Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Εθνικό Θέατρο: Υποβολή Προτάσεων / Θεατρικών Έργων

Εθνικό Θέατρο: Υποβολή Προτάσεων / Θεατρικών Έργων

Το Εθνικό Θέατρο, εν’ όψει της επόμενης θεατρικής περιόδου 2016-2017 καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους ή/και νέα θεατρικά έργα, που θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν από την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και τους συνεργάτες του τμήματος Δραματολογίου.

 

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί κατά τη διάρκεια των 2 προηγούμενων περιόδων δεν είναι αναγκαίο να επανακατατεθούν.

 

Προκειμένου μία πρόταση ή ένα νέο θεατρικό έργο να μελετηθεί και να αξιολογηθεί ως προς την ένταξή του στο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου, είναι απολύτως απαραίτητο να έχει κατατεθεί με τον τρόπο που περιγράφεται παρακάτω.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Η υποβολή προτάσεων ή θεατρικών έργων μπορεί να γίνεται:

1. Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dramadept@n-t.gr

Το θέμα του μηνύματος θα πρέπει να περιλαμβάνει τη φράση «Καλλιτεχνική πρόταση προς το Εθνικό Θέατρο» και τον τίτλο της πρότασης ή «Κατάθεση θεατρικού έργου προς το Εθνικό Θέατρο»

2. Με κούριερ ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση:

Εθνικό Θέατρο, Φειδίου 5, Υπ’ όψιν Τμήματος Δραματολογίου

 

Απαιτούμενο περιεχόμενο

Οι προτάσεις θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον τις εξής πληροφορίες:

• Στοιχεία επικοινωνίας (συμπεριλαμβανομένης και διεύθυνσης e-mail) του ατόμου / οργανισμού που καταθέτει την πρόταση

• Τίτλος και σύντομη περιγραφή της πρότασης και του περιεχομένου της.

• Το κείμενο του έργου (εφ’ όσον πρόκειται για καινούριο θεατρικό έργο ή νέα μετάφραση), σε ένα αντίγραφο (εάν αποσταλεί ταχυδρομικά). Σε περίπτωση που η πρόταση συνδέεται με άλλου είδους πρωτογενές υλικό (μυθιστόρημα, ποίηση), πρέπει να συνυποβάλλεται το σχετικό υλικό, και, εφ’ όσον υπάρχει, η διασκευή του.

• Το βιογραφικό του προτείνοντος και τα βιογραφικά συντελεστών (εφ’ όσον η πρόταση συνδέεται με συγκεκριμένους συνεργάτες)

 

Σημειώσεις

• Κείμενα, CD, DVD και άλλο υλικό που υποβάλλονται δεν επιστρέφονται

• Το Εθνικό Θέατρο δεσμεύεται ότι δεν θα διανείμει ή κοινοποιήσει το υλικό της πρότασης προς οιονδήποτε τρίτο

• Το Εθνικό Θέατρο θα ενημερώσει για την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης μέσω email  ή επιστολής.

• Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνονται αποδεκτές μέσω e-mail, στην διεύθυνση dramadept@n-t.gr, ή στα τηλέφωνα του τμήματος δραματολογίου: 210 3820525, 210 5288174

Σχετικές ειδήσεις
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Υποβολή προτάσεων για την καλλιτεχνική σαιζόν 2017-18
15.09.2016 14:43
Η υποβολή προτάσεων για την καλλιτεχνική σαιζόν 2017-18 της Στέγης ξεκίνησε. Ακολουθούν οι οδηγίες υποβολής προτάσεων για το Πρόγραμμα της Στέγης.
Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙ στο Αίγιο
04.07.2016 12:52
Οι “Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙ” θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 4 έως τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 το Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” στο Αίγιο.
Ολοκλήρωση θεατρικών εργαστήριων Phone Home: Πρόσκληση σε εκδηλώσεις
30.03.2016 13:57
Πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά με το σπίτι σας; Το Phone Home είναι ένα ευρωπαϊκό θεατρικό project που έχει στόχο να καθιερώσει μια νέα μορφή δημιουργικής συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής, συνδυάζοντας την παραγωγική εργασία θεατρικών κοινοτήτων, την καλλιτεχνική διάδραση μέσω νέων τεχνολογιών και την αυθεντική συμμετοχή του κοινού.
ΚΘΒΕ: Ανακοίνωση για τις καλοκαιρινές παραγωγές του 2016
30.11.2015 11:10
Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Κ.Θ.Β.Ε. ανακοινώνει ότι εκτός από την καλοκαιρινή παραγωγή του έργου του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, που προγραμματίζει, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με το Εθνικό Θέατρο και τον Θ.Ο.Κ. για μια πιθανή συνεργασία των τριών θεατρικών οργανισμών στο ανέβασμα της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Το πέρασμα - Μετανάστευση/Προσφυγιά: θεατρικό αναλόγιο στο Θέατρο Τέχνης
30.10.2015 10:16
Το έργο της Αγγελικής Δαρλάση «Κομμάτια (Θάλασσες εδώ…)» παρουσιάζεται στα Θεατρικά Αναλόγια 2015 (Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σ. Παπαθανασίου) στο Θέατρο Τέχνης στην οδό Φρυνίχου, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:30.