Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

The smell of the kill, της Michele Lowe στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη

The smell of the kill, της Michele Lowe στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη

Το Θέατρο Έξω από τα Τείχη στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 το έργο της Michele Lowe, The smell of the kill.

Πόσο χρόνο χρειάζεται ένα ψυγείο για να πιάσει πάγο; Πόσο κοστίζει μία σακούλα κατεψυγμένου αρακά; Πιστεύεις στον παράδεισο; Είναι αλήθεια ότι οι μπανάνες παγώνουν στους – 12 βαθμούς;

Τρεις γυναίκες, η Ντέμπρα, η Μόλλυ και η Νίκη, συναντιούνται μια φορά το μήνα εκ περιτροπής στα σπίτια τους και σκοτώνουν το χρόνο τους συζητώντας μεταξύ τους. Την ίδια στιγμή οι άντρες τους , παλιοί συμμαθητές, παίζουν γκολφ στο διπλανό δωμάτιο.

Τί θα συμβεί αυτή τη νύχτα και θα τις φέρει αντιμέτωπες με τεράστια ηθικά διλλήματα; Ποια απόφαση θα πάρουν και θα ανατρέψουν την ισορροπία και την τάξη ολόκληρης της ζωής τους;

Λίγα λόγια για το έργο

Η μαύρη κωμωδία της Michele Lowe, The smell of the kill γράφτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στις Η.Π.Α. το 1999. Από τότε ανεβαίνει συχνά με επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο χάρη στη διαχρονικότητα του θέματός της, την αέναη και σαρκοβόρα πάλη των φύλων που κατέχει το ρόλο πρωταγωνιστή στη ζωή των σύγχρονων ζευγαριών. Η έλλειψη επικοινωνίας, η φθορά της ερωτικής σχέσης μέσα στην οικογενειακή καθημερινότητα, η συζυγική απιστία, η αδιαφορία ακόμα και η οικονομική εκμετάλλευση του ενός συζύγου από τον άλλον, είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγει το έργο, ιδωμένα πάντα μέσα απ’ την ιδιαίτερη οπτική γωνία των γυναικών. Οι άντρες θα παραμείνουν στο σκοτάδι κρυφοί πρωταγωνιστές και κινητήριος μοχλός της δράσης των γυναικών.

Συντελεστές:

Ελεύθερη απόδοση: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Σκηνοθεσία: Μαγδαληνή Μπεκρή
Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Σοφία Παπαδοπούλου
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Μουσική επιμέλεια: Κοσμάς Ευφραιμίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Τσακίρη
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Μαρία Παυλίδου

Παίζουν: Καίτη Σαμαρά, Ξένια Πετμεζά, Φάνης Βασιλείου
Φιλική συμμετοχή: Κική Στρατάκη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Σχετικές ειδήσεις
Άι στο διάολο – Σε λατρεύω, της Αναστασίας Κοζίμπα στο Θέατρο Σοφούλη
11.11.2016 11:04
Το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί την πρωτότυπη παράσταση της Αναστασίας Κοζίμπα «Άι στο διάολο-Σε λατρεύω» για λίγες μόνο παραστάσεις. Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στις 21.00 ενώ το έργο θα παίζεται μέχρι τις 18/12 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Δεύτερη φωνή, των Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Αποθήκη
05.10.2016 17:24
Το Θέατρο Αποθήκη παρουσιάζει το νέο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με τίτλο Δεύτερη φωνή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.
No exit (Κεκλεισμένων των θυρών) του  Ζαν Πωλ Σαρτρ στο Θέατρο Αυλαία
30.09.2016 13:45
Η Θεατρική ομάδα ριSκο και το Αβέρτο Θέατρο παρουσιάζουν το έργο του Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Ζαν Πωλ Σαρτρ, ΝΟ ΕXIT (“Κεκλεισμένων των θυρών”) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου στο “Θέατρο Αυλαία” στη Θεσσαλονίκη από τις 17 Οκτωβρίου 2016.
Η Ωραία του Πέραν στο Θέατρο Τ
29.09.2016 11:36
Η Ωραία του Πέραν, η αναβίωση του λαϊκού ρομάντζου του Δημητρίου Παπαδόπουλου από τους Θεοδώρα Καπράλου και Γιώργο Παπαγεωργίου, έρχεται από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Τ.
Για όνομα…, των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière στο θέατρο Αλίκη
26.09.2016 15:49
Η πολυσυζητημένη σύγχρονη κωμωδία των Mathieu Delaporte και Alexandre de la Patellière «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ…», που χειροκρότησαν περισσότεροι από 100.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αλίκη από τις 5 Οκτωβρίου 2016.