Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Xwra Video And Art Media Festival στο 9ο Φεστιβάλ Οιτής

Xwra Video And Art Media Festival στο 9ο Φεστιβάλ Οιτής

Ο Τόπος Τεχνών «Χώρα» στα πλαίσια του 9ου Φεστιβάλ Οίτης διοργανώνει την πρώτη καλλιτεχνική συνάντηση σύγχρονης τέχνης Video & Media Art με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο!

 

Από τις 17 έως 21 Αυγούστου 2015 θα προβάλλονται, έργα βίντεο και ταινίες πειραματικού κινηματογράφου με την μορφή βίντεο-εγκαταστάσεων. Ακόμη, ειδικό πρόγραμμα βραδινών προβολών, live performances, αφιέρωμα στον μεγάλο αμερικάνο animator Jeff  Scher και πειραματικό γύρισμα ταινίας animation με εθελοντική συμμετοχή του κοινού!

 

Το XWRA VIDEO AND ART MEDIA FESTIVAL είναι ολοήμερο και υπάρχει η δυνατότητα κατασκήνωσης για τους συμμετέχοντες αλλά και τους επισκέπτες. Παράλληλες δράσεις, όπως μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις, συζητήσεις, «πειραματική» κουζίνα ,παιχνίδια και εξορμήσεις στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης , για τους κατασκηνωτές και τους επισκέπτες.

 

XWRA VIDEO AND ART MEDIA FESTIVAL - Train Υour Eyes !

 

Η  πρόσβαση σε όλο και περισσότερα τεχνολογικά μέσα ανοίγει δρόμους σε νέες μορφές σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης. Έτσι το βίντεο, η φωτογραφία ο υπολογιστής, ο ηλεκτρονικός ήχος, γίνονται εργαλεία  που αρκετές φορές συνδυάζονται με κλασικότερα μέσα όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, ο χορός και το σώμα και ανοίγουν μαζί νέα πεδία κριτικής και αναζήτησης. Ο κάθε καλλιτέχνης που συμμετέχει στο Xwra Media and Video Art Festival προσεγγίζει με ξεχωριστό τρόπο το κάθε έργο .

 

Θέματα προβολών :

- Αστικό Βίντεο

- Asifa Austria - 30 χρόνια πειραματικό animation

- Πειραματικός κινηματογράφος

- Σώμα - Ήχος - Χώρος

- Transmedia

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Φεστιβάλ: Άννα Βάσωφ

Σχετικές ειδήσεις
17ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ελληνική συμμετοχή
07.02.2017 10:02
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.
Lifeart Global Media Festival 2017 από το MOR-VISUAL Inc και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
20.10.2016 11:53
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, η παρουσίαση του διεθνούς Φεστιβάλ LIFEART GLOBAL MEDIA FESTIVAL 2017, Film/TV/Web/VR, με πλήθος καλλιτεχνών και επιχειρηματιών από Ελλάδα και εξωτερικό.
Μουσική, ρυθμός και ενέργεια στο Skyeland Festival!
02.08.2016 15:10
Το απόλυτο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Skyeland Festival πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου στο Allou! Fun Park με την συμμετοχή καταξιωμένων Djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Sani Festival 2016: Μία γεύση από το φετινό φεστιβάλ
20.04.2016 16:55
Λίγο πριν ανάψουν τα φώτα του Sani Festival 2016, η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Όλγα Ταμπουρή – Μπάμπαλη, δίνει το στίγμα του και παρουσιάζει το φετινό πρόγραμμα.
Προβολές του Video Art Festival Μηδέν στο TWIXTlab
02.03.2016 11:57
Το Video Art Festival Μηδέν της Καλαμάτας ταξιδεύει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο TWIXTlab, στην Αθήνα, παρουσιάζοντας δύο αναδρομικές ενότητες με έργα βίντεο από το αρχείο του φεστιβάλ με τίτλο "Sense of..." και "Sense off".