Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

MathemARTics camp 2015: Ε' κύκλος

MathemARTics camp 2015: Ε' κύκλος

Σας περιμένουμε στις 20 Ιουλίου 2015 στον Ε' αυτοτελή κύκλο του MathemARTics camp 2015, τα θερινά ολοήμερα εργαστήρια του Μουσείου Ηρακλειδών που προσφέρουν καθημερινά στα παιδιά ώρες δημιουργίας, χαράς και γνώσης μέσα από πρωτότυπα και βιωματικά εργαστήρια με άξονα το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά».

 

Μαθηματικά σαν Παιχνίδι

Κατανοούμε τους νόμους της φυσικής και με εφόδιο τα μαθηματικά υπολογίζουμε και κατασκευάζουμε απλές μηχανές με τροχαλίες, που προσομοιώνουν την κίνηση ενός ακροβάτη!

 

Λόγος και Σκέψη

Πόσοι τρόποι υπάρχουν να λύσουμε ένα πρόβλημα; Πόσες ιδέες μπορούμε να σκεφτούμε μπροστά σε μια πρόκληση; Και πόσο πρωτότυποι αξίζει να είμαστε σε σχέση με τους άλλους; Αυτή την εβδομάδα σκεφτόμαστε μόνο πλάγια, παράλληλα, εναλλακτικά, κι εκτοξεύουμε τη φαντασία μας στα ύψη!

 

Εικαστικά

Ψαλίδια, χαρτόνια, κόλλες, χρωματιστά χαρτιά και χρώματα. Παιδιά, είστε έτοιμα να κατασκευάσουμε το καπέλο του τρελού επιστήμονα;

 

Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff

Παράγοντας ήχους με το σώμα και τη φωνή μας, ανακαλύπτουμε τη Μουσική Συνοδεία της Κίνησης. Με αφορμή ενα παραμύθι, επεξεργαζόμαστε Μουσικοκινητικά το Λόγο και παίζουμε με κρουστά και μελωδικά όργανα , ώστε να ζωντανέψουμε με τους ήχους τις ιστορίες

 

Arkki

«Το νησί Ι, ΙΙ, ΙΙΙ»: Με εργαλείο την αρχιτεκτονική, χάρη στο πιο πρωτοποριακό, μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, συνθέτουμε όλοι μαζί ένα νησί, όπως το ονειρευόμαστε. Η γη, ο ουρανός, το νερό και η βλάστηση είναι στα χέρια μας!

 

STEM-Ρομποτική

Αναγνωρίζουμε τους μοχλούς στο σώμα μας, μαθαίνουμε να τους χρησιμοποιούμε για τη διευκόλυνσή μας σε καθημερινές δραστηριότητες και δημιουργούμε ευρηματικές κατασκευές.

Σχετικές ειδήσεις
2ο Summer Camp 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
30.06.2016 13:23
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το 2ο Summer Camp με τίτλο: «Διακοπές στο Μουσείο!» προσφέροντας στους μικρούς της φίλους δυο πενθήμερα εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.
Summer Camp από το Θέατρο Λαμπιόνι
02.06.2016 13:52
Το Θέατρο Λαμπιόνι προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα καλοκαιρινό camp στο Nodo Junior στη Θεσσαλονίκη, για παιδιά από 5-12 ετών.
STEM & ART Summer Camp 2016 στο Μουσείο Ηρακλειδών
24.05.2016 12:39
To αγαπημένο mathemARTics Camp του Μουσείου Ηρακλειδών εξελίσσεται σε STEM & ART Summer Camp 2016, ανανεώνει πλήρως το πρόγραμμά του και υπόσχεται στους παλιούς αλλά και τους νέους φίλους του μοναδικές περιπέτειες στον κόσμο της επιστήμης!
Multi-Arts Summer Camp 2016 από το Ωδείο Πεντέλης
23.05.2016 15:34
To Multi-Αrts Summer camp για παιδιά 5-12 ετών, του Ωδείου Πεντέλης Τουρναβίτη, προσφέρει βιωματικές ευκαιρίες μάθησης, πειραματισμού και δημιουργικής ανάπτυξης, μέσω μίας πλούσιας επαφής με τις Τέχνες.
Πασχαλινό mathemARTics camp 2016 στο Μουσείο Ηρακλειδών
15.04.2016 15:12
Αξέχαστες πασχαλινές, επιμορφωτικές διακοπές υπόσχεται το Μουσείο Ηρακλειδών στους μικρούς του φίλους, στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, στο Θησείο.