Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

«Διακοπές στο Μουσείο!»: 1ο Summer Camp στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

«Διακοπές στο Μουσείο!»: 1ο Summer Camp στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το 1ο Summer Camp με τίτλο: «Διακοπές στο Μουσείο!» και προσφέρει στους μικρούς της φίλους ένα πενθήμερο εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.

 

Το σύνολο των δράσεων αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση προσέγγισης των αντικειμένων του Μουσείου μας, η οποία αξιοποιεί την προϋπάρχουσα εμπειρία των παιδιών, ενισχύει τις δυνατότητές τους, ενεργοποιεί τις αισθήσεις τους και τους προσφέρει γνώση και ψυχαγωγία μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική αλληλεπίδραση.

 

Από 20 έως 24 Ιουλίου 2015 τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με όχημα τις τέχνες και τα υλικά, να ταξιδέψουν στην εποχή των μύθων και των θεών και να δημιουργήσουν με έμπνευση από τα αντικείμενα του Μουσείου.

 

Το πενθήμερο πρόγραμμα έχει αναλυτικά ως εξής:

 

Ημέρα 1η

Η τέχνη του πηλού

 

Τα παιδιά με αφορμή ένα παραμύθι έρχονται σε επαφή με την τέχνη του πηλού και γνωρίζουν τα στάδια κατασκευής των πήλινων αγγείων. Στη συνέχεια ανακαλύπτουν τα αγγεία της μυκηναϊκής εποχής, σχεδιάζουν το αγγείο που έκανε εντύπωση και δημιουργούν ένα μικρό αγγείο από πηλό.

 

Ημέρα 2η

Η τέχνη της γλυπτικής

 

Τα παιδιά με αφορμή ένα παραμύθι έρχονται σε επαφή με την τέχνη της γλυπτικής, γνωρίζουν τη διαδρομή του μαρμάρου από το λατομείο στο εργαστήριο του γλύπτη και τα στάδια δημιουργίας ενός αγάλματος και ανακαλύπτουν τα αγάλματα των θεών που βρίσκονται στο Μουσείο μας.

 

Ημέρα 3η

Η τέχνη του ψηφιδωτού

 

Τα παιδιά με αφορμή μια ψηφιδωτή ιστορία έρχονται σε επαφή με την τέχνη του ψηφιδωτού, γνωρίζουν τα υλικά της κατασκευής του και τη χρήση του. Ζωντανεύουν την ιστορία που άκουσαν και δημιουργούν το δικό τους ψηφιδωτό.

 

Ημέρα 4η

Η τέχνη της μεταλλουργίας

 

Τα παιδιά με αφορμή ένα παραμύθι έρχονται σε επαφή με την τέχνη της μεταλλουργίας, γνωρίζουν τη διαδρομή του μετάλλου από το ορυχείο στο εργαστήριο του μεταλλουργού και την κατασκευή πολύτιμων κοσμημάτων και όπλων. Ανακαλύπτουν όπλα και κοσμήματα που βρίσκονται στο Μουσείο μας.

 

Ημέρα 5η

Ψάξε ψάξε και θα τα βρεις!

 

Τα παιδιά συμμετέχουν σ΄ παιχνίδι ανακάλυψης όπου μέσα από γρίφους και ερωτήσεις αναζητούν τα αντικείμενα του Μουσείου που γνώρισαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και δημιουργούν ένα ενθύμιο από τις διαφορετικές διακοπές στο Μουσείο.

 

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 6-10 χρονών.

Αριθμός ατόμων: 20 παιδιά τα οποία θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλες τις προτεινόμενες δράσεις της εβδομάδας διάρκειας 15 ωρών.

Ημερήσια διάρκεια δράσης: 3 ώρες με ένα μικρό διάλλειμα για ξεκούραση και φαγητό.

 

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης της δράσης: Αλεξία Μπαρδάκη, εκπαιδευτικός-μουσειοπαιδαγωγός.

Σχετικές ειδήσεις
Εκπαιδευτικά προγράμματα Iανουαρίου  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
29.12.2016 17:04
Δευτέρα με Παρασκευή σχολείο, Σάββατο Κυριακή Μουσείο και τη νέα χρονιά! Κάθε Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική ενώ τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια γεμίζουν το Μουσείο δώρα και στολίδια!
Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
14.12.2016 11:12
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών για να ακούσουν τη νέα περιπέτεια του καλικάντζαρου Βερβελούδη και να δημιουργήσουν ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
2ο Summer Camp 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
30.06.2016 13:23
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το 2ο Summer Camp με τίτλο: «Διακοπές στο Μουσείο!» προσφέροντας στους μικρούς της φίλους δυο πενθήμερα εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.
Ταξίδι στο κέντρο της πόλης: Summer Camp 2016 στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
31.05.2016 15:24
Αυτό το καλοκαίρι μια ομάδα παιδιών θα κάνει αξέχαστες διακοπές στο κέντρο της Αθήνας παίζοντας και συμμετέχοντας σε δημιουργικές και βιωματικές δράσεις στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
STEM & ART Summer Camp 2016 στο Μουσείο Ηρακλειδών
24.05.2016 12:39
To αγαπημένο mathemARTics Camp του Μουσείου Ηρακλειδών εξελίσσεται σε STEM & ART Summer Camp 2016, ανανεώνει πλήρως το πρόγραμμά του και υπόσχεται στους παλιούς αλλά και τους νέους φίλους του μοναδικές περιπέτειες στον κόσμο της επιστήμης!