Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ματαίωση - Οινοξένεια 2015: Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα “Mπες στο… κλήμα”

Ματαίωση - Οινοξένεια 2015: Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα “Mπες στο… κλήμα”

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015 – «Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας», παίρνοντας αφορμή και θέτοντας σαν θέμα του διαγωνισμού το motto «Mπες στο… κλήμα»! καθώς και το γενικότερο πνεύμα των Οινοξενείων, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) απευθύνει για δεύτερη χρονιά ανοιχτό κάλεσμα στους λάτρεις της φωτογραφίας, να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους νικητές . Ερασιτέχνες και επαγγελματίες, καλούνται να στείλουν τις φωτογραφικές ιδέες τους που αφορούν στα τοπία της Αιγιάλειας, στην αμπελουργία της, καθώς και στη σύνδεσή τους με τον οίνο και τη γαστρονομία. Η ειδική επιτροπή που θα συσταθεί για αυτό το σκοπό, θα επιλέξει τις καλύτερες και από αυτές θα αναδείξει τις 3 νικήτριες φωτογραφίες. - Ο διαγωνισμός ματαιώνεται

 

Χαρακτηριστικά φωτογραφίας:

 

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις συμμετοχές τους αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν σε αρχείο JPEG.

H Ανάλυση εικόνας θα πρέπει να είναι 300 – 600 dpi.

To μέγεθος της εικόνας θα πρέπει να είναι μέχρι 1500 ΚΒ.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος με τρεις φωτογραφίες το ανώτερο.

Το όνομα του αρχείου θα πρέπει να είναι με λατινικούς χαρακτήρες και με αύξοντα αριθμό, π.χ. nikospapadopoulos1, nikospapadopoulos2, nikospapadopoulos3.

Το θέμα του email που θα σταλεί με το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να έχει τίτλο «Φωτογραφικός Διαγωνισμός Οινοξένεια 2015».

 

Αποστολή φωτογραφιών στο e-mail oinoxeneia@gmail.com έως τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 στις 23.59. Μετά από την προθεσμία αυτή η αποστολή φωτογραφίας θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

 

Τα βραβεία του Διαγωνισμού θα περιλαμβάνουν:

1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 500€

2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 350€

3ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 200€

 

Διαδικασία αποτελεσμάτων Διαγωνισμού

 

Η κατάταξη των 10 πρώτων καλύτερων φωτογραφιών θα πραγματοποιηθεί από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από ανθρώπους του χώρου της φωτογραφίας και των τεχνών και η οποία θα αξιολογήσει τις 20 δημοφιλέστερες φωτογραφίες, ώστε να αναδειχθεί η τελική τριάδα των νικητών του διαγωνισμού φωτογραφίας, με βασικά κριτήρια:

α) την κατάταξή τους

β) την προσαρμοστικότητα των φωτογραφιών στο «Θέμα» του διαγωνισμού, με αναλογία 1 φωτογραφία ανά διαγωνιζόμενο.

 

Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2015. Οι νικητές θα ενημερωθούν από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (social media) και την ιστοσελίδα της ΔΗΚΕΠΑ www.dikepaigialeias.gr, καθώς και με ηλεκτρονικό μήνυμα στο προσωπικό τους λογαριασμό e-mail.

 

Η αναγγελία της βράβευσης θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των Οινοξενείων 2015, στις 31 Αυγούστου 2015.

 

Ετοιμάστε, λοιπόν, τις μηχανές σας και εστιάστε στο "Θέμα" του διαγωνισμού. Τονίζεται πως στόχος είναι να αναδειχθούν φωτογραφίες με τις καλύτερες αποτυπώσεις στο θέμα του το διαγωνισμού αλλά και εικόνες που καλύτερα παρουσιάζουν πτυχές της Αιγιάλειας, του Οίνου, της Διοργάνωσης των «Οινοξενείων» και της καθιέρωσής τους όχι μόνο ως τοπικού θεσμού αλλά και της προβολής του σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Επιπλέον Όροι και Προϋποθέσεις:

 

1) Με την συμμετοχή σας στο διαγωνισμό δηλώνετε ρητώς ότι έχετε λάβει γνώση και αποδέχεστε κάθε σχετικό όρο και περιορισμό του διαγωνισμού.

2) Δεν θα βραβευθούν συμμετοχές όπου οι δημιουργοί σχετίζονται με οιονδήποτε τρόπο έμμεσα ή άμεσα με σχέση εργασίας με την ΔΗΚΕΠΑ ή αποτελούν μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των «Οινοξενείων 2015» ή άλλων Επιτροπών, ή Συμβουλίων είτε του Δήμου Αιγιαλείας ή/και των Νομικών Προσώπων αυτού ή/και Τοπικών/Δημοτικών Ενοτήτων/Κοινοτήτων.

3) Σε περίπτωση ισοβαθμίας ή ανάδειξης φωτογραφίας δημιουργού που εξαιρείται η βράβευσή του (βλ. Σημ. #2) τη θέση του θα λαμβάνει η αμέσως επόμενη συμμετοχή ερασιτέχνη ή επαγγελματία φωτογράφου με την καλύτερη κατάταξη.

4) Ο όρος της Σημ.#2 δεν περιλαμβάνει απασχολούμενους με καθεστώς «παροχής υπηρεσιών εξωτερικού συνεργάτη».

