Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Contemporary Times: έκθεση από το 9th Art Wave στο metamatic:taf

Contemporary Times: έκθεση από το 9th Art Wave στο metamatic:taf

Το metamatic:taf εγκαινιάζει το εκθεσιακό του πρόγραμμα 2015-2016 την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20.30 με την έκθεση Contemporary Times, την πρώτη έκθεση του 9th Art Wave στην Ελλάδα.

Η έκθεση Contemporary Times* εστιάζει στο ρόλο της κοινωνίας ως ένα θεσμικό δομικό στοιχείο, αποτελούμενο από αναρίθμητες διαπροσωπικές σχέσεις, οι οποίες εξελίσσονται σε ένα χαοτικό, συνεχή ρυθμό.  Η «Σύγχρονη Κοινωνία» και η «Σύγχρονη Τέχνη» συνδιαλέγονται προκαλώντας μια εκρηκτική, πνευματική σύνθεση . Στόχος της έκθεσης είναι να αμφισβητήσει τη συμβατική προσέγγιση του σύγχρονου ανθρώπου ως προς την κοινωνία, μέσω ενός καθημερινού πλαισίου στο οποίο οι άνθρωποι δημιουργούνται, μεγαλώνουν και τελικά επιβιώνουν. Η σύγχρονη τέχνη συστήνεται ως το μοναδικό όπλο στο πεδίο της μάχης που έχει στηθεί.

Στην έκθεση συμμετέχουν δέκα καλλιτέχνες από οκτώ χώρες που αποτελούν μέλη της πειραματικής πλατφόρμας 9th Art Wave. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική ομάδα που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2012 από τον Πάνο Αντωνόπουλο και σήμερα αριθμεί συνολικά δεκαέξι καλλιτέχνες: εικαστικούς, φωτογράφους, καλλιτέχνες του δρόμου και performers.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα εκδοθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων (100 αριθμημένα αντίτυπα) κατάλογος, που θα περιλαμβάνει αυθεντικά έργα, αριθμημένα και υπογεγραμμένα, από τους καλλιτέχνες Πάνο Αντωνόπουλο, Maria Konstanse Bruun, Barbara Cartier και Jorge Fabián Castillo. Όλα τα έσοδα από τη διάθεση του καταλόγου θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση της κατασκευής και του εξοπλισμού ενός σχολικού συγκροτήματος με σκοπό την εκμάθηση της αγγλικής και της τοπικής γλώσσας σε μία απομονωμένη αγροτική περιοχή στο Kratie της ανατολικής Καμπότζης (Sambo district, Voadthonak commune).

* Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από την ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν Modern Times (Μοντέρνοι Καιροί), ενώ οποιαδήποτε ομοιότητα με την εποχή μας δεν είναι καθόλου συμπτωματική.

Συμμετέχουν: afi, Robert Allison, Πάνος Αντωνόπουλος, Riccardo Attanasio-Matlakas, Maria Konstanse Bruun, Barbara Cartier,  Jorge Fabián Castillo, Jupiterfab, Hitomi Kammai, Damian Wojcik

Επιμέλεια: Πάνος Αντωνόπουλος

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κατάλογο και προκράτηση αντιτύπου απευθυνθείτε στο info@9thartwave.com.

Με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Τάσεις: Ζωγραφική έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.11.2016 13:27
Η ομάδα «Ανεξάρτητοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες» παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεσή της με τίτλο «Τάσεις» στο Contemporary Space Athens, στην Πλάκα.
Εστίες Φύσης: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
06.09.2016 17:13
To metamatic:taf με χαρά ανακοινώνει την έκθεση Εστίες φύσης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου.
Η ομάδα Driewieler Collectief στο metamatic:taf
22.08.2016 15:39
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU με τη συμμετοχή της Driewieler Collectief. Το project της ομάδας Driewieler Collectief αποτελεί έργο εν εξελίξει που ξεκίνησε στα δωμάτια του metamatic:taf στις 18 Αυγούστου 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια performance στην γκαλερί του metamatic:taf στις 16 Σεπτεμβρίου.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
UPPER - Contemporary Architecture in Athens: έκθεση του Άγγελου Κωνσταντινίδη στο Booze
08.03.2016 17:04
Το BOOZE μας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “UPPER” Contemporary Architecture in Athens του Άγγελου Κωνσταντινίδη, με την τεχνική Long Exposure [μεγάλος χρόνος έκθεσης με κλειστό διάφραγμα].