Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ασιατικές μελωδίες από την Taiwan Chorus in Kaohsiung City στο Ναό του Άγιου Ιωάννη Βαπτιστή Παλαιού Ψυχικού

Ασιατικές μελωδίες από την Taiwan Chorus in Kaohsiung City στο Ναό του Άγιου Ιωάννη Βαπτιστή Παλαιού Ψυχικού

Μία από τις πιο γνωστές χορωδίες της Ανατολής, η "Taiwan Chorus in Kaohsiung City" από την Ταϊβάν επισκέπτεται την Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση, στις 8 Αυγούστου 2015, στις 18.00, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή στο Ψυχικό.

 

Η χορωδία , θα παρουσιάσει μια επιλογή από έργα διάσημων συνθετών, όπως του Huang You-di, Hsiao Tai-ran, Lin Fu-yu, Wu Bo-ming και άλλων διακεκριμένων μουσικών από την παραδοσιακή λαϊκή μουσική της Ταϊβάν, που θα περιλαμβάνει και σόλο ερμηνείες .

 

Η Taiwan Chorus ιδρύθηκε στο Kaohsiung το 1992, σήμερα αποτελείται από ογδόντα περίπου μέλη. Ο μαέστρος της χορωδίας, ο κ. Wu Hung-chang, σπούδασε μουσική στην Ιταλία όμως γρήγορα αναζήτησε τη μουσική της πατρίδας του και θεωρείται ένας από τους πιο διακεκριμένους και δραστήριους μουσικούς της Ταϊβάν. Από το 1998, η χορωδία με το έργο της διαδίδει σε όλο τον κόσμο τις παραδοσιακές μελωδίες και τη μουσική κουλτούρα της Ταϊβάν.

 

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται τακτικά κάθε χρόνο, και η χορωδία καλείται συχνά να συμμετάσχει σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, την Αμερική, και άλλες χώρες της Ασίας, ενώ βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο της προσοχής των εγχώριων και ξένων μέσων ενημέρωσης.

 

Φέτος επέλεξε τη Ελλάδα και το ελληνικό κοινό όπου θα τραγουδήσει για πρώτη φορά, με σκοπό να χαρίσει ένα απόγευμα γεμάτο από μελωδίες που θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο της Ανατολής.

 

H εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα.

 

Το κτίριο της Καθολικής Ενορίας του Αγίου Ιωάννη αγόρασε το 1968 ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών της Αθήνας, ο Σεβασμιώτατος Βενέδικτος Πρίντεζης όπου και στην πορεία χτίστηκε και η Καθολική Εκκλησία.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.11.2016 11:52
Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Η ανθρώπινη φωνή.
Η Ile-de-France Youth Choir στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη
23.08.2016 13:13
Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη κλείνει τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων με th συναυλία της Ile-de-France Youth Choir, υπό τη διεύθυνση του Francis Bardot, στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή στη Σαντορίνη.
Σεργιάνι στις γειτονιές της Ελλάδας… με τρεις χορωδίες στη Σύρο
13.07.2016 12:09
Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00, στο Κηπάριο της Μεταμόρφωσης, υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τρεις χορωδίες από το Άργος, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη σας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα.
Τραγούδια της Άνοιξης: Συναυλία των «Μικρών Μουσικών» στο Ωδείο Αθηνών
11.05.2016 11:50
Την ετήσια συναυλία της Χορωδίας τους θα πραγματοποιήσουν οι «Μικροί Μουσικοί», το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 7μμ, στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016
10.05.2016 13:11
Στο πλαίσιο του 12ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο θέατρο Παλλάς, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών.