Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Πάμε Βόλβη - Καλοκαίρι 2015: Γιορτή Ρίγανης & Συναυλία Δημήτρη Μπάση

Πάμε Βόλβη - Καλοκαίρι 2015: Γιορτή Ρίγανης & Συναυλία Δημήτρη Μπάση

Αρχίζουν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στον δήμο Βόλβης με τη Γιορτή Ρίγανης στη Μαυρούδα στις 11 Ιουλίου 2015 και τον Δημήτρη Μπάση στην Αρέθουσα στις 12 Ιουλίου 2015.

 

Από τη Δημοτική Ενότητα Αρέθουσας ανοίγει τον Ιούλιο, η αυλαία των καλοκαιρινών  πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Βόλβης «Πάμε Βόλβη-Καλοκαίρι 2015», τις οποίες διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης.

 

Η Γιορτή Ρίγανης στη Μαυρούδα

 

Η αρχή γίνεται το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 από την Μαυρούδα με τη Γιορτή της Ρίγανης, όπου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Μαυρούδας και ντόπιους καλλιεργητές, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν δωρεάν τη φημισμένη ρίγανη της περιοχής, ενώ στις 21.00 το βράδυ έχει οργανωθεί λαϊκό γλέντι, στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

 

Περισσότεροι από 400 τόνοι ρίγανης παράγονται ετησίως από την περιοχή της Μαυρούδας, σε μια καλλιέργεια, η οποία άρχισε πειραματικά πριν από 35 περίπου χρόνια χάρη στην έμπνευση ενός γεωπόνου. Σήμερα, σχεδόν 4.000 στρέμματα ρίγανης υπάρχουν στη Μαυρούδα και στις γύρω περιοχές, συνθέτοντας τη μεγαλύτερη καλλιέργεια ρίγανης σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ το αρωματικό φυτό εξάγεται μάλιστα και στο εξωτερικό, έχοντας και φαρμακευτική χρήση. Στο πλαίσιο της προβολής των τοπικών αγροτικών προϊόντων ο δήμος Βόλβης υποστηρίζει από φέτος όλες τις γιορτές της τοπικής παραγωγής στις διάφορες περιοχές του και μετά τη Γιορτή της Λιπαριάς (ενδημικό ψάρι της λίμνης Βόλβης) στη Μικρή Βόλβη και τη Γιορτή Ρίγανης στη Μαυρούδα, ακολουθούν η Γιορτή Καλαμποκιού στο Σχολάρι (19 Ιουλίου), και η Γιορτή Σαρδέλας στον Σταυρό (26 Ιουλίου).

 

Συναυλία Δημήτρη Μπάση στην Αρέθουσα

 

Ο δημοφιλής ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης εμφανίζεται την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 στις 21.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Αρέθουσας, συνοδευόμενος από τη Μικτή Χορωδία του δήμου Βόλβης.

 

Ο Δημήτρης Μπάσης με τη μελωδική φωνή του εκτός από τις δικές του επιτυχίες , πρόκειται να ερμηνεύσει τραγούδια απ’ όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής, στην οποία πρωταγωνιστεί την τελευταία εικοσαετία με σταθμούς στην καριέρα του, τις δισκογραφικές συνεργασίες του με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Χρίστο Νικολόπουλο κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
24.01.2017 10:30
Μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής στην αίθουσα Τριάντη, με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από το θάνατο του.
Nana Trevor Quartet με Special guest τον Δημήτρη Καλαντζή live στο Café του Νομισματικού Μουσείου
02.09.2016 15:18
Η Nana Trevor και η μπάντα της συναντά τον διακεκριμένο πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή σε μια συναυλία με ρυθμούς και μελωδίες jazz, blues και latin.
Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης και Ελένη Πέτα για μία συναυλία στο Φράγμα Θέρμης
18.08.2016 11:25
Η σπουδαία μας ερμηνεύτρια Γλυκερία, διαχρονική και κλασσική, παρέα με τον Δημήτρη Μπάση, μία από τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές των τελευταίων ετών, και την χαρισματική τραγουδίστρια Ελένη Πέτα, μάς καλούν σε ένα μουσικό ταξίδι για μια ξεχωριστή βραδιά αυθεντικής διασκέδασης.
Αυγουστιάτικη πανσέληνος με τον Δημήτρη Βασιλάκη στη Βραυρώνα
16.08.2016 13:03
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, συνδιοργανώνουν συναυλία του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Δημήτρη Βασιλάκη και σας προσκαλούν την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 9:00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, για να απολαύσουμε μαζί μία εξαιρετικά ατμοσφαιρική τζαζ συναυλία, με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής και φόντο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!
Το Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινά με μια συναυλία - γιορτή
24.05.2016 12:50
Το Φεστιβάλ Αθηνών 2016 ξεκινάει με μία γιορτή, μια μεγάλη συναυλία στον χώρο που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι το φιλότεχνο κοινό, την Πειραιώς 260.