Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το βασίλειο των ερμηνευτών...

Το βασίλειο των  ερμηνευτών...
Μου αρέσει το γεγονός, της διηνεκούς, πέρα για πέρα λαθεμένης εντύπωσης ότι έχουμε ακούσει την καραδισκάρα της χρονιάς, ενώ κατόπιν διαπιστώνουμε πως αυτό δεν ισχύει, επουδενί.

Το τρίτο κατά σειρά στουντιακό διπλό album των Unkle, ονόματι War Stories, απλά έχει λιώσει στα cd players όλων μας, ταΐζοντας μας βασιλικό πολτό...

Συγκεντρωμένοι για άλλη μια φορά στο βασίλειο της trip hop σκηνής, οι dj s James Lavelle, Richard File, σαν αυθεντικοί μουσικοί επιβήτορες, ξεχαρμανιάζουν την οιστρηλασία τους επάνω στον μελωδικό μικρόκοσμο μας, έχοντας σαν αποτέλεσμα να ακυρώνουμε ακούσια, οτιδήποτε καλό ακούσαμε για φέτος.

Βέβαια αυτό το επιτυγχάνουν με την τεράστια αρωγή, του έγκριτου παραγωγού-ινστρούχτορα Chris Goss (παραγωγές στους Kyuss, Queens Of The Stone Age). Θεός φυλάξοι όποιος πέσει στα χέρια του και δεν γουστάρει την επιτυχία, διότι με αυτόν, την έχει εξασφαλισμένη.

Λοιπόν έχουμε τον διπλό δίσκο με σύνολο 29 τραγούδια. Ο πρώτος με 17 tracks και ο δεύτερος με 12. Στον πρώτο συναντάμε περιχαρείς, σημαντικούς ερμηνευτές όπως, τους Josh Homme, Gavin Clark, Ian Astbury, Lee Gorton, Robert De Naja, την Alice Temple, τους The Duke Spirit,Autolux.

Ο δεύτερος είναι Instrumental Versions και διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση . Η σειρά, ο χρόνος, οι συνθέσεις των κομματιών, ξετυλίγονται και δένονται με άψογο τρόπο, ενώ οι ηλεκτρικές κιθάρες διαδέχονται με γλυκύτητα τις ακουστικές, άρρηκτα πάντοτε συνδεδεμένες με εξόχως πολυραφιναρισμένους ηλεκτρονικούς ήχους.

Σκοτεινός, μελαγχολικός, προαγγέλλει πράγματα που νιώθουμε ότι έρχονται αλλά δείχνουμε αδύναμοι ώστε να τα αποφύγουμε. Ευφυής και αρκετά δημιουργικός χωρίς να απευθύνεται σε εξεζητημένους μουσικόφιλους, αρκεί να του δώσουμε την προσοχή που του αρμόζει, ομοίως μερικά ακούσματα...

Ξεχωρίζουν, στο repeat μάλιστα τα ακόλουθα: Restless, Keys To The Kingdom, Burn My Shadow, Broken, When Things Explode. Το μελωδικό prozac του φθινοπώρου; Ίδωμεν...

Σχετικές ειδήσεις
The small suitcase tour: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης σε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο
07.10.2016 16:52
Μετά από τη μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη την άνοιξη αλλά και την καλοκαιρινή περιοδεία σε Κύπρο και Ελλάδα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι, βγαίνουν ξανά στο δρόμο για τέσσερις συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
20 χρόνια «Μαζί για το Παιδί»: Εορταστική συναυλία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Στέφανο Κορκολή
25.08.2016 14:23
20 χρόνια «Μαζί για το Παιδί», 20 χρόνια που αποτυπώθηκαν με πρόσημο την παιδική ευτυχία θα γιορταστούν με τον πιο μελωδικό τρόπο…
String Demons: Κυκλοφορία νέου CD και καλοκαιρινή περιοδεία
27.06.2016 11:52
Στις 23 Ιουνίου του 2016 κυκλοφόρησε ο δεύτερος stringdemoνικός δίσκος με τον τίτλο '' Ο φόβος του Μπαχ ''.
The Dubrovniks live στο Piraeus Academy
22.04.2016 14:32
To tour της χρονιάς είναι γεγονός! Μια παλιά αγάπη του ελληνικού κοινού επιστρέφει στην αγκαλιά του: Οι θρυλικοί DUBROVNIKS από την Αυστραλία επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια σειρά από συναυλίες τον Ιούνιο κάνοντας στάση το Σάββατο 11 Ιουνίου στο Piraeus Academy!
Παρουσίαση cd του Μιχάλη Πιερή και του Κώστα Βόμβολου στο Black Duck
19.04.2016 14:28
Ο Μιχάλης Πιερής και ο Κώστας Βόμβολος παρουσιάζουν το CD τους «Δεκαεννιά ερμηνείες» (εκδόσεις Μελωδικό Καράβι) στο Black Duck, την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016.