Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Let the Rock Stories Roll

Let the Rock Stories Roll
Μια περιήγηση σε μουσικές στιγμές και ιστορικούς χώρους, που καλύπτει χρονολογικά 50 χρόνια rock n roll και προσεγγίζει διαφορετικά την εξέλιξή του, εγκαινιάζει την πρώτη συγγραφική απόπειρα του Μωρίς Σιακκή.

Πρόκειται για μια πολύχρονη φωτογραφική και ιστορική έρευνα πάνω στα μουσικά landmarks του Λονδίνου. Περιγράφει ένα χρονικό ανθρώπινων ιστοριών, εντοπίζοντας τους χώρους στους οποίους εκτυλίχθηκαν και αντικατοπτρίζοντας τα πρόσωπα και τις συγκυρίες που καθόρισαν τη μουσική αυτή.

Πώς δημιουργήθηκε η σκηνή blues στο Λονδίνο; Ποιος ανακάλυψε το Rod Stewart; Πού γυρίστηκε το πρώτο video clip της ιστορίας από το Bob Dylan; Σε ποιο διαμέρισμα πέθαναν η Mama Cass και ο Keith Moon, αλλά σε διαφορετική χρονική στιγμή;

Σε ποιο συγκρότημα αναφέρεταιτο Sultans of swing; Πώς αναστάτωσαν οι Pink Floyd την εναέρια κυκλοφορία στο Heathrow; Γιατί ο Elvis Costello έκανε τον πλανόδιο μουσικό έξω από το Hilton; Ποιος ήταν ο ντετέκτιβ που είχε ειδικότητα να συλλαμβάνει rock stars; Ποια δισκογραφική εταιρία έδωσε το όνομά της σε μια ολόκληρη ενδυματολογική μόδα;

Αυτά και ακόμη περισσότερα αποκαλύπτονται με εξαίσιο τρόπο στο Let the rock stories roll...

Σχετικές ειδήσεις
Η σήραγγα των περιστεριών,  Ιστορίες από τη ζωή μου - John le Carré
28.11.2016 12:36
Η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του John le Carré που έγινε New York Times Bestseller, Η σήραγγα των περιστεριών - Ιστορίες από τη ζωή μου (The Pigeon Tunnel, Stories of my life) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell.
Μουσική Δωματίου - Κασσάνδρα Φουντουλάκη
26.10.2016 10:43
Η «Μουσική Δωματίου» είναι η πρώτη ποιητική συλλογή της Κασσάνδρας Φουντουλάκη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός.
Το μαύρο αλφαβητάρι της μουσικής - Φίλιππος Περιστέρης
30.05.2016 10:58
Ένα ιδιαίτερο βιβλίο κυκλοφόρησε από Eκδόσεις "ΚΟΥΙΝΤΑ" Το μαύρο αλφαβητάρι της μουσικής του Φίλιππου Περιστέρη, απολύτως μουσικό, εντελώς μαύρο και οπωσδήποτε αλφαβητάρι.
Ο Τελευταίος φθόγγος:  Μουσική βραδιά αφιερωμένη  στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη
23.05.2016 11:41
Ο Τελευταίος φθόγγος, Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοπωλείο Eν Πλω.
Πρόσφυγες, τότε και σήμερα: Θεματικό αφιέρωμα της 13ης ΔΕΒΘ
05.05.2016 16:38
Το θεματικό αφιέρωμα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο Πρόσφυγες, τότε και σήμερα στοχεύει να αναδείξει τη σύγχρονη πραγματικότητα του προβλήματος, αλλά και τις ιστορικές διαστάσεις του, και περιλαμβάνει: θεματική έκθεση βιβλίων, συζητήσεις -στρογγυλά τραπέζια- παρουσιάσεις βιβλίων, πολυσυλλεκτική έκθεση φωτογράφων που έχουν αποτυπώσει στιγμιότυπα της διαδρομής των προσφύγων, προβολές σχετικών κινηματογραφικών ταινιών, εικαστικές εκθέσεις, θεατρικά και μουσικά δρώμενα καθώς και άλλες επιμέρους δράσεις.