Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Επιστρεφόμενη Ιθάκη (Ithaca Returned): έκθεση στη Blender Gallery

Επιστρεφόμενη Ιθάκη (Ithaca Returned): έκθεση στη Blender Gallery

H Blender Gallery μας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης με τίτλο "Επιστρεφόμενη Ιθάκη" που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 19:00.

"Τι συμβολίζει η Ιθάκη; την επιστροφή στη πατρίδα, το γυρισμό, το νόστο, την επάνοδο αλλά και το ταξίδι του ανθρώπου στη Ρίζα του, στην αναγνώριση και την αυτογνωσία, στην αναζήτηση της ανθρώπινης ύπαρξης, που χρόνο έχει την αιωνιότητα και τόπο την απόσταση".

25 σύγχρονοι καλλιτέχνες από την Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, διαπλέκονται σε έναν εικαστικό διάλογο χρησιμοποιώντας διαφορετικά φωτογραφικά μέσα και τεχνικές στην προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν το Οδυσσειακό ταξίδι και το ιδανικό της Ιθάκης σε έναν παραλληλισμό με την Ελλάδα του σήμερα.

H έκθεση φιλοδοξεί να δώσει πνοή στο μύθο της Ιθάκης με εικόνες που είναι ικανές, περισσότερο από τις λέξεις, να αιχμαλωτίσουν και να αποδώσουν μια διαφορετική, αλληγορική διάσταση της Ιθάκης.

Συμμετέχουν οι, Bedri Baykam, juliane Herrmann, Knut Lsg Hybinette, Gene Lemay, Takeshi Moro, Sophie Tianxin Chen, Λύδια Βενιέρη, Αγγελος Γαβριάς, Γιώργος Γυπαράκης, Χριστόφορος Δουλγέρης, Πάνος Κοκκινιάς, Γεωργία Κοτρέτσος, Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης, Καμίλο Νόλας, Απόστολος Παλαβράκης, Νατάσα Παπαδοπούλου, Κώστας Πηγαδάς , Έλενα Πόκα, Λουκάς Σαμαράς, Γιώργος Τσεριώνης, Φίλιπ Τσιάρας, Παύλος Φυσάκης, Ασπάσιος Χαρωνιτάκης.

"Οι φωτογραφίες της Επιστρεφόμενης Ιθάκης, θέτουν πολλαπλά ερωτήματα που μόνον οι θεατές μπορούν να απαντήσουν. Αποκαλύπτουν ακόμα τους απεριόριστους ορίζοντες μέσα από τους οποίους η εικαστική φωτογραφία μάς οδηγεί σε ένα ταξίδι με εννοιολογικά διδάγματα, τεχνικές παρεμβάσεις, υπονόμευση κωδικών αναπαράστασης και νέας αισθητικής αναφορές. Οι δυνατότητες του φωτογραφικού μέσου φαίνονται ατελείωτες, και με αυτήν την έννοια θεωρούμε ότι το φωτογραφικό ταξίδι της έκθεσης «Επιστρεφόμενη Ιθάκη» βρίσκεται απλά και μόνο στο ξεκίνημά του και εμείς αναμένουμε τον επόμενο σταθμό".

Δρ. Νίνα Κασσιανού, Ιστορικός Φωτογραφίας
 
Επιμελητές Φίλιπ Τσιάρας & Χριστόφορος Δουλγέρης
 
Με την υποστήριξη της Concord Consulting Services

Σχετικές ειδήσεις
Το Ντεπό της Γκαλερί στην a.antonopoulou.art
16.12.2016 14:13
Συνδυάζοντας το Gallery Weekend 2016, τον αποχαιρετισμό του έτους και τα εγκαίνια της νέας ομαδικής έκθεσης "Το Ντεπό της Γκαλερί", η γκαλερί a.antonopoulou.art μας καλεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 12:00-19:00 στο χώρο της για τα εγκαίνια και ένα εορταστικό πάρτι.
In The Moment: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
19.09.2016 12:04
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00, το Booze Cooperativa σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο 'In the moment''.
Regular/Irregular: Έκθεση της Εύης Ρουμάνη στον χώρο τέχνης Ισόγειο
09.09.2016 12:19
Το ΙΣΟΓΕΙΟ υποδέχεται την εικαστικό Εύη Ρουμάνη και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσής της Regular/Irregular, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00.
Gifts of Poseidon: Ομαδική έκθεση στη Blender Gallery
13.06.2016 13:47
Στα πλαίσια της παγκόσμιας ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων 2016, οι δύο ναυτιλιακές δυνάμεις Maersk Broker Ltd. και η Chartworld Shipping Co. συνδιοργάνωσαν στη Blender Gallery μία μοναδική εκδήλωση στις 8 Ιουνίου, με αφορμή την οποία παρουσιάστηκε η έκθεση " Gifts of Poseidon ".
Βιομορφικά: έκθεση των White Island Works στη Blender Gallery
12.04.2016 13:19
Η Blender Gallery μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Βιομορφικά» των “White Island Works”, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 19:00.