Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Άγγελος Κυπριανός (Remi & the road): Ο δρόμος για την Ιρλανδία

Άγγελος Κυπριανός (Remi & the road): Ο δρόμος για την Ιρλανδία

Φέτος αποφάσισα να ταξιδέψω πάλι το καλοκαίρι. Είναι μια συνήθεια που έχει γίνει παράδοση από καλοκαίρι σε καλοκαίρι. Παίζω μουσική στο δρόμο σε πόλεις της Ευρώπης και μαζεύω ιστορίες και τις κάνω τραγούδια μετά.

Τρία από τα τέσσερα άλμπουμ μου έχουν τέτοιες ιστορίες. Φέτος δεν είμαι μόνος. Τέσσερις μουσικοί ξεκινήσαμε από την Αθήνα με τραίνο και θα φτάσουμε μέχρι την Ιρλανδία. Το ταξίδι θα κρατήσει 45 μέρες αν όλα πάνε καλά. Η διαδρομή θα γίνει ντοκυμαντέρ και μπλόγκ.

Ο δρόμος για την Ιρλανδία λοιπόν, όπως θα λέγεται αυτό το εγχείρημα, θα περάσει από Σερβία, Τσεχία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία και ο γυρισμός του μέσω Γαλλίας, Ιταλίας και άφιξη στην Ελλάδα στα μέσα του Αυγούστου.

Έχουμε οπλιστεί με μια λίστα τραγουδιών μου και γνωστών διασκευών folk, country και rock & roll μουσικής. Κουβάλημα, περπάτημα, μουσική και περιπέτεια. Γιατί Ιρλανδία;

Κάπου μέσα μου πιστεύω ότι η Ιρλανδία είναι η μητέρα της μουσικής που παίζουμε. Πόσες καταγωγές της Αμερικάνικης Folk, Bluegrass μουσικής βασίζονται από Ιρλανδούς μετανάστες, ταξιδιώτες και πλανόδιους μουσικούς τα περασμένα χρόνια; Δεν ξέρω αρκετά για αυτή την ιστορία, αλλά θα ήθελα να μάθω. Από κοντά!

Καλό μας ταξίδι λοιπόν!

Μια εκστρατεία χρηματοδότησης έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της πλατφόρμας indiegogo για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Link: https://www.indiegogo.com/projects/the-road-to-ireland-a-folk-rock-journey/x/1676335#/story

Info: Ο τραγουδοποιός Remi & the road μεγάλωσε στο νησί των Σπετσών. Από το 2009 πραγματοποιεί live εμφανίσεις ως μουσικός της Folk και Country μουσικής. Η μουσική του έχει θεματολογία μουσική του δρόμου και αληθινές ιστορίες από ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Ήταν το opening act του Sivert Hoyem (Madrugada) σε δύο περιοδείες του και των Puressence. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους (Street serenade 2011, The gospel of the road 2012, The road not taken 2013, Music for wolves 2015), ένα βιβλίο (Λετζέντα – Μέρος Ά), και μία ταινία (I dreamt about this 2015).

Στο site www.remiband.com θα υπάρχει ειδική στήλη με τίτλο “The road to Ireland” με όλες τις λεπτομέρειες από το ταξίδι!

* Αναδημοσίευση από το περιοδικό Culturenow Mag, τεύχος 33

Σχετικές ειδήσεις
Evripidis and his Tragedies (Ευριπίδης Σαμπάτης): Μάταια Παιχνίδια στο Χώρο και το Χρόνο
21.11.2016 15:47
Λένε πως δε γίνεται να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά. Υποθέτω ότι δε γίνεται να κάνεις ένα δίσκο που ονομάζεται Μάταια Παιχνίδια στο Χώρο και το Χρόνο χωρίς ραγισμένες καρδιές, σπασμένα νεύρα, συνεργασίες μετ’ εμποδίων ή ένα κάταγμα στο πόδι. Ο δρόμος ήταν μακρύς και ανεμοδαρμένος από τη στιγμή που αυτά τα τραγούδια γεννήθηκαν στο κεφάλι μου μέχρι τη στιγμή που κυκλοφόρησαν. Ήταν ένας δρόμος γεμάτος στροφές 180 μοιρών, αδιέξοδα, γέφυρες και τούνελ, με αφετηρία και λήξη τη Βαρκελώνη, που όμως πέρασε πολλές φορές από τη Μαδρίτη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη και φυσικά την Αθήνα.
Γιώργος Κοντραφούρης: 10 χρόνια συνεργασία με την Puzzlemusik
11.11.2016 12:36
Η Puzzlemusik είναι για μένα η αποτύπωση της τιμιότητας της, πολυσυλλεκτικότητας και μουσικής δεοντολογίας του Χρήστου Αλεξόπουλου, εμπνευστή και ιδρυτή της.
Αρης Γραικούσης: Στην δίνη της μουσικής με τους «Μουσικούς Συσχετισμούς»
05.05.2016 11:39
Στη μουσική μου πορεία, «συναντήθηκα» με όλους τους μεγάλους δασκάλους της μουσικής. Τρέχοντας με τα δάχτυλά μου στα πλήκτρα του πιάνου, συνομίλησα με όλους αυτούς τους εμπνευσμένους δημιουργούς, από τους Bach, Mozart και Beethoven, μέχρι τους Chopin, Ravel, Prokofiev. Οι «συναντήσεις» μου όμως με τους δημιουργούς συνεχίστηκαν και με τους νεότερους. Οι «Μουσικοί συσχετισμοί» απορρέουν μέσα απ’ αυτές τις συναντήσεις.
Echo Train: Κορεσμός στη μουσική και μια άλλη οπτική
22.04.2016 15:46
Μιλάνε χρόνια τώρα για κορεσμό στη μουσική, αλλά και γενικότερα στις τέχνες, στις συνήθειες, στις ιδέες. Αναρωτιέμαι αν αυτό όντως ισχύει ή θα έπρεπε να το δούμε μέσα απο ένα άλλο πρίσμα. Υπάρχει η τάση όταν ακούμε μια μουσική σήμερα να τη χαρακτηρίζουμε ανάλογα με το ποια δεκαετία μας θυμίζει ή σε ποια βασίζεται.
Βαγγέλης Στεφανόπουλος: Πρώτα το μαθαίνεις και ύστερα το ξεχνάς
11.03.2016 16:55
Από όλα τα είδη μουσικής η τζαζ ίσως είναι το πιο ελεύθερο και αφηρημένο. Ο ερμηνευτής ή συνθέτης μπορεί να παίξει ή να γράψει ό, τι θέλει την στιγμή της έμπνευσης του χωρίς να δεσμεύεται από αυστηρούς κανόνες όπως στην κλασσική μουσική ή την ποπ (πολλοί δεν γνωρίζουν ότι και η ποπ μουσική έχει κανόνες και ίσως τους πιο αυστηρούς).