Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

O Γιόνας Κάουφμαν στο Μεγαρο Μουσικης

O Γιόνας Κάουφμαν στο Μεγαρο Μουσικης
O γερμανός σούπερ σταρ τενόρος εμφανίζεται σε μια μοναδική βραδιά όπερας στο πλαίσιο της Σειράς Μεγάλες λυρικές φωνές της εποχής μας στις 15 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ένα σπάνιο είδος λυρικού τραγουδιστή, με μια υπέροχα δουλεμένη ρευστή φωνή , που αρνείται την κατηγοριοποίηση και κινείται σε όλο το φάσμα του οπερατικού ρεπερτορίου, ο Γιόνας Κάουφμαν, εμφανίζεται σε άριες  του Ζόρζ Μπιζέ, του Ρίχαρντ Βάγκνερ, του  Τζάκομο Πουτσίνι , του Φρίντριχ φον Φλότοβ και του Ζυλ Μασνέ. Θα τον συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με μαέστρο τον Μίκαελ Γκύτλερ.

Όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος του με Ρομαντικές Άριες από την εταιρία Decca, κριτικοί και κοινό είχαν την απάντηση στο ερώτημα για το ποιος θα διαδεχθεί τον Παβαρότι, ποιος θα είναι ο τέταρτος τενόρος. Η εγγραφή αυτή αναδεικνύει την ευκολία του να κινείται με άνεση στο ιταλικό, γαλλικό και γερμανικό ρεπερτόριο καθώς και το δυναμικό φάσμα και την ευελιξία του σκοτεινού, αλλά και λαμπερού του ήχου.

Η συνειδητή προσαρμοστικότητά του και η επιλογή του να μην ειδικευτεί σε κανένα είδος, είναι φανερή και στη σκηνή . Μόλις πριν λίγους μήνες εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία του στην Τραβιάτα, δίπλα στην Άννα Νετρέμπκο, στο Κόβεντ Γκάρντεν, αλλά και στον ίδιο ρόλο στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, αυτή τη φορά με την ΄Αντζελα Γκεοργκίου. Το 2006 απέσπασε διεθνείς επαίνους για τον Δον Χοσέ του στην Κάρμεν, αλλά και πρόσφατα στην ΄Οπερα της Ζυρίχης, όπου είναι η βάση του,  τραγουδώντας το ρόλο του πρίγκιπα στον Κένιχσκίντερ του βαγκνερικού  Ένγκελμπερτ Χούμπερντινκ.
 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η όπερα «Φροσύνη» από την Ομάδα Ραφή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
27.12.2016 17:11
Το αριστούργημα της Επτανησιακής Σχολής και του λαμπρού εκπροσώπου της Παύλου Καρρέρ, η Όπερα «Φροσύνη» παρουσιάζεται από την Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή το Σάββατο 14, την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 8:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του Κύκλου Όπερα στο Μέγαρο.
Η Βασιλική Ορχήστρα Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ υπό τον Ντανιέλε Γκάττι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.10.2016 17:16
Η Βασιλική Ορχήστρα Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ (Royal Concertgebouw Orchestra of Amsterdam-RCO), στο πλαίσιο της περιοδείας της RCO Μeets Europe, θα πραγματοποιήσει μία και μοναδική εμφάνιση την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ανακαλύπτοντας τον Ροσσίνι: Ο Franco Fagioli με την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.10.2016 10:53
Ο διάσημος κόντρα τενόρος Franco Fagioli συμπράττει με την Καμεράτα και τον πολυβραβευμένο μαέστρο Γιώργο Πέτρου την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Petros Klampanis Group live στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
22.04.2016 15:12
Προερχόμενος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού...ο Έλληνας κορυφαίος μουσικός και - σύμφωνα με το περιοδικό JazzTimes - έξοχος μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης - εμφανίζεται για πρώτη φορά μαζί με το προσωπικό του 6μελές γκρουπ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
02.03.2016 15:26
H συνάντηση που έγινε talk of the town το φετινό χειμώνα, που ενθουσίασε κοινό και δημοσιογράφους, όχι μόνο σαν μουσική παράσταση αλλά και σαν καινούργια καλλιτεχνική πρόταση, έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.