Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Δηλώσεις από τη νέα διοίκηση και διεύθυνση του Κρατικού Θέατρου

Δηλώσεις από τη νέα διοίκηση και διεύθυνση του Κρατικού Θέατρου

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Άρης Στυλιανού, και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Γιάννης Αναστασάκης, προχώρησαν σε δηλώσεις.

Δήλωση του Προέδρου του νέου Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε.

Αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και για την κοινωνία. Επωμιζόμαστε αυτή την ευθύνη γνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει το ΚΘΒΕ, αυτός ο ιστορικός θεσμός της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, για την τέχνη του θεάτρου και για τον σύγχρονο πολιτισμό της πατρίδας μας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κρατικό Θέατρο είναι τεράστια, με κυρίαρχο το θέμα της οικονομικής δυσπραγίας και των παλαιόθεν συσσωρευμένων χρεών. Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, με τη μισθοδοσία του προσωπικού να καθυστερεί επί μήνες.

Το ΚΘΒΕ ταυτίζεται με τους ανθρώπους του, με το σύνολο των εργαζομένων, και υπάρχει για το κοινό του, τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας. Επιτελεί ένα σύνθετο, αναντικατάστατο έργο , σε καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, έχοντας ταυτόχρονα έντονη κοινωνική δράση και προσφορά.

Αποτελεί χαρά και τιμή για μένα να ανήκω στη μεγάλη οικογένεια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Εκφράζοντας τη βούληση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, δεσμεύομαι πως θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την εύρυθμη λειτουργία του Θεάτρου, σε αγαστή συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, ασκώντας αμερόληπτη χρηστή διοίκηση και δείχνοντας απόλυτο σεβασμό για το δημόσιο χρήμα. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να θωρακίσουμε το ΚΘΒΕ, να το ανασυγκροτήσουμε και να του εμφυσήσουμε μια νέα δημιουργική πνοή.

Άρης Στυλιανού
Πρόεδρος Δ.Σ ΚΘΒΕ

Δήλωση του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε.

Μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη η καλλιτεχνική διεύθυνση του ΚΘΒΕ. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ άμεσα στα καθήκοντά μου, και να βρεθούν λύσεις, ώστε το θέατρο να συνεχίσει να παράγει καλλιτεχνικό έργο, παρά τις τραγικές οικονομικές συνθήκες που βιώνει τον τελευταίο καιρό. Ευχαριστώ τον κ. Βούρο για την υποδοχή και την πρώτη ενημέρωση.

Γιάννης Αναστασάκης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ

Σχετικές ειδήσεις
Επτά επί Θήβας: για 4 μόνο παραστάσεις στo Βασιλικό Θέατρο
07.09.2016 16:51
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο μιας εξαιρετικά επιτυχημένης καλοκαιρινής περιοδείας σε όλη την Ελλάδα.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην Αλεξανδρούπολη
16.08.2016 12:38
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 στο θέατρο του πάρκου Εγνατία.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Κηποθέατρο Παπάγου
04.08.2016 12:14
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο Παπάγου την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στις 21:00.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Χαλκίδα
03.08.2016 13:19
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στη Χαλκίδα, στο θέατρο «Ορέστης Μακρής», την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 στις 21:00.
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το ΚΘΒΕ
28.06.2016 16:21
Ανακοινώθηκε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, με τριετή θητεία (2016-2019).