Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Συλλόγου Α.Τ.ΟΜΑ

2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Συλλόγου Α.Τ.ΟΜΑ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου υποστηρίζει και φέτος και σας προσκαλεί στο 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Σύλλογος " Αλληλεγγύη Τέχνη Ομαδικότητα" (Α.Τ.ΟΜΑ), το τριήμερο 10-11-12 Ιουλίου 2015, στο χώρο του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού της ΜΑΡΚΟ, με Μουσική , Ζωγραφική, Χορό, Θέατρο, Φωτογραφία και Λογοτεχνία .

 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30 με ελεύθερη είσοδο και κάλεσμα προσφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

Σύλλογος Α.Τ.ΟΜΑ

Αλληλεγγύη Τέχνη Ομαδικότητα

 

Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων, που ήδη από τα σχολικά μας χρόνια έχουμε καταπιαστεί με διαφορετικά είδη τεχνών και κατά καιρούς έχουμε ασχοληθεί με ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Η ενασχόληση μας αυτή ήταν και ο λόγος που μας έφερε ξανά κοντά, και μας έδωσε το έναυσμα να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να μοιραστούμε τις εμπειρίες από την μέχρι τώρα πορεία μας.

 

Μέσα από δημιουργική συζήτηση μεταξύ μας, καταλήξαμε πως είναι πολλά αυτά τα οποία μάθαμε, πως όλοι μαζί έχουμε πολλά περισσότερα να δώσουμε και να πούμε και πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, να επικοινωνήσουμε και με άλλου νέους- και όχι μόνο- ανθρώπους, να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας, καθώς και να βοηθήσουμε και να ενθαρρύνουμε την ενασχόληση με τις τέχνες και των υπόλοιπων νέων ανθρώπων στην περιοχή μας.

 

Έτσι γεννήθηκε και η σκέψη για την διοργάνωση ενός πολιτιστικού φεστιβάλ στο οποίο θα πραγματοποιηθούν δρώμενα σχετιζόμενα με τις τέχνες. Όπως: εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου, ζωγραφικής, χορού, φωτογραφία, λογοτεχνία . Παράλληλα θα υπάρξουν και ομάδες συζήτησης καθώς και δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Σκοπός της προσπάθειας μας αυτής είναι:

-να προταθεί ένας εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης για την νεολαία του τόπου, μια ανάγκη που θεωρούμε πως είναι υπαρκτή και άμεση,

-να δοθεί το έναυσμα στους νέους να εκφραστούν μέσω πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων,

-και σε ένα ευρύτερο επίπεδο, να προτείνουμε έναν εναλλακτικό τρόπο συνύπαρξης και δημιουργίας.

 

Ο χαρακτήρας του φεστιβάλ όπως και πέρσι θα είναι αποκλειστικά κοινωνικός και πολιτιστικός , μη κερδοσκοπικός, και με διάθεση από μέρους μας, να συνδυαστεί και με άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες της περιοχής μας, όπως την συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο, έτσι ώστε να προάγει, ως εγχείρημα, πέραν του πολιτισμού, και αξίες αλληλεγγύης.

 

Η επιλογή του χώρου του συνεταιρισμού της ΜΑΡΚΟ έγινε, καθώς τον θεωρούμε τον πλέον κατάλληλο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, θεωρώντας πως διαθέτει την κατάλληλη αισθητική, επαρκή πολυμορφικό χώρο, αλλά και επειδή αποτελεί έναν ιστορικό χώρο για την περιοχή και θα είναι μια καλή ευκαιρία να αναδειχθεί η σπουδαιότητα του για τον τόπο μας στις νεότερες γενιές, οι οποίες ως επί το πλείστον δεν την γνωρίζουν.

 

Επιθυμία μας είναι το τριήμερο φεστιβάλ, μελλοντικά να αποκτήσει έναν θεσμικό χαρακτήρα και να αποτελέσει διαχρονικό σημείο συνάντησης και προώθησης των καλλιτεχνικών ανησυχιών των νέων της περιοχής μας και όχι μόνο.

Σχετικές ειδήσεις
17ο Φεστιβάλ Βαρβάρας - Ορεινής Χαλκιδικής
20.07.2016 15:27
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΡΒΑΡΑΣ-ΟΡΕΙΝΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επιστρέφει για 17η χρόνια ως το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής.
3ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Συλλόγου Α.Τ.ΟΜΑ
05.07.2016 11:26
Το 3ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του συλλόγου Α.Τ.ΟΜΑ είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στις 8 – 9 - 10 Ιουλίου 2016 στον συνεταιρισμό ΜΑΡΚΟ στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας.
24ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας στο Αμφιθέατρο Σίβηρης
01.07.2016 12:53
Πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού, θα είναι και φέτος, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας, το πλέον σημαντικό και ιστορικό πολιτιστικό φεστιβάλ του καλοκαιριού για την Β. Ελλάδα.
Διαδρομές στη Μάρπησσα 2016
10.06.2016 15:41
Το τριήμερο, βιωματικό, πολιτιστικό φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» για έβδομη συνεχή χρονιά σας ταξιδεύει στην αυθεντική Πάρο στις 26, 27 και 28 Αυγούστου 2016.
VII Διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ «Λουλούδια της Ρωσίας»
31.05.2016 14:50
Από 1 έως 7 Ιουνίου 2016 στα πλαίσια του Διασταυρωμένου έτους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποιεί το VII Διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ «Λουλούδια της Ρωσίας».