Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Short Film Night 2015: Κάλεσμα συμμετοχής

Short Film Night 2015: Κάλεσμα συμμετοχής

Το festivArt παρουσιάζει το Short Film Night 2015. Η Short Film Night είναι μια κινηματογραφική βραδιά ταινιών μικρού μήκους, που αποτελεί πλέον σταθερό θεσμό και πραγματοποιείται στα πλαίσια του festivart. Στόχος της είναι να αποτελέσει ένα σημείο δημιουργικής επαφής ανάμεσα σε σκηνοθέτες, ηθοποιούς, παραγωγούς και φυσικά, το κοινό.

 

Το βράδυ της 28ης Αυγούστου 2015 θα είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Μία νύχτα πριν από τη μεγάλη πανσέληνο του Αυγούστου σας προσκαλούμε να περιπλανηθείτε στον υπέροχο χώρο του lab2art στο Λουτράκι, για να απολαύσουμε ταινίες μικρού μήκους κάτω από τον έναστρο ουρανό.

 

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου ξεκίνησε η περίοδος υποβολής ταινιών για την συμμετοχή στην SFN. Αν είστε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες κινηματογραφιστές και θέλετε να προβληθεί η ταινία σας, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο sfn@festivart.gr

 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ταινιών στην επιτροπή της SFN είναι  η Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

 

Η διάρκεια των ταινιών θα πρέπει να είναι max 20 λεπτά και η παραγωγή τους  θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών. Οι ξενόγλωσσες ταινίες θα πρέπει να φέρουν ελληνικούς υπότιτλους. Παρακαλούμε πολύ, μαζί με την ταινία  που θα μας στείλετε να συμπεριλάβετε τις παρακάτω πληροφορίες: χρονολογία παραγωγής, κατάλογο συντελεστών της ταινίας, μια μικρή περίληψη και μια φωτογραφία ή αφίσα της ταινίας.

 

Mετά την λήξη της προβολής των ταινιών θα ακολουθήσει η απονομή των Βραβείων Επιτροπής και του Βραβείου του Κοινού.

Σχετικές ειδήσεις
Film Factory Short Film Fund 2016: Διαγωνισμός Χρηματοδότησης Ταινιών Μικρού Μήκους
11.08.2016 16:03
Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και ο OTE TV, προσκαλούν – για δεύτερη συνεχή χρονιά – σεναριογράφους και σκηνοθέτες να καταθέσουν τα σενάριά τους σε ανοικτό διαγωνισμό για την παραγωγή Ταινιών Μικρού Μήκους.
6ο Micro μ Festival: Κάλεσμα συμμετοχής
20.05.2016 15:30
Η ομάδα του Micro μ απευθύνει το ετήσιο κάλεσμα της προς τους Έλληνες κινηματογραφιστές για να καταθέσουν την δουλειά τους, προς επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν φέτος στο φεστιβάλ.
Taratsa International Film Festival: Κάλεσμα συμμετοχής
10.05.2016 14:51
Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει στις 24-28 Αυγούστου 2016 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Taratsa International Film Festival.
White Collar: Ελληνική Ταινία Μικρού Μήκους με θέμα την ελληνική κρίση βραβεύεται στο εξωτερικό
22.12.2015 14:26
Η ελληνική ταινία μικρού μήκους, White Collar, βραβεύτηκε με το δεύτερο βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πρεμιέρας της στο Sand Dune International Short Film Festival της Ινδίας.
Τα Βραβεία του 6ου Balkans Beyond Borders Short Film Festival
06.11.2015 16:43
Με νικήτρια την Ελληνίδα δημιουργό, Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη για την ταινία της “ Washingtonia”, έκλεισε το 6ο Balkans Beyond Borders Short Film Festival χαρίζοντας στο κοινό της Θεσσαλονίκης ένα τριήμερο κινηματογραφικό ταξίδι στα Βαλκάνια, ρίχνοντας το φακό στους νέους και την πόλη μέσα από τη φετινή θεματική του Living in… City-mmetry.