Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Περισσότερη σύγχυση …

Περισσότερη σύγχυση …
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου παρατείνει την συνέκθεση των Γιώργου Τσακίρη και Χάρη Κοντοσφύρη με τίτλο Σύγχυση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου .Το νόημα της σύγχυσης, απτό και κοινωνικά εύρωστο στις μέρες μας, είναι ένα ακόμα επεισόδιο της ενθουσιώδους αναμέτρησης της κοινωνίας με την εξουσία.

Η έκθεση σύγχυση, αποτελεί μια δράση ενάντια στη στριφνότητα της απομόνωσης, ενάντια στην ακατανίκητη γοητεία του συνοδοιπόρου που ήδη γνωρίζει τα κατατόπια και ενάντια στη σοφία της ωριμότητας.

Η ορμή και η μαζικότητα των γεγονότων που εκτυλίσσονται τις δύο τελευταίες εβδομάδες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, έχουν δημιουργήσει  μια γενικευμένη σύγχυση. Φαίνεται πως οι αλλαγές που συντελούνται μας ξεπερνούν καθημερινά. Δημιουργικές διαδικασίες οδηγούν με αφοπλιστική ταχύτητα μια κοινωνία που φαινόταν να κοιμάται ή να σωπαίνει σε αφύπνιση των κοινωνικών και πολιτικών της αντανακλαστικών και διάρρηξη του ατομικισμού. Οι πόλεις, από τοπία εγωισμού, μετατρέπονται σε πεδία αλληλέγγυας σκέψης και συλλογικής δράσης.

Σχετικές ειδήσεις
Dreams and Fragments: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου
28.12.2016 17:04
Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση των Λήδας Αλεξοπούλου, Άκη Καράνου, Εγκράτειας Ρούμπου με τίτλο Dreams and Fragments.
Έκθεση των Δ. Βασιλειάδη, Κ. Βικία-Σακελλάρη, Ε. Στόικου, Σ. Ταυλαρίδη στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
16.11.2016 11:44
Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει τα έργα τεσσάρων καλλιτεχνών σε μία κοινή έκθεση.
Placebo: έκθεση της Πέγκυς Κλιάφα στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
07.09.2016 16:43
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου εγκαινιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση της Πέγκυς Κλιάφα με τίτλο Placebo.
REM-Brand Name 2016: Η Γνησιότητα του Καλλιτέχνη στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
15.06.2016 17:09
Το REM-Brand Name που διοργανώνει η γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει από τις 28 Ιουνίου έως τις 26 Αυγούστου, δίνοντας μας την ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα έργο τέχνης δίνοντας, γιατί όχι, έστω και 5 ευρώ!
Τρεις Χώροι, Τρεις Προσωπικές Διαδρομές, Τρεις Ζωγραφικοί Λόγοι: έκθεση στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
21.03.2016 11:26
Στην γκαλερί Λόλα Νικολάου, η Έλλη Χρυσίδου, η Ljiljana Jaric, και η Έμμυ Χατζηφωτιάδου, με διαφορετικές αφετηρίες η κάθε μία και πορείες, συναντώνται και συνδιαμορφώνουν μία κοινή εικαστική πράξη.