Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου στη νέα αίθουσα Kapopoulos Fine Arts Patmos Gallery

Έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου στη νέα αίθουσα Kapopoulos Fine Arts Patmos Gallery

Με ατομική έκθεση της καταξιωμένης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ζωγράφου Σοφίας Καλογεροπούλου πραγματοποιεί τα επίσημα εγκαίνια της αυτό το καλοκαίρι η νέα αίθουσα Kapopoulos Fine Arts – Patmos Gallery, η οποία στεγάζεται σε έναν ιδιαίτερο χώρο του 20 αιώνα, στην Χώρα της Πάτμου. Η νέα αίθουσα έρχεται να προστεθεί στους άλλους εκθεσιακούς χώρους της Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο, τις Σπέτσες, τη Θεσσαλονίκη και βέβαια στο Golden Hall στην Αθήνα. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία παρουσία της ζωγράφου στις 25 Ιουλίου, ενώ η έκθεση συνεχίζεται έως 9 Αυγούστου 2015.  Με τη λειτουργία του νέου της εκθεσιακού χώρου στο νησί της Αποκάλυψης η Kapopoulos Fine Arts χαιρετίζει την Πάτμο και το κοινό της. 

 

Πρώην σολίστ της Κρατικής Όπερας της Βιέννης και καταξιωμένη ζωγράφος η Σοφία Καλογεροπούλου διακατέχεται από έντονη μουσικότητα στην ενασχόληση της με την ζωγραφική. Τα έργα της αναδύουν νότες και μελωδίες από την Ελλάδα και την Ανατολή.

 

Στο γνωστό δικό της ύφος που στηρίζεται στην παράδοση, τη μυθολογία, τη μαγεία της Ανατολής και την όπερα , η Σοφία Καλογεροπούλου κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο.

 

Συνεπιβάτες της σ αυτό το ταξίδι οι φιλότεχνοι κάτοικοι και επισκέπτες της Πάτμου, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα της εμπνευσμένα από χαρακτηριστικά τοπία της χώρας μας, τον  Βόσπορο, τους περιστεριώνες, τις εταίρες και πολλά ακόμα θέματα ζωγραφισμένα μοναδικά από τη Σοφία Καλογεροπούλου που βουτάει στα χρώματα  και προκαλεί τις αισθήσεις μας.

 

Μια ζωγραφική γνήσια ναΐφ, άδολα λαϊκή, στην οποία η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου – φύσης έχει τον πρώτο λόγο. Μια ζωγραφική άμεση, απαλλαγμένη από στείρους κανόνες, που μιλά κατευθείαν στην ψυχή μας.

 

Η Σοφία Καλογεροπούλου με το δικό της τρόπο αγωνιά να περιγράψει αυτά που κινδυνεύουν να χαθούν: παραδόσεις, φύση, ιστορία. Και με αυτό τον τρόπο καταφέρνει τελικά να τα διασώσει. Χρησιμοποιώντας το όχημα του χρόνου η Σοφία Καλογεροπούλου μας οδηγεί από το χθες, στο σήμερα και το αύριο, ανοίγοντας νέους δρόμους, τόσο στην τέχνη όσο και στο πολιτισμικό τοπίο της χώρας μας.

 

Ατομικές εκθέσεις

2014 Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Αθήνα,  

2012 «Χίλιες και Μια νύχτες» Kapopoulos FineArts, Αθήνα

2011 «Μυθολογίες και Τοπία» Kapopoulos Fine Arts, Μύκονος

2008 και 2006 ''Μυθολογείν'' /Γκαλερί Ζουμπουλάκη/Αθήνα

2005C.K. ArtGallery Λευκωσία/ Κύπρος 

2004 Φουαγιέ της Νέας Όπερας /Τελ Αβίβ Ισραήλ/ Γκαλερί Gina

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts
17.02.2017 14:29
Στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής εστιάζει ο νέος κύκλος έργων που παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00-17.00.
Αποκάλυψη: Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Kapopoulos Fine Arts-Πάτμος
01.08.2016 15:02
Στο νησί της Αποκάλυψης ταξιδεύουν τον Αύγουστο τα έργα του Αλέκου Φασιανού. Η νέα ατομική έκθεση του ζωγράφου, η πρώτη του στην πανέμορφη Πάτμο, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις 6 Αυγούστου 2016, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο "Αποκάλυψη".
The Wideness of the Sea: έκθεση του Στέργιου Στάμου στο Patmos Aktis Suites & Spa
04.07.2016 13:16
Τις δικές του ιδιαίτερες θάλασσες παρουσιάζει ο ζωγράφος Στέργιος Στάμος στην έκθεση του στο Patmos Aktis Suites &Spa, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Kapopoulos Fine Arts-Patmos Gallery. Τα εγκαίνια της έκθεσης που έχει τίτλο «The Wideness of the Sea” θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουλίου (19.30).
Δύο εκθέσεις, του Στέργιου Στάμου και του Γιώργου Βορρέ, στο Patmos Aktis Suites & Spa
14.06.2016 12:44
Το ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa σε συνεργασίαμε τις αίθουσες τέχνης Kapopoulos Fine Arts και πιο συγκεκριμένα το παράρτημα στη Χώρα της Πάτμου, Kapopoulos Fine Arts- Patmos Gallery, διοργανώνει δύο ξεχωριστές εκθέσεις αυτό το καλοκαίρι.
Έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου στην Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες
10.06.2016 12:15
Τη μαγεία της Ανατολής και της μουσικής μεταφέρει η νέα έκθεση της κορυφαίας ζωγράφου της τέχνης του ναΐφ Σοφίας Καλογεροπούλου που εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 18 Ιουνίου.