Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Δεν άλλαξε ο... Μανολιός

Δεν άλλαξε ο... Μανολιός
Το τέταρτο στουντιακό album που ονομάζεται La Radiolina του Manu Chao, ήδη περιδίνεται στα decks των περισσοτέρων djs, καθώς και στα ολοκαίνουργια δικά μας cd players.

Το τέταρτο στουντιακό album που ονομάζεται La Radiolina του Manu Chao, ήδη περιδίνεται στα decks των περισσοτέρων djs, καθώς και στα ολοκαίνουργια δικά μας cd players.

Απ όσο μαθαίνω, πολλοί αγόρασαν καινούργια ηχοσυγκροτήματα μόνο και μόνο για να κλωθογυρίσει ο νέος του δίσκος, μετά από απουσία έξι ετών. Το αποτέλεσμα; Δεν θα έλεγα τζίφος, ούτε όμως κάτι το συγκλονιστικό.

Όσοι ζουν Γαλλία, Ισπανία, Λατινική Αμερική, γνωρίζουν ότι ο Manu Chao είναι αδιαμφισβήτητα ένας παγκόσμιος pop-superstar, που έχει έφεση να αναμιγνύει γλώσσες, ρυθμούς, ώστε να δημιουργεί γυαλιστερά σαν τα οστρακοειδή, φευγάτα τραγούδια.

Η νέα του δουλειά αποτελείται από 21 tracks συμπυκνωμένα σε 52 λεπτά, τα οποία σαν χέλι ξεγλιστρούν απ’τα Γαλλικά στα Ισπανικά και τα Αγγλικά έως τα Ιταλικά.

Με χαρακτηριστική ευκολία που προκαλεί ενίοτε τον θαυμασμό μας, μεταπηδά από το dub reggae στην έξαψη του φλαμένγκο, ενώ αποκορυφώνεται με εκρηκτική υπερεκχείλιση κιθαριστικού rock.

Υφίστανται ορισμένα υπέροχα τραγούδια όπως, το Politik Kills όπου αναφέρεται σε παγκόσμια προβλήματα που μας πολιορκούν, το Rainin in Paradize, το θελκτικό upbeat Besoin De La Lune, το Me LIaman Calle με πασίδηλες Ισπανικές επιρροές .

Η υπόλοιπη στοίβα τραγουδιών, απλά θυμίζει ετεροχρονισμένη μουσική κρουαζιέρα, που αντί να ξεκινήσει την περίοδο του θερινού ηλιοστασίου, ξεκινά φθινόπωρο.

Δεν ξέρω αν η φοράδα, χε...κε στο αλώνι, πάντως εγώ όχι από την χαρά μου ακούγοντας τον ανάλαφρο δίσκο.

Τουλάχιστον θα τον άκουγα ευχάριστα, παρέα με το μενεξεδένιο αλάτι της θάλασσας και όχι αυτή την άκαιρη εποχή, που κάποια ανίδεοι μερίμνησαν να τον κυκλοφορήσουν.

Σχετικές ειδήσεις
Νέο video από τον Evripidis and his Tragedies
30.12.2016 13:43
O Ευριπίδης Σαμπάτης παρουσιάζει το τέταρτο video από το album του, "Futile Games In Space And Time", σε σκηνοθεσία Ignasi Casas και παραγωγή Claudia Mallart.
14.11.2016 11:04
Οι The xx ανακοίνωσαν σήμερα τις λεπτομέρειες για την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης τρίτης δισκογραφικής τους δουλειάς. Το άλμπουμ ονομάζεται “I See You”, περιέχει δέκα νέα τραγούδια και θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιανουαρίου από την Young Turks και την Feelgood Records.
Σταύρος Ξαρχάκος - Ηρώ Σαϊα: Νέα διασκευή στο τραγούδι «Δεν έχει αρχή»
14.07.2016 12:44
Ακούστε την ολοκαίνουργια διασκευή στο τραγούδι ''Δεν έχει αρχή '' που τραγουδάει η Ηρώ Σαΐα με τον Σταύρο Ξαρχάκο.
Η Κατερίνα Κουρεντζή live στο Ειλισσό
27.04.2016 13:09
Η Κατερίνα Κουρεντζή θα βρίσκεται στον Ειλισσό το Σάββατο 7 Μαΐου 2016, με ένα μοναδικό πρόγραμμα με Γαλλικά και Ισπανικά διαχρονικά τραγούδια αλλά και κάποια από τα ωραιότερα δικά μας.
Ημισκούμπρια - 20th Anniversary Live στο Fuzz Club
23.03.2016 11:34
Τα Ημισκούμπρια συνεχίζουν την παράδοση των επετειακών συναυλιών, γιορτάζοντας την ολοκλήρωση της δεύτερης δεκαετίας, με τέταρτο και τελευταίο σταθμό την Αθήνα.