Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων - Φωτεινή Τρελλοπούλου

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων - Φωτεινή Τρελλοπούλου

Από τις εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί το βιβλίο, Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων της Φωτεινής Τρελλοπούλου.

 

Στο "Κουβάρι των αναμνήσεων" τα πρόσωπα ζωντανεύουν στον χώρο και στον χρόνο μέσα από έντονους διαλόγους. Η πλοκή και η ροή του έργου χρωματίζονται από τα στοιχεία της φύσης και του ελληνικού πολιτισμού.

Η ηρωίδα εκφράζει αντιλήψεις και ιδέες που για κάποιες γενιές θεωρούνται σωστές, ενώ για τις επόμενες είναι καταπιεστικές και μοιραίες.

Η νεότερη γενιά έχει την ανάγκη για διαφοροποίηση; Για ποιον λόγο να συμβεί; Είναι εύκολη διαδικασία της διαφοροποίησης;


Η Φωτεινή Τρελλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καμίνια του Πειραιά. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εργάζεται ως Κοινωνική Λειτουργός σε Κοινωνικό Συνεταιρισμό (ΚοιΣΠΕ "Ευ Ζην"). Καθημερινά παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την ψυχική τους υγεία.
Από μικρή ηλικία είχε παρέα της λευκές κόλες και μολύβια όπου ζωγράφιζε με τις λέξεις μικρές ιστορίες. "Το Κουβάρι των Αναμνήσεων" είναι η πρώτη της νουβέλα.Σχετικές ειδήσεις
Η μετακόμιση - Φωτεινή Τσαλίκογλου
07.12.2016 12:11
Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου, Η μετακόμιση.
 Στην Τήνο με τον Κοντολέοντα - Φωτεινή Ζαφειροπούλου
21.07.2016 10:26
Από τις εκδόσεις Αρχείο και την σειρά «Η Αρχαιολογία της Αρχαιολογίας» κυκλοφορεί το βιβλίο, Στην Τήνο με τον Κοντολέοντα της Φωτεινής Ζαφειροπούλου
Ξετυλίγοντας τον χρόνο - Αλέξης Τότσκας
19.01.2016 10:03
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί το βιβλίο Ξετυλίγοντας τον χρόνο του Αλέξη Τότσκα.
Τα Ελευσίνια Μυστικά - Φωτεινή Κακογιάννου
15.01.2016 10:22
Από τις εκδόσεις Περίπλους κυκλοφορεί το βιβλίο Τα Ελευσίνια Μυστικά. Συστήματα στην Αρχαία Ελλάδα της Φωτεινής Κακογιάννου.
Έρος μυθόπλοκος - Φωτεινή Στεφανίδη
12.01.2016 12:51
Από τις εκδόσεις Στεφανίδη κυκλοφορεί το βιβλίο Έρος μυθόπλοκος. 52 αφηγήματα ελληνικών μύθων για τον έρωτα. Με ισάριθμα σχέδια της Φωτεινή Στεφανίδη.