Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Πυθαγόρας: ένα θεατρικό project από τo Schwarz Foundation και το Ωδείο Αθηνών

Πυθαγόρας: ένα θεατρικό project από τo Schwarz Foundation και το Ωδείο Αθηνών

Τo Schwarz Foundation σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών παρουσιάζει το θεατρικό project "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ", το οποίο απαρτίζεται από τρία μέρη και θα πραγματοποιηθεί στις 14, 16 και 18 Αυγούστου στη Σάμο.

Η ενασχόληση με το εγχείρημα "Πυθαγόρας" ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2014 στη Σάμο με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Schwarz. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών σε συνεργασία με διακεκριμένους επιστήμονες, καλλιτέχνες και δασκάλους εξερεύνησαν την έννοια «Πυθαγόρας» από κάθε δυνατή οπτική. Μαζί μελέτησαν τις μεθόδους και αρχές του μεγάλου φιλοσόφου, καθώς και τον αντίκτυπο των ιδεών του σε διάφορα θέματα – επιστημονικά και καλλιτεχνικά – από την εποχή του μέχρι και τον 21ο αιώνα.

 

Το πρόγραμμα:

Μέρος πρώτο: “Ίχνη”
Σύλληψη/Καθοδήγηση:  Τζωρτζίνα Κακουδάκη
14 Αυγούστου, Πυθαγόρειο, 18:30

Μια περιπατητική παράσταση στα Πυθαγόρεια μονοπάτια.

Μια παράσταση εμπειριών για το χτες και το σήμερα, για τη μνήμη και το παρόν, το μύθο και την πραγματικότητα και την απόσταση ανάμεσά τους.

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα ενός εργαστηρίου με κατοίκους του νησιού και την 12μελή ομάδα των ηθοποιών της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, που θα οδηγηθούν σε μία κοινή αφήγηση για την αίσθηση της ιστορίας και της Πυθαγόρειας κληρονομιάς στο νησί που τον γέννησε.

Μέρος δεύτερο:  “Αριθμοί / Imagine”
Κείμενα εμπνευσμένα από τις ιδέες του Πυθαγόρα
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
16 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, 21:00

Στον άφθαρτο κόσμο των ιδεών, οι Αριθμοί δεν δείχνουν να μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά μεταξύ τους.  Οι Φυσικοί Αριθμοί κατηγορούν όλους τους υπόλοιπους ότι πάνε ενάντια στη Φύση.  Προκειμένου να λύσουν αυτή την έντονα υπαρξιακή σύγκρουση, συλλαμβάνουν μια παράξενη ιδέα…

Μέρος τρίτο: «Πλάτωνος Φαίδων»
Σκηνοθεσία:  Ακύλλας Καραζήσης
18 Αυγούστου, Πυθαγόρειο, 19:00

Προσπάθεια αποσπασματικής απόδοσης ενός πλατωνικού διαλόγου.

Περπατάω /Σκέπτομαι /Μιλάω.

Περπατάω βηματίζοντας το σχήμα του σαλιγκαριού.

Σκέφτομαι τον θάνατο και μιλάω κυριολεκτώντας.

Ο τρόπος παιγνιώδης. Προφορικός, μουσικός, διασκεδαστικός.

Πότε-πότε υπό τους ήχους μιας ντραμς.

 
Παίζουν οι ηθοποιοί:

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος
Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη
Αγγελική Ζησούδη
Παναγιώτης Καμμένος
Ελεάνα Καυκαλά
Στέλλα Μαγγανά
Μαρία Προϊστάκη
Θάνος Τσακαλίδης
Δημήτρης Τσεσμελής
Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη
Ανθούλα Χαιροπούλου
Κωστής Χαραμουντάνης

Σχετικές ειδήσεις
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
24.08.2016 12:43
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού θα παρουσιαστεί, στο πλαίσιο της περιοδείας, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, για δύο παραστάσεις την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.
Συρανό Ντε Μπερζεράκ, του Εντμόν Ροστάν στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
17.08.2016 12:48
Στις 22 και 23 Αυγούστου 2016, ο «Συρανό Ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και σε σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, θα παρουσιαστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας.
Μετάξι: Ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ για την μεταξοβιομηχανία «Χρυσαλίς» Γουμένισσας
04.08.2016 17:14
Η καλλιτεχνική ομάδα «Δρώσα Τέχνη» σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα «Ο Θίασος των Ονείρων» παρουσιάζουν το «Μετάξι», ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ για την μεταξοβιομηχανία «Χρυσαλίς» Γουμένισσας, την Κυριακή 7, Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 στις 9.15 μ.μ, στην εσωτερική αυλή του Μεταξουργείου «Χρυσαλίς» στη Γουμένισσα.
Αντιγόνη σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
04.08.2016 16:34
Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από την 5η Εποχή Τέχνης, θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016, στις 21.30, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας, στα πλαίσια του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας 2016 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
22.07.2016 14:16
Η παράσταση «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου θα παρουσιαστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, στις 21:30.