Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Όχι ακόμα, του Γιάννη Πολύζου στο Booze Cooperativa

Όχι ακόμα, του Γιάννη Πολύζου στο Booze Cooperativa

Το Booze Cooperativa φιλοξενεί την παράσταση χορού του Γιάννη Πολύζου, με τίτλο Όχι ακόμα, από τις 1 έως τις 4 Οκτωβρίου 2015.

To «Όχι Ακόμα» μας βάζει στη θέση ενός ανθρώπου που αμέλησε να ονειρευτεί. Του οποίου η ζωή πέρασε μέσα σε ένα ανελέητο κυνήγι υλοποίησης και επίτευξης στόχων που η συστημική κοινωνία επιβάλλει.

Πράγματα ανούσια, χωρίς περιεχόμενο και δίχως ουδεμία συναισθηματική και ψυχική τελεσφόρηση. Ο ήρωας του έργου αποζήτα την λύτρωση προσπαθώντας να παγώσει το χρόνο – έστω για μια στιγμή – αναπολώντας ψήγματα ευτυχίας στην ζωή που έζησε και που τώρα αυτή περνάει εμπρός του με κινηματογραφική ταχύτητα.

Ο Γιάννης Πολύζος σκηνοθετεί, χορογραφεί και ερμηνεύει την πρώτη του solo παράσταση. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο και χορό και μαθήτευσε πλάι σε σπουδαίους δασκάλους - έλληνες και ξένους - ενώ τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί ανελλιπώς τη διδασκαλία του Δάφνι Κόκκινου, χορευτή του Tanztheater Wuppertal Pina Bausch.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με σκηνοθέτες όπως ο Franco Zeffirelli, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, ο Γιάννης Μόρτζος, ο Βασίλης Ρίτσος , η Βαρβάρα Δούκα κ.α. Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες χορού και χορογράφους όπως οι Fausta Mazzuchelli, Aletta Collins, Φώτης Νικολάου , Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Χρυσηίς Λιατζιβίρη, Λίλα Ζαφειροπούλου κ.α. Επίσης, έχει χορογραφήσει τα έργα «Η Απλή Μέθοδος Των Τριών» και «Deluxe» για το χοροθέατρο Επ7ά και είναι σταθερός συνεργάτης της ομάδας θεάτρου seveneleven.

Σχετικές ειδήσεις
La Soirée, performance χορού στο Booze Cooperativa
16.12.2016 13:25
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην performance χορού La Soirée, η οποία θα παρουσιαστεί στις 3, 4, 5 και 6 Ιανουαρίου 2016.
You Want To Be The Person You Are?, performance της Άντζελα Λαμπριανίδου στο Booze Cooperativa
20.10.2016 14:24
To Booze Cooperativa παρουσιάζει την Άντζελα Λαμπριανίδου και την performance, You want to be the the person you are?, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα του 8ήμερου workshop με τίτλο Appointment on Stage.
Ακρόαση και workshop για το Appointment on Stage στο Booze Cooperativa
08.09.2016 14:02
To Booze Cooperativa σε συνεργασία με την καλλιτεχνική διευθύντρια/χορογράφο Άντζελα Λαμπριανίδου και την βοηθό της Christina Gazi, από το Βερολίνο, φέρνουν τον Οκτώβριο του 2016 στην Αθήνα το project “Appointment on Stage”.
ΠαραλοΓαί/ές: Μουσικοχορευτική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
14.04.2016 17:08
…Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη μουσικοχορευτική παράσταση ΠαραλοΓαί/ές, βασισμένη στα ποιητικά κείμενα των ομώνυμων δημοτικών τραγουδιών.
Unhinged από την ομάδα χορού Άρθρωσις στο Booze Cooperativa
17.03.2016 12:48
Η ομάδα χορού Άρθρωσις και η Πένυ Διαμαντοπούλου παρουσιάζουν στο Booze Cooperativa την παράσταση Unhinged.