Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

The smell of the kill, της Michele Lowe στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη

The smell of the kill, της Michele Lowe στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη

Το Θέατρο Έξω από τα Τείχη στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 το έργο της Michele Lowe, The smell of the kill.

Πόσο χρόνο χρειάζεται ένα ψυγείο για να πιάσει πάγο; Πόσο κοστίζει μία σακούλα κατεψυγμένου αρακά; Πιστεύεις στον παράδεισο; Είναι αλήθεια ότι οι μπανάνες παγώνουν στους – 12 βαθμούς;

Τρεις γυναίκες, η Ντέμπρα, η Μόλλυ και η Νίκη, συναντιούνται μια φορά το μήνα εκ περιτροπής στα σπίτια τους και σκοτώνουν το χρόνο τους συζητώντας μεταξύ τους. Την ίδια στιγμή οι άντρες τους , παλιοί συμμαθητές, παίζουν γκολφ στο διπλανό δωμάτιο.

Τί θα συμβεί αυτή τη νύχτα και θα τις φέρει αντιμέτωπες με τεράστια ηθικά διλλήματα; Ποια απόφαση θα πάρουν και θα ανατρέψουν την ισορροπία και την τάξη ολόκληρης της ζωής τους;

Λίγα λόγια για το έργο

Η μαύρη κωμωδία της Michele Lowe, The smell of the kill γράφτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στις Η.Π.Α. το 1999. Από τότε ανεβαίνει συχνά με επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο χάρη στη διαχρονικότητα του θέματός της, την αέναη και σαρκοβόρα πάλη των φύλων που κατέχει το ρόλο πρωταγωνιστή στη ζωή των σύγχρονων ζευγαριών. Η έλλειψη επικοινωνίας, η φθορά της ερωτικής σχέσης μέσα στην οικογενειακή καθημερινότητα, η συζυγική απιστία, η αδιαφορία ακόμα και η οικονομική εκμετάλλευση του ενός συζύγου από τον άλλον, είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγει το έργο, ιδωμένα πάντα μέσα απ’ την ιδιαίτερη οπτική γωνία των γυναικών. Οι άντρες θα παραμείνουν στο σκοτάδι κρυφοί πρωταγωνιστές και κινητήριος μοχλός της δράσης των γυναικών.

Συντελεστές:

Ελεύθερη απόδοση: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Σκηνοθεσία: Μαγδαληνή Μπεκρή
Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Σοφία Παπαδοπούλου
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Μουσική επιμέλεια: Κοσμάς Ευφραιμίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Τσακίρη
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Μαρία Παυλίδου

Παίζουν: Καίτη Σαμαρά, Ξένια Πετμεζά, Φάνης Βασιλείου
Φιλική συμμετοχή: Κική Στρατάκη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Σχετικές ειδήσεις
No exit (Κεκλεισμένων των θυρών) του  Ζαν Πωλ Σαρτρ στο Θέατρο Αυλαία
30.09.2016 13:45
Η Θεατρική ομάδα ριSκο και το Αβέρτο Θέατρο παρουσιάζουν το έργο του Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Ζαν Πωλ Σαρτρ, ΝΟ ΕXIT (“Κεκλεισμένων των θυρών”) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου στο “Θέατρο Αυλαία” στη Θεσσαλονίκη από τις 17 Οκτωβρίου 2016.
Η Ωραία του Πέραν στο Θέατρο Τ
29.09.2016 11:36
Η Ωραία του Πέραν, η αναβίωση του λαϊκού ρομάντζου του Δημητρίου Παπαδόπουλου από τους Θεοδώρα Καπράλου και Γιώργο Παπαγεωργίου, έρχεται από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Τ.
Εγώ ποτέ, του Γιώργου Νεράντζη στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη
19.02.2016 10:30
Το Θέατρο Έξω από τα Τείχη φιλοξενεί από την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, το έργο του Γιώργου Νεράντζη, με τίτλο Εγώ ποτέ.
«Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 1» από το ΚΘΒΕ στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας - Φυλακές Διαβατών
23.11.2015 16:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τη δράση «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 1» στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στις Φυλακές Διαβατών, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015.
Το Κάστρο της Ωριάς, του Γιώργου Θεοτοκά, στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη
18.11.2015 16:31
Το Θέατρο Έξω από τα Τείχη σε συνεργασία με το Θέατρο Άρατος παρουσιάζουν την διαχρονική κωμωδία του Γιώργου Θεοτοκά «Το Κάστρο της Ωριάς».