Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το Cine Μελίνα της Δραπετσώνας ανοίγει και πάλι μετά από τρία χρόνια

Το Cine Μελίνα της Δραπετσώνας ανοίγει και πάλι μετά από τρία χρόνια

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Cine Μελίνα της Δραπετσώνας, μετά από τρία χρόνια εγκατάλειψης, επιτέλους άνοιξε ξανά την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 και έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015, θα προβάλλει 71 ταινίες.

 

Η νέα Δημοτική αρχή, με πείσμα και μεράκι, κόντρα στην κρίση και σε άπειρα εμπόδια, κατόρθωσε –έστω και στη μέση του καλοκαιριού – να επιλύσει όλα τα προβλήματα υποδομών και να προσφέρει στους δημότες ένα εξαιρετικό κινηματογραφικό πρόγραμμα για παιδιά, νέους κι ενήλικες.

 

Σε μια περίοδο που ο πολιτισμός έρχεται σε δεύτερη μοίρα και οι κινηματογράφοι κινδυνεύουν με λουκέτο, ο Δήμος Δραπετσώνας-Κερατσινίου πρωτοτυπεί και κάνει τη διαφορά, στήνοντας ένα θερινό με άποψη και πολλές εκπλήξεις.

 

Τις Δευτέρες θα προβάλλει ελληνικές και ξένες ταινίες για παιδιά (και για παιδιά κάθε ηλικίας).

 

Τις Τρίτες ταινίες για νέους (και για ενήλικες που νοιώθουν νέοι).

 

Τις Τετάρτες σύγχρονα ντοκιμαντέρ με την παρουσία των δημιουργών τους και συζήτηση με το κοινό. Επίσης ένα αφιέρωμα στους νέους Έλληνες κινηματογραφιστές με προβολή 7 βραβευμένων στο Φεστιβάλ της Δράμας ταινιών μικρού μήκους που προσεγγίζουν με διεισδυτική ματιά την Ελλάδα της κρίσης.

 

Τις Πέμπτες κλασικά αριστουργήματα από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

 

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, ταινίες του σύγχρονου διεθνούς κινηματογράφου, καθώς και τρία αφιερώματα στην κωμωδία , το θρίλερ και τον Γούντι Άλεν (έξι ταινίες το κάθε ένα – προβολή δυο ταινιών κάθε μέρα).

 

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας τιμά στο Cine Μελίνα τον διάσημο Έλληνα σκηνοθέτη Ροβήρο Μανθούλη.

 

Στην κατάρτιση του προγράμματος συνεργάστηκε ο Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Σχετικές ειδήσεις
Επιθεωρητής Lavardin, του Claude Chabrol στο Cine-Club του Γαλλικού Ινστιτούτου
03.11.2016 17:24
Ο κύκλος CINÉ-CLUB στο ραντεβού του τον Νοέμβριο συντονίζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και προβάλλει την ταινία «Επιθεωρητής Lavardin» του Claude Chabrol, του πρώτου Γάλλου σκηνοθέτη που το φεστιβάλ αυτό τίμησε το 1997.
Το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη, του Sacha Guitry στο Cine-club του Γαλλικού Ινστιτούτου
11.10.2016 10:53
Το ciné-club μας επιστρέφει το φθινόπωρο με τρεις ταινίες, σχετικές με την πολιτιστική επικαιρότητα.
Αφιέρωμα στον Βιμ Βέντερς στο Cine Άστυ
26.08.2016 14:48
Το Cine Άστυ ανοίγει 1-7 Σεπτεμβρίου 2016 με ένα αφιέρωμα στις καλύτερες ταινίες του μεγάλου Γερμανού σκηνοθέτη, ΒΙΜ ΒΕΝΤΕΡΣ.
Έναρξη Δημοτικού Κινηματογράφου «Μελίνα Μερκούρη» 2016
30.05.2016 15:10
Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στις 9 μ.μ., αρχίζει τη λειτουργία του και γι’ αυτό το καλοκαίρι ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Μελίνα Μερκούρη».
Μεταμεσονύκτιες προβολές Απριλίου στον κινηματογράφο Άστορ
06.04.2016 10:54
Κάθε Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα, το ΑΣΤΟΡ χαμηλώνει τα φώτα του Φουαγιέ και προβάλλει ταινίες νέες αλλά και κλασικές, ταινίες νουάρ αλλά και τρόμου.