Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Swan Lake City από την ομάδα Μικρή Μυία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Swan Lake City από την ομάδα Μικρή Μυία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Ομάδα σύγχρονου χορού Μικρή Μυία παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2015 την παράσταση χορού Swan Lake City της Γαβριέλας Ανυφαντάκη.

 

Είναι δυνατόν η ομορφιά της φύσης να οδηγήσει στην πληρότητα;

Και να.. Η ομορφιά των κύκνων ξεχύνεται… Η πασαρέλα στα νερά ξεκινά…

 

Την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά των κύκνων στην λίμνη έρχεται να διαταράξει ο Μάγος που με τις δυνάμεις του εγκλωβίζει την πριγκίπισσά τους. Αποδυναμωμένοι και υποταγμένοι σε εκείνον, τον ακολουθούν σαν υπνωτισμένοι στην πόλη… Τότε, ξαφνικά εμφανίζεται ο πρίγκιπας - κυνηγός. Οι κύκνοι, βλέποντας τον άκακο, ξεθαρρεύουν και αρχίζουν πάλι σιγά σιγά να κερδίζουν τον χώρο τους. Ο πρίγκιπας εντυπωσιάζεται από την τόση ομορφιά, ξεχωρίζοντας ένα πλάσμα ανάμεσά τους... Η μαγεία του έρωτα τον κάνει να αφεθεί στα παιχνίδια των κύκνων.

 

Το κακό όμως παραμονεύει… Ο Mάγος παλεύει με κάθε τρόπο να απομακρύνει τον πρίγκιπα, ο οποίος προστατεύεται από τον πιστό του φίλο. Από την άλλη, οι πιο έμπιστοι κύκνοι της πριγκίπισσας, μόλις αντιληφθούν το τι συμβαίνει, κατασκοπεύουν τον Μάγο. Εκείνος, όμως, συνεχίζει το ολέθριο σχέδιό του, μεταμορφώνεται σε θηλυκό μαύρο κύκνο, επιχειρώντας να σαγηνέψει τον πρίγκιπα. Ο πιστός του φίλος, όμως, τα καταφέρνει με κάποιον τρόπο και ξεσκεπάζει την πλάνη.

 

Την αποδυνάμωση του μάγου αναλαμβάνουν τώρα πριγκίπισσα και κύκνοι, που αρχίζουν να επιστρέφουν στην λίμνη... εκεί όλα ξεθολώνουν, γίνονται πιο καθαρά. Η πριγκίπισσα αντιμέτωπη πια με τον Μάγο νικά και επιστρέφει στο μέρος, όπου όλα είναι ελεύθερα και αγνά… στη λίμνη.

 

Νερό στα σώματά τους…

Δύναμη στην ψυχή τους... δύναμη για την πριγκίπισσά τους…

 

Συντελεστές

 

Χορογραφία – σκηνοθεσία: Γαβριέλα Ανυφαντάκη

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Ανυφαντάκης

Φωτισμοί: Άννα Ανυφαντάκη

Φωτογραφία: Χρήστος Σώκος

Επιμέλεια προγράμματος: Βασιλική Κανακοπούλου

Κείμενα: Σταυρούλα Δεληγιάννη

Επιμέλεια αφίσας: Πέτρος Βερώνης

Κοστούμια: Βαλεντίνη Αργυροπούλου

Μακιγιάζ: Κατερίνα Κωστοπούλου

 

Ερμηνεύουν:      

 

Άσπρος κύκνος: Παληά Μαριαλένα

Πρίγκιπας: Φενάκης Στέλιος

Φίλος Πρίγκιπα: Βλάχος Πάρης

Μάγος: Γεράσης Βαγγέλης

Μαύρος Κύκνος: Κανακοπούλου Βασιλική

Κύκνοι: Αλεξοπούλου Κατερίνα, Βλαχάβα Χαρά, Δεληγιάννη Σταυρούλα, Καρανάσιου Μαρούλα, Μαυρίδη Χαρά, Μαυρομάτη Κατερίνα, Ντάρλα Δάφνη, Πάντζαλη Μαργαρίτα, Τσαντέ Νεφέλη και η μικρή Αλίκη Δέσποινα Ντάρλα. 

Σχετικές ειδήσεις
3 mountains not to climb, από τον Σπύρο Κουβαρά και την Synthesis 748 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
26.10.2016 17:22
Ο Σπύρος Κουβαράς και η ομάδα Synthesis 748 παρουσιάζουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση σύγχρονου χορού 3 mountains not to climb.
Ο μικρός πρίγκιπας, από τη Σχολή Χορού Μάγια Δημοπούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.06.2016 12:26
Με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, η Σχολή Χορού Μάγια Δημοπούλου και οι σπουδαστές της, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζουν την παράσταση σύγχρονου χορού «Ο μικρός πρίγκιπας».
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
ΠαραλοΓαί/ές: Μουσικοχορευτική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
14.04.2016 17:08
…Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη μουσικοχορευτική παράσταση ΠαραλοΓαί/ές, βασισμένη στα ποιητικά κείμενα των ομώνυμων δημοτικών τραγουδιών.