Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Νέο Πύργο Ευβοίας

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Νέο Πύργο Ευβοίας

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πολιτισμού 2015, ο  Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” σας προσκαλεί σε μία ιδιαίτερη βραδιά σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών και  τη μεγάλη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα , με τραγούδια από τη Δύση  στην Ανατολή την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 στις 20:45 στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Νέου Πύργου.

 

Ο σύλλογος, υποδέχεται το Ίδρυμα Ιστορικό Μελετών  και την ιστορικό, ερευνήτρια και Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης κα. Ειρήνη Σαρίογλου για την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ "Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη", για το Αϊβαλί και τα Τάγματα Θανάτου του 1922 , σε σκηνοθεσία Ηλία Δημητρίου και πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, που απέσπασε το Α' Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου το 2012. Παράλληλα, θα προηγηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Αγάπης - Μολυβιάτη ΒενέζηΤο Χρονικό Των Δέκα Ημερών" στο οποίο είναι βασισμένο το ντοκιμαντέρ.

 

Η ιστορική βραδιά θα κλείσει με τη μεγάλη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τραγούδια από τη Δύση στην Ανατολή. H Ευανθία Ρεμπούτσικα επισκέπτεται για πρώτη φορά το Νέο Πύργο και φέρνει μαζί της μελωδίες από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, τα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και μουσικές  για μία φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο. Μουσικές από πολυβραβευμένα soundtracks όπως η "Πολίτικη Κουζίνα", το "Babam ve oglum" και το "Ulak", συνθέσεις από την πιο πρόσφατη δουλειά της για την ταινία "Birleşen Gönüller", ορχηστρική μουσική από το δημοφιλές άλμπουμ "Το Aστέρι και η Eυχή" καθώς και έργα από θεατρικές παραγωγές, όπως η "Φθινοπωρινή Iστορία", το "Συρανό ντε Μπερζεράκ", συμπληρώνουν το μουσικό σκηνικό με φόντο το αυγουστιάτικο φεγγάρι και την υπόσχεση για μία αξέχαστη βραδιά στις μνήμες και την ιστορία.

 

Διοργάνωση: Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Σχετικές ειδήσεις
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά συνεχίζουν στο Gazarte
10.11.2016 14:24
Οι παραστάσεις της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με την Έλλη Πασπαλα συνεχίζονται και το Δεκέμβριο στο Gazarte!
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά για τρεις συναυλίες στο Gazarte
13.10.2016 15:22
Δύο γυναίκες με ξεχωριστό στίγμα επιστρέφουν στο GAZARTE μετά από πολλά χρόνια, σε μια μουσική συνεργασία με θηλυκή ματιά και ευαισθησία.
Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλά στο Κηποθέατρο Παπάγου
26.08.2016 15:59
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά θα βρίσκονται στο Κηποθέατρο Παπάγου στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016.
Παρουσίαση του OST “Νοτιάς” από την Ευανθία Ρεμπούτσικα στον Ιανό
21.01.2016 11:56
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, μετά την τεράστια επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας», συνεργάζεται και πάλι με τον Τάσο Μπουλμέτη, συνθέτοντας την πρωτότυπη μουσική για τη νέα του ταινία «Νοτιάς» που προβάλλεται στους κινηματογράφους, και την παρουσιάζει στον IANO την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016.
Νοτιάς OST, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα για την ομώνυμη ταινία του Τάσου Μπουλμέτη
14.12.2015 14:43
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, μετά την τεράστια επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας», συνεργάζεται και πάλι με τον Τάσο Μπουλμέτη, συνθέτοντας την πρωτότυπη μουσική για τη νέα του ταινία «Νοτιάς», που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Ιανουαρίου 2016.