Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Let the Rock Stories Roll

Let the Rock Stories Roll
Μια περιήγηση σε μουσικές στιγμές και ιστορικούς χώρους, που καλύπτει χρονολογικά 50 χρόνια rock n roll και προσεγγίζει διαφορετικά την εξέλιξή του, εγκαινιάζει την πρώτη συγγραφική απόπειρα του Μωρίς Σιακκή.

Πρόκειται για μια πολύχρονη φωτογραφική και ιστορική έρευνα πάνω στα μουσικά landmarks του Λονδίνου. Περιγράφει ένα χρονικό ανθρώπινων ιστοριών, εντοπίζοντας τους χώρους στους οποίους εκτυλίχθηκαν και αντικατοπτρίζοντας τα πρόσωπα και τις συγκυρίες που καθόρισαν τη μουσική αυτή.

Πώς δημιουργήθηκε η σκηνή blues στο Λονδίνο; Ποιος ανακάλυψε το Rod Stewart; Πού γυρίστηκε το πρώτο video clip της ιστορίας από το Bob Dylan; Σε ποιο διαμέρισμα πέθαναν η Mama Cass και ο Keith Moon, αλλά σε διαφορετική χρονική στιγμή;

Σε ποιο συγκρότημα αναφέρεταιτο Sultans of swing; Πώς αναστάτωσαν οι Pink Floyd την εναέρια κυκλοφορία στο Heathrow; Γιατί ο Elvis Costello έκανε τον πλανόδιο μουσικό έξω από το Hilton; Ποιος ήταν ο ντετέκτιβ που είχε ειδικότητα να συλλαμβάνει rock stars; Ποια δισκογραφική εταιρία έδωσε το όνομά της σε μια ολόκληρη ενδυματολογική μόδα;

Αυτά και ακόμη περισσότερα αποκαλύπτονται με εξαίσιο τρόπο στο Let the rock stories roll...

Σχετικές ειδήσεις
Που να βρω την ψυχή μου…Μουσική - Μίκης Θεοδωράκης
28.12.2016 13:04
Επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιανός, το βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Που να βρω την ψυχή μου… Μουσική», το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2002.
«3 Εποχές στο Ίδιο Σπίτι»: Παρουσίαση Βιβλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
19.12.2016 12:41
Φέτος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο – λεύκωμα – ημερολόγιο που εξέδωσε το Μικρό Πολυτεχνείο με τον τίτλο «3 Εποχές στο Ίδιο Σπίτι», μέσα από το σεμινάριο Τριλογία, με εποπτεία Λίνας Νικολακοπούλου, Γιώργου Ανδρέου, Θράσου Καμινάκη.
Παρουσίαση του βιβλίου «Νίσυρος: η μουσική και τα τραγούδια της» στην Στοά του Βιβλίου
19.12.2016 11:58
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2016 οι εκδόσεις Παπαγρηγορίου-Νάκας σας προσκαλούν σε μια εορταστική βραδιά στη Στοά του Βιβλίου με αφορμή την επίσημη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Νίσυρος: η μουσική και τα τραγούδια της» του Χαράλαμπου Καρούσου.
Η σήραγγα των περιστεριών,  Ιστορίες από τη ζωή μου - John le Carré
28.11.2016 12:36
Η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του John le Carré που έγινε New York Times Bestseller, Η σήραγγα των περιστεριών - Ιστορίες από τη ζωή μου (The Pigeon Tunnel, Stories of my life) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell.
Μουσική Δωματίου - Κασσάνδρα Φουντουλάκη
26.10.2016 10:43
Η «Μουσική Δωματίου» είναι η πρώτη ποιητική συλλογή της Κασσάνδρας Φουντουλάκη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός.