Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η ταινία Χenia του Πάνου Χ. Κούτρα στις αίθουσες του Μεξικό

Η ταινία Χenia του Πάνου Χ. Κούτρα στις αίθουσες του Μεξικό

Η ταινία Χenia του Πάνου Χ. Κούτρα, συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, μετά από τη συμμετοχή της σε πάνω από 30 φεστιβάλ παγκοσμίως μεταξύ των οποίων το 67ο Φεστιβάλ Καννών, το 49ο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και την υποψηφιότητα της για το βραβείο Lux 2014, διανεμήθηκε σε πολλές χώρες του εξωτερικού μεταξύ των οποίων Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία και Ρουμανία. Τώρα περνάει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου εκτός από την έξοδό της στις Η.Π.Α. από τη Strand Releasing, βγαίνει στις αίθουσες και στο Μεξικό στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 από την εταιρεία διανομής ND Mantaraya του Jaime Romandia.

 

Η έξοδος στο Μεξικό θα συνοδευτεί από έναν πρωτότυπο διαγωνισμό που διοργανώνεται από την εθνική αεροπορική εταιρεία της χώρας την Aeromexico και το GrupoHabita με έπαθλο ένα ταξίδι στο τουριστικό θέρετρο του Ακαπούλκο. Το Μεξικό ανήκει στην πρώτη πεντάδα στις πωλήσεις κινηματογραφικών εισιτηρίων παγκοσμίως.

 

Η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα, Xenia, σε σενάριο του ίδιου, αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του αδερφού του, Οδυσσέα, 16 και 18 ετών, οι οποίοι μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βρουν τον Έλληνα πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδιά. Ξένοι στην ίδια τους τη χώρα είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό talent show που θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή.

 

Η ταινία είναι παραγωγή της 100% Synthetic Films ΕΠΕ και της Wrong Men, σε συμπαραγωγή των Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΝΕΡΙΤ ΑΕ, NOVA, MPM Films, Entre Chien et Loup, Arte France Cinema, με τη συμμετοχή των Arte France, Aide Au Cinemas du Monde, CNC Institut Francais και με την υποστήριξη των Eurimages, Media Programme, Κέντρο Κινηματογράφου της Federation Wallonie Bruxelles, Formovies.

 

Για άλλη μια φορά η ελληνική κινηματογραφική παραγωγή ανοίγει τα φτερά της, αναγνωρίζεται και αποκτάει μια θέση στις αίθουσες σε χώρες του εξωτερικού, αποτελώντας τον καλύτερο πρεσβευτή πολιτισμού της χώρας μας σήμερα, ενώ με αυτή την κίνηση και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εξασφαλίζει τα έσοδά του από τα έργα, στα οποία έχει συμμετοχή στα πνευματικά δικαιώματα.

Σχετικές ειδήσεις
Captain Fantastic, του Ματ Ρος
22.11.2016 15:02
Η νέα ταινία του Ματ Ρος, Captain Fantastic έρχεται στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 από την Odeon.
Εκείνη (Elle), του Πολ Βερχόφεν
03.10.2016 16:46
Η ταινία Εκείνη (Elle) του Πολ Βερχόφεν, η οποία προβλήθηκε ως ταινία λήξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, θα κυκλοφορήσει επίσημα στις αίθουσες την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 από την Seven Films.
Wonder Woman, τον Ιούνιο του 2017 στους κινηματογράφους
28.07.2016 15:38
Η ταινία Wonder Woman με την Γκαλ Γκαντότ θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 8 Ιουνίου 2017 από την Tanweer.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής
Μικρή Άρκτος, της Ελισάβετ Χρονοπούλου
03.03.2016 12:29
Η νέα ταινία της Ελισάβετ Χρονοπούλου, με τίτλο «Μικρή Άρκτος», έχοντας ήδη προβληθεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βγαίνει στις αθηναϊκές αίθουσες την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016.