Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Άγγελος Κυπριανός (Remi & the road): Ο δρόμος για την Ιρλανδία

Άγγελος Κυπριανός (Remi & the road): Ο δρόμος για την Ιρλανδία

Φέτος αποφάσισα να ταξιδέψω πάλι το καλοκαίρι. Είναι μια συνήθεια που έχει γίνει παράδοση από καλοκαίρι σε καλοκαίρι. Παίζω μουσική στο δρόμο σε πόλεις της Ευρώπης και μαζεύω ιστορίες και τις κάνω τραγούδια μετά.

Τρία από τα τέσσερα άλμπουμ μου έχουν τέτοιες ιστορίες. Φέτος δεν είμαι μόνος. Τέσσερις μουσικοί ξεκινήσαμε από την Αθήνα με τραίνο και θα φτάσουμε μέχρι την Ιρλανδία. Το ταξίδι θα κρατήσει 45 μέρες αν όλα πάνε καλά. Η διαδρομή θα γίνει ντοκυμαντέρ και μπλόγκ.

Ο δρόμος για την Ιρλανδία λοιπόν, όπως θα λέγεται αυτό το εγχείρημα, θα περάσει από Σερβία, Τσεχία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία και ο γυρισμός του μέσω Γαλλίας, Ιταλίας και άφιξη στην Ελλάδα στα μέσα του Αυγούστου.

Έχουμε οπλιστεί με μια λίστα τραγουδιών μου και γνωστών διασκευών folk, country και rock & roll μουσικής. Κουβάλημα, περπάτημα, μουσική και περιπέτεια. Γιατί Ιρλανδία;

Κάπου μέσα μου πιστεύω ότι η Ιρλανδία είναι η μητέρα της μουσικής που παίζουμε. Πόσες καταγωγές της Αμερικάνικης Folk, Bluegrass μουσικής βασίζονται από Ιρλανδούς μετανάστες, ταξιδιώτες και πλανόδιους μουσικούς τα περασμένα χρόνια; Δεν ξέρω αρκετά για αυτή την ιστορία, αλλά θα ήθελα να μάθω. Από κοντά!

Καλό μας ταξίδι λοιπόν!

Μια εκστρατεία χρηματοδότησης έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της πλατφόρμας indiegogo για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Link: https://www.indiegogo.com/projects/the-road-to-ireland-a-folk-rock-journey/x/1676335#/story

Info: Ο τραγουδοποιός Remi & the road μεγάλωσε στο νησί των Σπετσών. Από το 2009 πραγματοποιεί live εμφανίσεις ως μουσικός της Folk και Country μουσικής. Η μουσική του έχει θεματολογία μουσική του δρόμου και αληθινές ιστορίες από ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Ήταν το opening act του Sivert Hoyem (Madrugada) σε δύο περιοδείες του και των Puressence. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους (Street serenade 2011, The gospel of the road 2012, The road not taken 2013, Music for wolves 2015), ένα βιβλίο (Λετζέντα – Μέρος Ά), και μία ταινία (I dreamt about this 2015).

Στο site www.remiband.com θα υπάρχει ειδική στήλη με τίτλο “The road to Ireland” με όλες τις λεπτομέρειες από το ταξίδι!

* Αναδημοσίευση από το περιοδικό Culturenow Mag, τεύχος 33

Σχετικές ειδήσεις
Αρης Γραικούσης: Στην δίνη της μουσικής με τους «Μουσικούς Συσχετισμούς»
05.05.2016 11:39
Στη μουσική μου πορεία, «συναντήθηκα» με όλους τους μεγάλους δασκάλους της μουσικής. Τρέχοντας με τα δάχτυλά μου στα πλήκτρα του πιάνου, συνομίλησα με όλους αυτούς τους εμπνευσμένους δημιουργούς, από τους Bach, Mozart και Beethoven, μέχρι τους Chopin, Ravel, Prokofiev. Οι «συναντήσεις» μου όμως με τους δημιουργούς συνεχίστηκαν και με τους νεότερους. Οι «Μουσικοί συσχετισμοί» απορρέουν μέσα απ’ αυτές τις συναντήσεις.
Echo Train: Κορεσμός στη μουσική και μια άλλη οπτική
22.04.2016 15:46
Μιλάνε χρόνια τώρα για κορεσμό στη μουσική, αλλά και γενικότερα στις τέχνες, στις συνήθειες, στις ιδέες. Αναρωτιέμαι αν αυτό όντως ισχύει ή θα έπρεπε να το δούμε μέσα απο ένα άλλο πρίσμα. Υπάρχει η τάση όταν ακούμε μια μουσική σήμερα να τη χαρακτηρίζουμε ανάλογα με το ποια δεκαετία μας θυμίζει ή σε ποια βασίζεται.
Βαγγέλης Στεφανόπουλος: Πρώτα το μαθαίνεις και ύστερα το ξεχνάς
11.03.2016 16:55
Από όλα τα είδη μουσικής η τζαζ ίσως είναι το πιο ελεύθερο και αφηρημένο. Ο ερμηνευτής ή συνθέτης μπορεί να παίξει ή να γράψει ό, τι θέλει την στιγμή της έμπνευσης του χωρίς να δεσμεύεται από αυστηρούς κανόνες όπως στην κλασσική μουσική ή την ποπ (πολλοί δεν γνωρίζουν ότι και η ποπ μουσική έχει κανόνες και ίσως τους πιο αυστηρούς).
Monsieur Minimal (Χρήστος Τσιτρούδης): Ποιοι είναι αυτοί που θα κρίνουν τηv μουσική και τους δημιουργούς της?
24.12.2015 15:03
Κατά καιρούς διαβάζω βαρύγδουπες κριτικές διαφόρων δισκοκριτικών οι οποίοι στην προσπάθεια τους να εντυπωσιάσουν χάνουν το πραγματικό νόημα της μουσικής και αναλώνονται άλλοτε σε καλές άλλα τις περισσότερες φορές σε κακόγουστες φαντεζί φρασεολογίες. Αυτό φαντάζομαι ότι γίνεται γιατί με κάποιο τρόπο και αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα δικό τους έργο τέχνης με τις λέξεις τους με αποτέλεσμα να ξεχνάν το πραγματικό έργο, τη μουσική.
Μιχάλης Καταχανάς: Η τζαζ στην Ελλάδα
27.11.2015 13:51
Προσπαθώντας να γράψω αυτό το μικρό άρθρο για την Τζαζ στην Ελλάδα και φέρνοντας στο μυαλό μου εικόνες και συναισθήματα από την μικρή καθημερινότητα της μουσικής αυτής, δεν μπορώ να μην μιλήσω για τους ανθρώπους της, όλους αυτούς τους δημιουργούς αυτοσχεδιαστές που μοιράζονται λίγο-πολύ τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες χαρές, άλλοτε με σιγουριά και άλλοτε με ανασφάλεια, αλλά με κοινό χαρακτηριστικό όλων, την αγάπη τους για αυτή την μουσική, τον αγώνα τους να κρατηθεί η φλόγα ζωντανή παρά το κρύο και τους ανέμους, για να μιλήσω και λίγο ποιητικά βρε αδελφέ.