του φίλους στο θερινό θεατρικό εργαστήρι, για να περάσουν ευχάριστες στιγμές δημιουργίας και να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του θεάτρου, από 4 Ιουνίου 2016.
2ο Φεστιβάλ χειροτεχνίας για παιδιά... μα και μεγάλους στο ξενοδοχείο Caravel!
21.03.2016 15:53
Ο πολυχώρος για παιδιά ‘‘Hello kids’’ διοργανώνει το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 το «2ο Φεστιβάλ χειροτεχνίας για παιδιά… μα και μεγάλους», στο Ξενοδοχείο Caravel, στην αίθουσα Ιλισός.