Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ
Η Διεθνής Αμνηστία σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα Όραμα ανεβάζουν το έργο του Rainer Werner Fassbinder Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ στο θέατρο Χώρα. Τα έσοδα των 18 παραστάσεων θα διατεθούν για την δράση της Διεθνούς Αμνηστίας Να σταματήσει η βία κατά των γυναικών.

Μια πικρή γεύση της θέσης της γυναίκας στο ιδανικότερο περιβάλλον , τη σύγχρονη αστική τάξη της Δυτικής Ευρώπης.  Μέσα σ\' ένα αμιγώς γυναικείο σύμπαν και σε μια εποχή που διατείνεται ότι είναι απαλλαγμένη από τα πατριαρχικά φαντάσματα, έξι γυναίκες συγκρούονται και συμπλέουν στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν κοινωνική αλλά και υπαρξιακή ταυτότητα.

Η καθεμία από τη θέση της δίνει στο θεατή και μια διαφορετική οπτική για τον κόσμο: η επαναστατικότητα, η ανοχή, ο συμβιβασμός, το ένστικτο της επιβίωσης,  η τραυματισμένη αξιοπρέπεια, η μητρότητα, η ανικανότητα για αγάπη, η οργή, η παραίτηση, η ματαίωση, η ομοφυλοφιλία, η άρνηση της πραγματικότητας, η προδοσία,  η συμφιλίωση με την αλήθεια, εναλλάσσονται σχηματίζοντας ένα θορυβώδες πρίσμα.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Νίκος Κορνήλιος.Παίζουν: Έλενα Παπαβασιλείου , Δήμητρα Κωνσταντινοπούλου, Εμμανουέλα Χαρατσή, Γαβριέλα Βασδέκη, Κασσάνδρα Μπαφαλούκα, Θάλεια Παπακώστα. Απόδοση Νίκος Κορνήλιος. Υπεύθυνοι Οργάνωσης Παραγωγής: Μαρία Πασχαλίδου και Έλενα Παπαβασιλείου.

Σχετικές ειδήσεις
«Τρωάδες σήμερα» από την Μπέττυ Αρβανίτη και τη Ρούλα Πατεράκη για τα 30 χρόνια του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας
03.11.2016 10:22
Το 2017 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής θεατρικής εταιρίας «Πράξη». Ήταν το 1987 όταν το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία, με το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ». Μια θρυλική παράσταση.
RELAX… MYNOTIS: το νέο έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου στο Θέατρο Τέχνης
01.11.2016 10:08
Το Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν παρουσιάζει από τις 18 Νοεμβρίου 2016, το νέο έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου, με τίτλο RELAX... MYNOTIS.
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.
Συνθήκη 97 στον Πολυχώρο Τέχνης art63
28.01.2016 12:55
Δυο νέες ηθοποιοί διασκευάζουν μόνες, το έργο του Ζαν Ζενέ "Δούλες" και ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση "Συνθήκη 97", βασισμένη σε αυτό, στο νέο Πολυχώρο Τέχνης art63, από 6 Φεβρουαρίου 2016, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Οι Ανθρωποφύλακες του Περικλή Κοροβέση στο White Rabbit
13.01.2016 13:24
Οι Ανθρωποφύλακες του Περικλή Κοροβέση ανέβηκαν για πρώτη φορά στο θέατρο τον περασμένο Μάιο και μετά από την θερμή υποδοχή του κοινού συνεχίζουν και το 2016 -από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 και κάθε Παρασκευή στις 9:00μμ, για τέσσερεις παραστάσεις στη θεατρική σκηνή του ‘Rabbit Hall’ στο πατάρι του ‘White Rabbit’ στα Εξάρχεια, με την υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας.