Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Luminous Flux / Reflected overlays on locative norms: Workshop και εικαστική έκθεση στη Σύρο

Luminous Flux / Reflected overlays on locative norms: Workshop και εικαστική έκθεση στη Σύρο

Οι Campus Novel σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σύρου διοργανώνουν το Luminοus Flux / Reflected overlays on locative norms, ένα επταήμερο συμμετοχικό εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο από τις 17 ως τις 24 Ιουλίου 2015.

 

Η σύσταση του εργαστηρίου περιλαμβάνει εικαστικούς και θεωρητικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι καλούνται να διαπραγματευτούν την ιδιαίτερη τοπολογία του φάρου αναδεικνύοντας μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική, τη βιομηχανική αρχαιολογία, την έννοια του δικτύου, του πλέγματος, της εδαφικότητας και της ροής. Το ερευνητικό ενδιαφέρον του εγχειρήματος εκκινεί από το φάρο στο νησί Γαϊδουρονήσι/Δίδυμη της Σύρου. Ο συγκεκριμένος φάρος, πρώτος φάρος του νεοελληνικού κράτους, επιλέγεται σαν κόμβος ενός εκτεταμένου φαρικού δικτύου.

 

Η συμμετοχική αυτή διαδικασία παραγωγής λόγων και πρακτικών θα κοινοποιηθεί στο πλαίσιο ενός εκθετικού γεγονότος από τις 24 Ιουλίου ως τις 10 Αυγούστου 2015 στο Κτήριο Κορνηλάκη στην Ερμούπολη Σύρου.

 

Συμμετέχοντες: Εριφύλη Βενέρη, Ανθή Βερυκίου, Ilaria Biotti, Becky Campbel, Campus Novel, Αlice Dalgalarrondo, Κωνσταντίνα Θεοδώρου, Κώστας Ιωαννίδης , Valentina Jager, Κατερίνα Κότσαλα, Πάνος Κούρος, Κωνσταντίνος Κωτσής, Barbara Marcel, Σπύρος Μποφυλάτος, Κώστας Μωραΐτης, Αίμυ Παλογιαννίδου, Μάρα Παπαβασιλείου (Micromega Architecture & Strategies), Γιώργος Παπαδάτος, Νίκος Παπαδημητρίου , Μαρία Παπαποστόλου, Γιάννης Παππάς , Δημήτρης Παπουτσάκης, Κωστής Σταφυλάκης, Ιωσήφ Στεφάνου , Σοφία Τούμπουρα, Sally Troughton, Αλέξης Φιδετζής, Ζωή Χατζηγιαννάκη, Παύλος Χατζηγρηγορίου, Κώστας Χριστόπουλος

 

έρευνα/σχεδιασμός/επιμέλεια: CampusNovel

διοργάνωση: CampusNovel, Ινστιτούτο Σύρου

 

*Οι Campus Novel αποτελούνται από τους Ινώ Βαρβαρίτη, Γιάννη Δελαγραμμάτικα, Φωτεινή Παλπάνα, Γιάννη Σινιόρογλου και Γιάννη Χειμωνάκη.

Σχετικές ειδήσεις
15η Έκθεση κόμικς στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
06.12.2016 11:32
Οι εκδόσεις Ένατη Διάσταση και ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.), σε συνεργασία με το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών COMINK, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, διοργανώνουν από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, την έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών COMIC Ν’ PLAY 2016, με τίτλο "Αστεία πράγματα".
iDyssey: Έκθεση φωτογραφίας του Stefano De Luigi στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
14.06.2016 14:25
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Athens Photo Festival έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην έκθεση φωτογραφίας του Stefano De Luigi με τίτλο iDyssey.
New Mythologies: εικαστική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου
02.06.2016 15:53
Ο Πύργος Μπαζαίου εγκαινιάζει στις 18 Ιουνίου 2016 την φετινή εικαστική του έκθεση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, με τίτλο New Mythologies.
Έκθεση του Φίλιππου Γεώργιου Τσινταβή στην Aίθουσα Τέχνης Γ. - Ε. Βάτη στη Σύρο
01.04.2016 10:12
Ο καλλιτέχνης Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής σε μία ακόμα συνεργασία με την Γκαλερί Έρση μεταφέρει στην Ερμούπολη της Σύρου την ατομική του έκθεση με τίτλο «Το μαύρο τετράγωνο της Φαντασίας».
Γεωμετρική αναπαράσταση του ψευδαισθητικού χώρου: Έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
28.03.2016 13:09
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Όμιλο Μαθηματικών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ προσκαλούν τον κ. Νίκο Κουρνιάτη, Δρ Αρχιτέκτονα Μηχανικό του ΕΜΠ, εξειδικευμένο στις γεωμετρικές οπτικές ψευδαισθήσεις, για την επιμέλεια μιας Έκθεσης οπτικών ψευδαισθήσεων, όπου θα εκθέσει σχετικές κατασκευές από τις 31 Μαρτίου 2016.