Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Έκθεση της Κρεμαστής γιορτάζει τα «χρυσά» της γενέθλια

Η Έκθεση της Κρεμαστής γιορτάζει τα «χρυσά» της γενέθλια

Τα 50 χρόνια της συμπληρώνει φέτος η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής, η οποία ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 στις 20:00.

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η ανταπόκριση των εκθετών ήταν μεγάλη, με σύνολο 60 εκθέτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας να δίνουν το παρόν. Για πρώτη φορά καταγράφεται δυνατή παρουσία των νησιών της Περιφέρειάς μας και αυτό λόγω της συνδιοργάνωσης της Έκθεσης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία φιλοξενεί στο περίπτερό της 22 εκθέτες από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης των τοπικών μας προϊόντων.

 

Μεταξύ των προϊόντων που θα μπορούν να βρουν οι επισκέπτες είναι παραδοσιακά προϊόντα, Π.Ο.Π. προϊόντα αλλά και χειροποίητες δημιουργίες,  εκθέματα λαϊκής τέχνης. Η ευρύτητα σε γεωγραφική κάλυψη των εκθετών, δίνει την δυνατότητα στο κοινό της Ρόδου να αγοράσει προϊόντα που για πρώτη φορά εκτίθενται στην έκθεση της Κρεμαστής.

 

Στην προσπάθεια ενίσχυσης του θεσμού, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΚΕΚ Γεννηματάς, θα πραγματοποιούνται καθημερινά, σειρά σεμιναρίων από τους εκπαιδευτές και μαθητές του ΚΕΚ Γεννηματάς όπως σεμινάρια κατασκευής κοσμημάτων, σεμινάρια κατασκευής Βιτρώ, σεμινάρια αγιογραφίας κτλ. Στόχος είναι να γνωρίσουν και οι νέες γενιές αυτές  τις τέχνες. 

 

Τις ημέρες διεξαγωγής της Έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Καθημερινά θα υπάρχουν εκδηλώσεις με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.

 

Τιμώντας τα 50 χρόνια λειτουργίας της Έκθεσης, ο επισκέπτης εισερχόμενος από την νέα είσοδο (εντός του κτηρίου του Πανεπιστημίου) θα μπορεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που θα συναντά, να περιηγείται  μέσα από το ιστορικό υλικό και τα φωτογραφικά  στιγμιότυπα που υπάρχουν από την αρχή της λειτουργία της Έκθεσης, σε ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο μνήμες. 

 

Συνδιοργανωτές της Έκθεσης είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής και ο Πολιτιστικός & Φιλανθρωπικός Σύλλογος “Παναγία η Ελεημονήτρια”.

Σχετικές ειδήσεις
Το αρχαίο δράμα σήμερα: Σεμινάρια και Εργαστήρια σε Θήβα και Αθήνα
16.01.2017 10:00
Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), σε συνεργασία με τον Δήμο Θήβας και με την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το διεθνές εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Το αρχαίο δράμα σήμερα» με επιστημονικό και καλλιτεχνικό υπεύθυνο του ΚΕΔΡΑ τον καθηγητή και σκηνοθέτη Γιάγκο Ανδρεάδη και υπεύθυνο του ΙΜΚ τον συγγραφέα και κριτικό θεάτρου Ηρακλή Λογοθέτη.
Robert McCabe. Αναμνήσεις & μνημεία του Αιγαίου: έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
24.11.2016 10:38
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν» το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει από 8 Δεκεμβρίου μέχρι 19 Μαρτίου την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Robert McCabe. Αναμνήσεις & μνημεία του Αιγαίου».
Έκθεση τελειόφοιτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη
10.06.2016 13:02
Από το Σάββατο 11 έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, στην αυλή του ιστορικού κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, διοργανώνεται έκθεση από τους τελειόφοιτους φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο «Ο άνθρωπος, παιδί μου, είναι σαν το νερό. Δεν τον σταματάει τίποτε».
Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων: περιοδική έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης
26.05.2016 13:52
Το Μουσείο Ακρόπολης εγκαινίασε το 2015 σειρά περιοδικών εκθέσεων με σημαντικά έργα της αρχαιότητας από σπουδαίους τόπους της ελληνικής περιφέρειας. Στόχος του είναι να παρουσιάζει ασυνήθιστα θέματα που θα ενδιέφεραν τον σημερινό επισκέπτη και παράλληλα θα τον παρότρυναν να επισκεφθεί τους τόπους προέλευσης των εκθεμάτων.
Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής σε νησιά του Αιγαίου από τον Όμιλο ΟΤΕ
17.03.2016 16:19
Υπηρεσίες Υγείας αντίστοιχες με εκείνες των μεγάλων αστικών κέντρων αποκτούν πλέον κάτοικοι και επισκέπτες ακόμα και των πιο απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου, με το έργο «Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής», που ολοκλήρωσε ο Όμιλος ΟΤΕ. Το νέο δίκτυο, στηρίζεται στο Δημόσιο Δίκτυο Δεδομένων ΣΥΖΕΥΞΙΣ, και περιλαμβάνει 43 μονάδες τηλεϊατρικής, που ενώνουν κέντρα υγείας σε νησιά του Αιγαίου με κεντρικά νοσοκομεία του Πειραιά και της περιφέρειας.