Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Περί Κήπων: Βραδιά Ανάγνωσης στο πλαίσιο της έκθεσης Terrapolis

Περί Κήπων: Βραδιά Ανάγνωσης στο πλαίσιο της έκθεσης Terrapolis

Ο Οργανισμός ΝΕΟΝ σας καλεί σε μια βραδιά ανάγνωσης, την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο της έκθεσης TERRAPOLIS στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών. Η ιδρύτρια του Radio AthènesΈλενα Παπαδοπούλου, καλεί την αναλύτρια λογοτεχνίας Μαρία Αθανασοπούλου και από κοινού ψάχνουν στις βιβλιοθήκες τους και στο διαδικτυακό χώρο για να ανακαλύψουν κείμενα, πάνω, μέσα, περί κήπων.

 

Η βραδιά περιηγείται ανάμεσα από γαρύφαλλα, τριαντάφυλλα, τον Λουδοβίκο ΧΙV, το δένδρο lime, τον Κώστα Καρυωτάκη, την Περιπατητική του Στυλ, τα πρώτα αχλάδια και δαμάσκηνα, τον Candide του Βολταίρου, τον Επίκουρο, τον Francis Bacon και άλλες σκέψεις για τον πραγματικό, τον φαντασιωτικό και τον αντι-κήπο.

 

Η Μαρία Αθανασοπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί εκτενώς πάνω στην ποίηση K.Π. Καβάφη, πάνω στη θεωρία των λογοτεχνικών ειδών, στη σχέση της λογοτεχνίας με τις εικαστικές τέχνες, καθώς και σχετικά με το διαπολιτισμικό στοιχείο της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων λογοτεχνικής κριτικής με ιδιαίτερη αναφορά στην ποίηση του 20ου αιώνα στην Ελλάδα.

 

Η Έλενα Παπαδοπούλου είναι ιστορικός τέχνης, ιδρυτικό μέλος και διευθύντρια του Radio Athènes, του μη κερδοσκοπικού ινστιτούτου αφιερωμένο στην πρόοδο της σύγχρονης εικαστικής κουλτούρας. Έχει οργανώσει πάνω από 60 εκθέσεις σύγχρονης τέχνης ως  ανεξάρτητη επιμελήτρια και αργότερα ως ιδρύτρια της Nice and Fit, Βερολίνο, Helena Papadopoulos, Αθήνα και ως συνιδρύτρια της Melas Papadopoulos, Αθήνα. Κείμενά της έχουν εμφανιστεί σε πολλές εκδόσεις τέχνης και καταλόγους εκθέσεων.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση Terrapolis

Σχετικές ειδήσεις
Επαναλειτουργία της Λέσχης Ανάγνωσης «Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι»
27.01.2017 15:21
Είναι γεγονός! Η Λέσχη Ανάγνωσης «Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι» ξανάρχεται σε Αθήνα και Πάτρα.
Συναντήσεις με την  Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων
04.10.2016 10:00
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων συνεχίζει με αμείωτη επιτυχία τη λειτουργία της.
Ξεκινά η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνικής Συντροφιάς στο Έναστρον
12.09.2016 16:38
Ξεκινά την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνικής Συντροφιάς στο Έναστρον, με θέμα Φίοντορ Ντοστογιέφσκι: Ο Άγιος της Λογοτεχνίας. ο Ρώσος γίγαντας εφ' όλης της ύλης.
Μια βραδιά αφιερωμένη στον Νικόλα Κάλας
23.06.2016 10:48
Το περιοδικό «Μανδραγόρας» και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στον σημαντικό ποιητή, διανοητή, θεωρητικό της λογοτεχνίας και τεχνοκριτικό Νικόλα Κάλας (1907-1988).
Η αναγκαιότητα της ανάγνωσης - Νίκος Σιδέρης
17.06.2016 10:19
Από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη κυκλοφορεί το βιβλίο, Η αναγκαιότητα της ανάγνωσης του Νίκου Σιδέρη.