5) Για όλες τις φωτογραφίες με τις οποίες συμμετέχετε, δηλώνετε αμετάκλητα ότι είστε οι μοναδικοί δημιουργοί και ιδιοκτήτες κάθε σχετικού πνευματικού δικαιώματος χρήσης τους.

6) Δεκτές γίνονται και φωτογραφίες που φέρουν την διακριτική ένδειξη του δημιουργού τους.

7) Η οργανωτική επιτροπή των «Οινοξενείων», η ΔΗΚΕΠΑ και ο Δήμος Αιγιαλείας  μετά την ανάρτησή τους στο facebook αποκτούν δικαιωματικά κάθε ελεύθερο δικαίωμα χρήσης, επεξεργασίας, επαναχρησιμοποίησης και περαιτέρω προώθησής τους με οιονδήποτε τρόπο και μέθοδο (στην κρίση τους) χωρίς κανένα περιορισμό ή υποχρέωση πνευματικών, ή άλλων δικαιωμάτων, ή ένδειξης ή αναφοράς προς τους αρχικούς δημιουργούς/ ιδιοκτήτες.

8) Σε περίπτωση αντιδικίας της ΔΗΚΕΠΑ ή του Δ. Αιγιαλείας ή των Νομικών Προσώπων αυτού με οιονδήποτε τρίτο σχετικά με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας φωτογραφιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δηλώνετε αμετάκλητα ότι κάθε σχετική δαπάνη ή αποζημίωση θα βαρύνει τον αναρτήσαντα τη φωτογραφία.

9) Η ΔΗΚΕΠ Αιγιαλείας αποκτά και το δικαίωμα περαιτέρω δημοσιοποίησης και γνωστοποίησης των ονοματεπωνύμων ή/και usernames ή/και φωτογραφιών των συμμετεχόντων και νικητών, χωρίς κανένα περιορισμό ή/και προηγούμενη ειδοποίηση ή/και συναίνεσή τους για τις ανάγκες προβολής και προώθησης της εκδήλωσης.

10) Η ΔΗΚΕΠ Αιγιαλείας δεν φέρει καμία ευθύνη για την αδυναμία ή την μη-έγκαιρη ενημέρωση των νικητών σε περίπτωση ελλιπών ή λανθασμένων στοιχείων τους στο facebook ή στο e-mail τους, καθώς η σχετική ενημέρωση αποτελεί ευθύνη των συμμετεχόντων.

11) Η παραλαβή των δώρων μπορεί να γίνει είτε κατά την διάρκεια της Τελετής Λήξης των Οινοξενείων 2015, ή/και σε μεταγενέστερο χρόνο αποκλειστικά και μόνο από τα γραφεία της ΔΗΚΕΠΑ χωρίς καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση ή άλλη υποχρέωση της ΔΗΚΕΠΑ, έως και το τέλος Σεπτεμβρίου 2015.

12) Σε περίπτωση αδυναμίας παραλαβής, ή εκτός χρονικού ορίου (μετά τον Σεπτέμβριο του 2015) ή έγγραφης αποποίησης των δώρων των νικητών η ΔΗΚΕΠΑ διατηρεί το δικαίωμα να διαθέσει τα δώρα με οιονδήποτε άλλο τρόπο, στην κρίση της.

13) This promotion is in no way sponsored, endorsed or administered by, or associated with, Facebook.

Σχετικές ειδήσεις
Faces in Spaces: διαγωνισμός φωτογραφίας από την ομά Κα.Δρώ
10.08.2016 12:45
Η Φωτογραφική Ομάδα Κα.Δρώ διοργανώνει και φέτος ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας. Το θέμα έχει τίτλο Faces in Spaces.
Αγαπημένες μου Εικόνες...: διαγωνισμός φωτογραφίας από το METApolis
08.08.2016 16:52
Το METAPolis διοργανώνει νέο Online διαγωνισμό φωτογραφίας (Instagram ή Facebook ), με διαφορετική θεματολογία, με γενικό τίτλο "Αγαπημένες μου Εικόνες...".
1ο Πανελλήνιος Μανδακάσειος Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2016
05.07.2016 14:42
Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», θέλοντας να αναδείξει το αναξιοποίητο μνημειακό πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας καλλιεργώντας συγχρόνως την τέχνη της φωτογραφίας με δημιουργικό και ωφέλιμο τρόπο, διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Μανδακάσειο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016 με θεματικό αντικείμενο τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης και Πολιτισμού.
Ανοιχτός Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα το ArtWalk 2
11.05.2016 11:22
Η Art in Progress σας προσκαλεί όλους τους πολίτες της Πάτρας και όχι μόνο, να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα το 2ο Patras Street Art Festival | ArtWalk 2, από 13 Μαΐου έως 13 Ιουνίου 2016.
Κτήρια σε κίνδυνο στην Ελλάδα: Διαγωνισμός φωτογραφίας 2016 από την Monumenta
04.05.2016 15:31
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα "Κτήρια σε κίνδυνο στην Ελλάδα" ξεκίνησε και έχει σαν στόχο φωτογραφίζοντας να αναδείξουμε και να προστατεύσουμε τον νεότερο αρχιτεκτονικό πλούτο της χώρας που βρίσκεται σε κίνδυνο.