Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το βιβλίο των παράξενων νέων πραγμάτων - Michel Faber

Το βιβλίο των παράξενων νέων πραγμάτων - Michel Faber

Από τον Εκδοτικό Οίκο Α. Α. Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο Το βιβλίο των παράξενων νέων πραγμάτων του Michel Faber σε μετάφραση της Χριστιάνας Σακελλαροπούλου.Είμαι μαζί σου... μέχρι το τέλος του κόσμου.

Ο Πίτερ Λι είναι ένας ιεραπόστολος που καλείται να φύγει για το ταξίδι μιας ζωής . Αφήνοντας πίσω την πολυαγαπημένη του σύζυγο, Μπία, πετάει σε έναν τόπο όπου οι ντόπιοι διψούν για τις διδαχές της Βίβλου, του "Βιβλίου των Παράξενων Νέων Πραγμάτων". Είναι μια αναζήτηση που θα προκαλέσει τα πιστεύω του Πίτερ, την αντίληψή του για τα όρια του ανθρώπινου σώματος και, το κυριότερο, την αγάπη του για την Μπία.

Μια απίστευτα πρωτότυπη ιστορία περιπέτειας, πίστης και των δεσμών που μπορεί να ενώνουν δύο ανθρώπους, όταν τους χωρίζουν κόσμοι ολόκληροι.

Μια ιστορία ανθρωπισμού, τοποθετημένη σε έναν αλλότριο κόσμο.

Απελπιστικά όμορφο, μελαγχολικό και αλησμόνητο, ένα μνημειώδες μυθιστόρημα .


Ο Μισέλ Φέιμπερ γεννήθηκε στη Χάγη της Ολλανδίας το 1960, μεγάλωσε και τελείωσε το πανεπιστήμιο στην Αυστραλία και σήμερα ζει με την οικογένειά του στην ορεινή Σκοτία, που τον "υιοθέτησε" λογοτεχνικά. Το πρώτο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Some Rain Must Fall" (1998), κέρδισε το βραβείο του Συμβουλίου Τεχνών της Σκοτίας καθώς και το βραβείο Saltire για το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς το 1999. Είναι όμως με το μυθιστόρημά του "Under the Skin" ("Κάτω από το δέρμα") που ο Φέιμπερ έγινε γνωστός σε κοινό και κριτικούς, κέρδισε υποψηφιότητα για το βραβείο Whitbread και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Ακολούθησαν οι δύο νουβέλες "The Hundred and Ninety-Nine Steps" (2001) και "The Courage Consort" (2002), που στη Βρετανία εκδόθηκαν σε διαφορετικές εκδόσεις και στην ελληνική έκδοση συγκεντρώθηκαν κάτω από το γενικό τίτλο "Η γυναίκα και το φάντασμα". Έχει γράψει, επίσης, το πολυσέλιδο μυθιστόρημα "The Crimson Petal and the White", 2002 (ελλ. έκδ. "Το άλικο και το λευκό"), τις συλλογές διηγημάτων "The Fahrenheit Twins", 2005 (ελλ. έκδ. "Τα δίδυμα Φαρενάιτ") και "The Apple: Crimson Petal Stories", 2006 (ελλ. έκδ. "Το μήλο"), και το μυθιστόρημα "The Fire Gospel", 2008. To 2011 το μυθιστόρημα "Το άλικο και το λευκό" διασκευάστηκε σε τέσσερα επεισόδια για την τηλεόραση του BBC. To 2012 το ψυχολογικό θρίλερ "Κάτω από το δέρμα" μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον βρετανό σκηνοθέτη Jonathan Glazer, με τη Σκάρλετ Γιόχανσον στον βασικό ρόλο.


Σχετικές ειδήσεις
Το βιβλίο Offshore του Πέτρου Μάρκαρη στον Ιανό
31.08.2016 12:35
Οι εκδόσεις Γαβριηλίδη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο Offshore του Πέτρου Μάρκαρη την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016.
1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων στο Πολιτιστικό Πάρκο
11.08.2016 11:58
To Olympia Culture Festival είναι μια διοργάνωση που έχει θεσπιστεί από το Πολιτιστικό Πάρκο και αποτελείται από τρεις ενότητες, με τρίτη και τελευταία την 1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων.
 Μια εβδομάδα αφιερωμένη στο αστυνομικό μυθιστόρημα στον Πολυχώρο Μεταίχμιο
01.06.2016 10:56
Το αστυνομικό μυθιστόρημα γιορτάζει στον Πολυχώρο Μεταίχμιο από τις 6 έως τις 11 Ιουνίου 2016 με έναν μαραθώνιο δράσεων.
Το βιβλίο της  Χάνια Γιαναγκιχάρα σαρώνει τα βραβεία
25.05.2016 12:02
Το μυθιστόρημα της Χάνια Γιαναγκιχάρα ανακηρύχθηκε Fiction Book of The Year στα British Book Industry Αwards.
Εκ νεκρών - Γιώργος Γιώτσας
08.04.2016 11:59
Ένα σκοτεινό μυθιστόρημα είναι το δεύτερο βιβλίο του βραβευμένου στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ συγγραφέα Γιώργου Γιώτσα, με τίτλο «Εκ νεκρών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.