Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Στον Μυστρά με Πανσέληνο - Γιώργος Αντωνάκης

Στον Μυστρά με Πανσέληνο - Γιώργος Αντωνάκης

Από τις Εκδόσεις Εν Πλω κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο «Στον Μυστρά με Πανσέληνο» του Γιώργου Αντωνάκη σε εικονογράφηση του Χρήστου Γουσίδη.

 

Η λογοτεχνία παντρεύεται με την ιστορία

 

Tι μυστικά κρύβει ένας παλιός πύργος στη Μάνη και ποια σχέση μπορεί να έχουν δυο παιδιά της εποχής μας με τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου;

Zούμε συγχρόνως στο σήμερα και στο χθες; Είναι απίστευτο… κι όμως γίνεται!

Κι αν όλη αυτή την περιπέτεια δεν την οργάνωσε ο θείος Βασίλης;

Αν η ιστορία της θείας Γκαγκούλ ήταν αληθινή κι οι δείχτες στο ρολόι του Οδυσσέα γύριζαν πράγματι προς τα πίσω;

Που σταματά άραγε η πραγματικότητα και που αρχίζει το παραμύθι;

Όμως, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είναι πάντα εκεί, στο κάστρο , στα στενά δρομάκια, στις εκκλησίες και στα παλάτια της δοξασμένης πολιτείας του Μυστρά...

 

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα για το βιβλίο

 

Βυθισμένοι στην εικονική πραγματικότητα των ημερών μας που να βρούμε λέξεις, πως να μιλήσουμε στα παιδιά;

Κι όμως, ίδιες με τις θάλασσες και τα βουνά,  οι πολιτείες των προγόνων μας αγέρωχες, παρέα με τους αιώνες, με την ομορφιά, μας περιμένουν. Στις παλιές εκκλησιές, στους θόλους, στους τοίχους, στις αυλές, οι άγιοι, οι ήρωες, οι προφήτες, ανίκητοι, αθάνατοι, πάντοτε ωραίοι. Κι αν τα παιδιά που θα διαβάσουν αυτό το βιβλίο δε γελάσουν, δεν κλάψουν, δεν απαιτήσουν ένα ταξίδι στο Μυστρά, εγώ θα είμαι ένας αποτυχημένος συγγραφέας.  Κι αν δε χαθούν στις εποχές, στο μυστήριο, στην αγωνία, στα ερωτηματικά αυτής της ιστορίας κι αν δε δουν με τα μάτια τους τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, δε νιώσουν την αγωνία του,  την τελευταία αναπνοή της μεγάλης αυτοκρατορίας. . .

Τα παιδιά μας θέλουν δυνατές συγκινήσεις, πρότυπα, ήρωες, ταξίδια στο όνειρο, στην αγάπη. Αυτά τους λείπουν. . . εμείς μπορούμε να τους τα δώσουμε;

 

Ο συγγραφέας

 

Ο Γιώργος Αντωνάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Αγκουσελιανά Ρεθύμνου. Ως δάσκαλος εργάστηκε για πολλά χρόνια  σε σχολεία της Κρήτης και της Αθήνας. Ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, την αγιογραφία και το θέατρο.

Δημοσίευσε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, πραγματοποίησε βιωματικές εισηγήσεις σε σεμινάρια γονέων και εκπαιδευτικών, συμμετείχε σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Ζει στην νότια Ελλάδα, δουλεύει τη γη, οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις και γράφει βιβλία για παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις
Ένα τελευταίο γράμμα - Αντώνης Παπαθεοδούλου
08.02.2017 12:55
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ένα τελευταίο γράμμα του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή.
Ιστορία αγάπης στον βυθό, γέλια ένα σωρό - Μαρία Καραγιάννη
22.08.2016 12:51
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ιστορία αγάπης στον βυθό, γέλια ένα σωρό της Μαρίας Καραγιάννη σε εικονογράφηση Ιούλιου Μαρουλάκη.
Ιστορία αγάπης στο βυθό, γέλια ένα σωρό - Μαρία Καραγιάννη
06.07.2016 11:45
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ιστορία αγάπης στο βυθό, γέλια ένα σωρό της Μαρίας Καραγιάννη σε εικονογράφηση του Ιούλιου Μαρουλάκη.
Πιο πολύ κι από... βιντεοπαιχνίδι - Γιώργος Μπουμπούσης
10.06.2016 11:25
Από την Ελληνοεκδοτική κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Πιο πολύ κι από... βιντεοπαιχνίδι του Γιώργου Μπουμπούσης σε εικονογράφηση Χρήστου Δήμου.
Η αγάπη της Μυρμηγκίνας και του Τζίτζικα - Γιώργος Μπουμπούσης
23.05.2016 09:48
Από την Ελληνοεκδοτική κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η αγάπη της Μυρμηγκίνας και του Τζίτζικα του Γιώργου Μπουμπούση σε εικονογράφηση Βανέσσας Ιωάννου.