Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

#YoTambienExijo: A Restaging of “Tatlin’s Whisper #6” στο State of Concept

#YoTambienExijo: A Restaging of “Tatlin’s Whisper #6” στο State of Concept

Η State of Concept διοργανώνει μια βραδιά performance με τίτλο #YoTambienExijo: A Restaging of Tatlin’s Whisper #6 σε συντονισμό του εικαστικού Poka Yio. Σας καλούμε να έρθετε τη Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 και να συμμετάσχετε μιλώντας για όποιο ζήτημα έχετε επιλέξει για ένα λεπτό.

 

Το 2009 η Κουβανή Tania Bruguera παρουσίασε για πρώτη φορά στην Μπιενάλε της Αβάνας την performance με τίτλο Tatlin’s Whisper #6, με στόχο τη δημιουργία μιας προσωρινή πλατφόρμας για το ζήτημα της ελευθερίας του λόγου, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα στην Κούβα. Μέλη από το ακροατήριο καλούνται να μιλήσουν δημόσια για ένα λεπτό για οποιοδήποτε θέμα της επιλογής τους χωρίς να λογοκρίνονται.

 

Η συγκεκριμένη performance έχει παρουσιαστεί από πολλούς οργανισμούς τέχνης παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένων των Tate Modern (Λονδίνο), Creative Time (Νέα Υόρκη), The Hammer Museum (Λος Άντζελες), The Van Abbe Museum (Άιντχόφεν) και Witte de With (Ρότερνταμ).

 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη επανεκτέλεση της performance της Κουβανής καλλιτέχνιδος Tania Bruguera. Η βραδιά αυτή, με τίτλο Tatlin’s Whisper #6, είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς την ίδια την Bruguera, η οποία συνελήφθη από τις κουβανικές αρχές τον Δεκέμβριο 2014 με σκοπό την αποφυγή της επανεκτέλεσης της performance στην πλατεία Επανάστασης στην Αβάνα. Η καλλιτέχνης βρίσκεται μέχρι και σήμερα υπό περιοριστικά μέτρα.

 

Σας προσκαλούμε να έλθετε και να συμμετάσχετε στην συγκεκριμένη performance με στόχο την υποστήριξη της Bruguera και όλων των καλλιτεχνών παγκοσμίως που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις και δέχονται βία λόγω της επιλογής τους να ασκήσουν το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

Σχετικές ειδήσεις
State of Em(u)rgence: Ενότητα «Δημόσιος χώρος» στα Αισχύλεια 2016
25.08.2016 13:29
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Αισχύλεια 2016”, η Motus Terrae – Κέντρο για τις Τέχνες στο Δημόσιο Χώρο διοργανώνει την ενότητα State of Em(u)rgence – Κατάσταση Επείγουσας Ανάδυ(κ)σης, η οποία εστιάζει στο Δημόσιο χώρο.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Η εντυπωσιακή performance του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
06.04.2016 13:18
Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη η performance του διακεκριμένου δημιουργού, Φίλιππου Τσιτσόπουλου, με τίτλο «Ένα μακρύ αντίο, λοιπόν, σε ολόκληρο το μεγαλείο μου» («A long farewell to all my greatness»).
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
03.03.2016 13:52
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.